Dette er forskellen mellem diarré og opkastning

, Jakarta - At spise mad skødesløst uden at være opmærksom på renlighed kan forårsage mavesmerter. Mavesmerter kan selvfølgelig være ubehagelige, fordi man skal frem og tilbage på toilettet. Endnu værre, vanen med at spise skødesløst kan få dig til at få diarré eller opkastning.

Faktisk er diarré og opkastning anderledes? I betragtning af at begge får syge til at gå frem og tilbage på toilettet, kunne disse to sygdomme være de samme? Det følgende forklarer forskellen mellem diarré og opkastning.

Læs også: Sådan overvinder du diarré hos børn. Tag ikke fejl, ja!

Hvad er diarré og opkastning?

Diarré er en tilstand, hvor den syge har afføring (BAB) oftere end normalt. Derudover er diarré karakteriseret ved afføringstilstande, der er mere vandige end normalt. Denne sygdom varer normalt i et par dage og kan i visse tilfælde vare op til uger.

Baseret på forskning fra Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien i 2007, er diarré en af ​​de sygdomme, der kan forårsage død i alle aldre, som er i den 13. position. I mellemtiden, baseret på kategorien af ​​infektionssygdomme, indtager diarré den 3. position efter lungebetændelse og tuberkulose. Derudover er småbørn en aldersgruppe, der ofte oplever diarré.

Generelt er diarré forårsaget af indtagelse af mad og drikke, der er blevet inficeret med bakterier, vira eller parasitter. Selvom denne sygdom anses for almindelig, kan denne sygdom få patienter til at blive dehydreret. Når denne sygdom inficerer nogen, skal du håndtere det med det samme.

I mellemtiden er opkastning ifølge National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disease en tarminfektion. I modsætning til diarré, som kun får den syge til hyppigt at gøre afføring, kan opkastning få den syge til at opleve diarré, mavekramper, kvalme og opkastning.

Som ved diarré varer opkastning normalt i flere dage og kan under visse forhold vare i en uge. Ligeledes med den syge, kan opkastning lider af mennesker i forskellige aldre. Opkastning skal behandles med det samme, fordi det får den ramte til at blive dehydreret.

Hvis du oplever opkastninger, der ikke forsvinder, skal du straks gå til det nærmeste hospital for at få den rette behandling. Nu kan du bestille tid online via appen . Så du behøver ikke vente længe i kø længere.

Læs også: 7 rigtige måder at stoppe diarré på

Forskellige årsager til diarré og opkastning

Diarré kan være forårsaget af at spise mad, der er forurenet med bakterier, parasitter og vira, såsom norovirus og rotavirus. Derudover kan diarré udløses af flere ting, såsom forurening af parasitten, der forårsager diarré i mad eller drikke, brug af lægemidler som antibiotika, intolerance eller allergi over for visse fødevarer, tilstedeværelsen af ​​sygdomme, der forstyrrer fordøjelseskanalen. , eller problemer i tyktarmen.

Forskellen mellem diarré og anden opkastning er, at opkastning ofte skyldes vira, ikke af parasitter og bakterier. Ifølge National Library of Medicine er der flere vira, der forårsager opkastning, såsom rotavirus, norovirus, astrovirus og enterisk adenovirus.

Der er flere spredninger af opkastningsvirus, som skal kendes til forebyggelse, såsom indtagelse af mad eller vand, der er forurenet med én type virus, direkte kontakt med mennesker med opkastning og gennem genstande udsat for virussen, der forårsager opkastning.

Forebyggende trin mod diarré og opkastning

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO), for at forhindre spredning af denne sygdom, bør du gøre det til en vane at spise sunde og rene fødevarer. Begge disse sygdomme opstår på grund af indtagelse af forurenet mad og drikke. Sørg derfor for renligheden af ​​den mad, du spiser.

Udover at sikre renligheden af ​​den mad og drikke, der indtages, bør du også bevare renligheden ved altid at vaske dine hænder, før du tilbereder og spiser mad. Glem ikke altid at tilberede friske fødevareingredienser til at spise. Sørg også for at adskille rå og kogte fødevarer.

Læs også: Fødevarer, der skal undgås under diarré

Hvis du er ramt af disse to sygdomme, kan du foretage behandling derhjemme. Blandt dem ved at spise fødevarer rige på kalium, natrium og fibre. Undgå indtagelse af alt for søde fødevarer, stegte fødevarer, koffein og mejeriprodukter.

Hvis tilstanden bliver værre, skal du straks kontakte en læge for at få den rigtige behandling. Nå, du kan også købe sundhedsprodukter og kosttilskud hos uden at forlade huset. Ordrer vil ankomme inden for en time. Det er nemt, ikke?

Reference:
National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået 2019. Viral Gastroenteritis
National Library of Medicine. Tilgået 2019. Viral Gastroenteritis
National Library of Medicine. Tilgået i 2019. Diarré
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2019. Diarrésygdom