Effektive sovestillinger til at reducere menstruationssmerter

Jakarta – Når man oplever menstruationssmerter, er det ikke kun aktiviteter i løbet af dagen, der forstyrres, søvntid og komfort forstyrres også. Citat fra National Sleep Foundation , oplever 30 procent af kvinderne svært ved at falde i søvn i løbet af deres menstruation, og yderligere 23 procent fortæller, at de har svært ved at falde i søvn i dagene op til.

Vanskeligheden ved at få en behagelig og afslappende søvn under menstruation er påvirket af hormonelle forandringer i kroppen, som får kropstemperaturen til at stige. Det gør det hormon, der stimulerer kroppen til at sove, forstyrret, fordi faldet i kropstemperaturen som naturligt søvnsignal ikke opstår. For ikke at tale om, menstruationssmerterne man oplever også gør det svært for kroppen at "roere sig".

Læs også: 7 farlige tegn på menstruationssmerter

Fosterets sovestilling for at reducere menstruationssmerter

En måde at forbedre søvnkvaliteten under menstruation er at overvinde menstruationssmerter. I dette tilfælde er det vigtigt at være opmærksom på den korrekte sovestilling. Generelt er den anbefalede sovestilling under menstruation, for at reducere smerter og forbedre søvnkvaliteten, fosterets sovestilling.

Som navnet antyder, sker fosterets sovestilling ved at placere kroppen som et foster eller foster, i livmoderen, nemlig sidelæns og bøje benene. Men for at mærke fordelene skal du placere dine knæ på linje med dit bryst, ikke bare bøje dine ben som at kramme en almindelig bolster.

Fosterets sovestilling kan reducere menstruationssmerter, fordi det kan slappe af i musklerne omkring mave og balder. For under menstruationen bliver musklerne mere spændte end normalt. Det er en af ​​de faktorer, der kan få dig til at føle smerte under menstruationen.

Derudover vil fosterets sovestilling ikke forstyrre de bind og tamponer, der bliver brugt. Så man kan sige, at denne sovestilling er den bedste stilling, når man oplever menstruationssmerter. Hvad så med andre sovestillinger, såsom på maven og på ryggen?

Læs også: Vær forsigtig, dette er en sygdom, der forårsager menstruationssmerter

Begge sovestillinger bør undgås, når du oplever menstruationssmerter. Sover du på maven, vil presset på mave- og livmodermusklerne øges. Som et resultat, i stedet for at slappe af, er mave- og livmodermusklerne endnu mere spændte, og menstruationssmerter øges.

At sove på ryggen bør også undgås, fordi det kan øge spændingen i musklerne, især musklerne omkring balderne. Enten at sove på maven eller på ryggen kan også øge menstruationsblodgennemstrømningen. Som et resultat vil menstruationsblod komme voldsomt ud og snavse bukserne og sengetøjet.

Tips til at sove bedre, når du oplever menstruationssmerter

Udover at være opmærksom på din sovestilling, er der nogle tips, som du kan prøve, for at hjælpe dig med at sove bedre, når du oplever menstruationssmerter, nemlig:

  • Tag et varmt brusebad inden du går i seng. Dette kan få spændte muskler til at blive svage, og kroppen føles mere afslappet.
  • Brug ekstra puder på fødderne, for ekstra komfort.
  • Komprimer den nederste del af maven med varmt vand.
  • Gør stuetemperaturen køligere, så kropstemperaturen, der stiger under menstruationen, kan falde.
  • Tag smertestillende midler som paracetamol, som fås i håndkøb på apotekerne.

Læs også: 3 drikkevarer til at lindre menstruationssmerter

Hvis menstruationssmerter stadig forstyrrer din hvile, så prøv at tale med en læge på appen . Normalt vil lægen ordinere visse lægemidler, der er egnede til din tilstand. Glem ikke at drikke masser af vand og spise nærende mad under din menstruation, OK!

Reference:
Huffington Post. Tilgået 2020. Kan du ikke sove, når du har din menstruation? Her er hvorfor.
australske kvinders sundhed. Tilgået 2020. Dette er den bedste stilling at sove i, når du har menstruation.
Metro nyheder. Tilgået 2020. Eksperter siger, at dette er den bedste stilling at sove i, når du har menstruation.