Venstre rygsmerter, tegn på reproduktive systemforstyrrelser hos kvinder

, Jakarta - Rygsmerter er en almindelig klage, som mange mennesker oplever. Selvom det generelt opleves af ældre på grund af ældningsprocessen, kan rygsmerter også angribe dem i deres produktive alder, du ved. Rygsmerter kan være forårsaget af forskellige ting, lige fra skader eller påvirkning til visse sygdomme.

Hvad med venstre rygsmerter? Ikke få mennesker, der kun oplever rygsmerter i visse dele, for eksempel i venstre område. Så er det rigtigt, at venstre rygsmerter kan indikere en forstyrrelse i det kvindelige reproduktionssystem?

Læs også: Venstre rygsmerter tegn på nyreproblemer, virkelig?

Problemer med reproduktionssystemet?

Venstre rygsmerter kan faktisk være forårsaget af forskellige tilstande. Denne ene klage kan også være et tegn på forskellige helbredsproblemer, hvoraf den ene er lidelser i det reproduktive system hos kvinder.

Rapportering fra National Institutes of Health (NIH) og andre kilder kan rygsmerter eller smerter i venstre flanke signalere tilstedeværelsen af ​​gynækologiske lidelser såsom endometriose og uterine fibromer.

Endometriose er en tilstand, hvor det væv (endometrium), der danner slimhinden inde i livmodervæggen, vokser uden for livmoderen. Dette endometrium kan vokse i forskellige dele af kroppen, såsom æggeledere, æggestokke, tarme, vagina eller endetarm.

Ifølge Storbritanniens National Health Service er et af symptomerne på endometriose smerter i underlivet, bækken- eller lændesmerter, som normalt bliver værre under menstruation. Vær opmærksom på, at endometriose efterlades ubehandlet kan udløse infertilitet eller fertilitetsproblemer.

I mellemtiden er smerter i venstre flanke også et tegn på problemer med uterus fibroid. Fibromer eller myomer er godartede tumorvækster i eller uden for livmoderen, som ikke er ondartede eller kræftfremkaldende. Som med endometriose kan ubehandlede fibromer forårsage infertilitet hos kvinder.

Det, der skal understreges, er, at venstre rygsmerter også kan udløses af andre reproduktive systemproblemer eller helbredsproblemer uden for det reproduktive system hos kvinder.

For eksempel cyster i æggestokkene, kræft i æggestokkene, nyreinfektioner, nyresten, pancreatitis, colitis ulcerosa, muskelspasmer, iskias, problemer med spinal krumning, til kræft.

Ser du, det er meget forskelligartet, er det ikke en sundhedssygdom, der kan karakteriseres ved smerter i venstre ryg? Gå derfor straks til det valgte hospital for at få den rigtige diagnose. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Læs også: Dette forårsager venstre rygsmerter under graviditet

Hvornår skal man se en læge?

Husk, venstre rygsmerter kan være forårsaget eller præget af forskellige sygdomme. Derfor, hvis venstre flanke smerte ikke forbedres, eller symptomerne bliver værre, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling.

Ifølge NIH, se en læge med det samme, hvis lændesmerter eller venstre rygsmerter er ledsaget af følgende symptomer:

  • Rygsmerter, der opstår efter et kraftigt slag eller fald.
  • Brændende fornemmelse ved vandladning eller blod i urinen.
  • Har en historie med kræft.
  • Ude af stand til at holde urin eller afføring (inkontinens).
  • Smerter udstråler til benet eller under knæet.
  • Smerter, der bliver værre, når du ligger ned, eller smerter, der vækker dig om natten.
  • Rødme eller hævelse i ryggen eller rygsøjlen.
  • Stærke smerter, der gør dig utilpas.
  • Uforklarlig feber med lændesmerter.
  • Svaghed eller følelsesløshed i balder, lår, ben eller bækken.
  • At tabe sig utilsigtet.
  • Brug af steroider eller intravenøs medicin.
  • Har haft lænde- eller rygsmerter før, men denne episode var anderledes og føltes mere alvorlig.
  • Episoder med ryg- eller lændesmerter, der varer mere end 4 uger.

Læs også: Typer af medicin mod rygsmerter, du har brug for at kende

Nå, for dig eller et familiemedlem, der oplever symptomerne ovenfor, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Lænderygsmerter - akutte
Healthline. Tilgået i 2021. Nedre venstre rygsmerter
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Symptomer. Hoftesmerter.
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2021. Endometriose