10 tegn på hepatitis, du ikke bør ignorere

Jakarta - I England er leversygdom generelt forårsaget af tilstande, der ofte opstår i menneskers liv, nemlig overdrevent alkoholforbrug. Med hensyn til leversygdom, så er den selvfølgelig tæt beslægtet med hepatitis, som er en betegnelse for leverbetændelse.

Problemet er, at denne sygdom nogle gange ikke forårsager nogen symptomer, så folk er ikke klar over, at de har det. I nogle tilfælde kan hepatitis forårsage gulsot ( gulsot ) og leversvigt hos nogle mennesker. Så hvad er tegnene på hepatitis, som ikke bør ignoreres?

Overhold symptomerne

Eksperter siger, at hepatitis er resultatet af leverskader, som for det meste er forårsaget af overdrevent alkoholforbrug. Nogle typer af hepatitis kan faktisk fortsætte uden at forårsage alvorlige problemer, men der er også dem, der kan vare længe og forårsage en række andre helbredsproblemer.

For eksempel forårsager det ardannelse i leveren (cirrhose), tab af leverfunktion og kan i nogle tilfælde også føre til leverkræft. Derfor skal du være opmærksom på denne sygdom. Ifølge eksperter fra National Health Service (NHS) i Storbritannien som rapporteret af udtrykke, Hepatitis symptomer kan også udvikle sig og forårsage følgende tegn.

Læs også: Cirrose eller hepatitis? Kend forskellen

1. Smerter i muskler og led.

2. Kropstemperatur over 38 grader Celsius.

3. Føler sig tørstig hele tiden.

4. Utilpashed og diarré.

5. Tab af appetit.

6. Ondt i maven.

7. Mørk urin.

8. Bleg.

9. Kløende hud.

10. Gulfarvning af øjne og hud ( gulsot ).

NHS-eksperter tilføjer også, at langvarig (kronisk) hepatitis nogle gange ikke har nogen tydelige symptomer, indtil leveren holder op med at fungere korrekt (leversvigt). I senere stadier kan denne tilstand forårsage gulsot, hævelse i fødderne eller anklerne, forvirring og blod i afføringen eller opkast.

I nogle tilfælde kan hepatitis også føre til skrumpelever. Denne tilstand kan forårsage leversvigt, som igen kan få leveren til at holde op med at fungere og være dødelig. Denne tilstand tager normalt år at nå dette stadium. Problemet, siger eksperter fra NHS, er, at der ikke findes nogen kur mod denne medicinske tilstand, men flere behandlingsmetoder kan hjælpe med at bremse udviklingen. Hvad så med de symptomer, der opstår?

Læs også: 4 sygdomme, der ofte opstår i leverorganer

Eksperter fra NHS sagde, at mindst fire ting dukkede op. Startende fra at føle sig meget træt og svag, kvalme, tab af appetit, til tab af sexlyst. Efterhånden som tilstanden forværres, kan skrumpelever forårsage gulsot, opkastning af blod og mørk, kløende hud.

Det du skal huske, hvis du har tegn på hepatitis som ovenfor, skal du straks besøge en læge for at få den rigtige behandling.

Typer af hepatitis

Ifølge eksperter er vira den mest almindelige årsag til hepatitis. Imidlertid kan infektion i leveren eller leveren på grund af giftige stoffer (såsom alkohol og visse stoffer og autoimmune sygdomme også forårsage denne leverbetændelse.

Nå, der er mindst fem typer vira, der kan forårsage hepatitis. Her er forklaringen:

1. Hepatitis A

Hepatitis A (HAV) betyder, at den er forårsaget af hepatitis A-virus, der er til stede i afføringen på en inficeret person. Generelt overføres hepatitis A ofte gennem indtagelse af forurenet vand eller mad. Generelt er mange mennesker i områder med dårlige sanitære forhold inficeret med denne virus. Derudover kan seksuel kontakt også være et medie til at sprede HAV.

Læs også: Ofte ubevidst er disse symptomer på hepatitis A, du skal kende

2. Hepatitis B

Hepatitis B (HBV) overføres fra hepatitis B-virussen gennem kontakt med inficeret blod. For eksempel gennem transfusioner eller blodprodukter, der er inficeret med virussen, medicinsk udstyr og lægemiddelsprøjter og kontaminerede tatoveringer, sæd og andre kropsvæsker. HBV kan også overføres fra en inficeret mor til hendes baby under fødslen.

3. Hepatitis C

Denne overføres fra hepatitis C-virus (HCV). Det meste af HCV-viruset overføres gennem eksponering for blod. For eksempel gennem transfusioner og forurenede blodprodukter. Derudover kan seksuel overførsel også sprede HVC, selvom det er sjældent.

4. Hepatitis D

Eksperter siger, at viral hepatitis (HDV)-infektion kun forekommer hos dem, der er inficeret med HBV. Disse flere infektioner kan føre til mere alvorlige sygdomme. Alligevel kan hepatitis B-vaccinen yde beskyttelse mod HDV.

5. Hepatitis E

Hepatitis E-virus (HEV overføres for det meste gennem forbrug af forurenet vand eller mad. Eksperter siger, hepatitis E er en almindelig årsag til hepatitisudbrud i udviklingslande.

Nå, vil du stadig vide mere om tegn på hepatitis, som ikke bør ignoreres? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!