Dette er mekanismen for inflammation i kroppen

”Inflammation er kroppens naturlige immunreaktion for at bekæmpe forskellige sygdomme eller dårlige mikroorganismer. Betændelse i kroppen kan opstå på grund af forskellige ting. For eksempel når kroppens væv er inficeret, varme, såret eller udsat for toksiner."

, Jakarta – Kender du begrebet betændelse eller betændelse i kroppen? Inflammation er kroppens mekanisme til at beskytte sig mod infektion med fremmede mikroorganismer. Eksempler som bakterier, svampe eller vira.

Betændelse er ofte forbundet med skader på ydersiden af ​​kroppen, såsom et åbent sår eller hævelse. Faktisk er inflammationsprocessen ret kompleks. Så vil du vide, hvordan mekanismen for inflammation i kroppen ser ud? Her er den fulde anmeldelse

Læs også: Pas på betændelse på grund af luftvejsinfektioner

Det starter, når kroppen bekæmper dårlige mikroorganismer

Som forklaret ovenfor er inflammation en nødvendig mekanisme for kroppens forsvar. Den inflammatoriske proces forekommer ikke kun hos dem med kræft, diabetes eller hjertesygdomme. Når kroppen oplever sår på ydersiden af ​​kroppen, kan kroppen også opleve en inflammatorisk proces.

Husk, antag ikke, at den inflammatoriske proces altid er skadelig for kroppen. Betændelse er en proces, som kroppen har brug for for at afværge truslen fra dårlige mikroorganismer. Så hvordan er den inflammatoriske proces i kroppen?

Betændelse er en proces af kroppens forsvarsmekanisme, der ikke kun starter, når kroppen oplever et problem. For eksempel et sår, der er blevet inficeret af bakterier for at sive pus. Den inflammatoriske proces er dog allerede startet, når kroppen forsøger at bekæmpe skadelige mikroorganismer eller irriterende stoffer.

Når kroppen føler sig truet af tilstedeværelsen af ​​fremmede mikroorganismer, vil de hvide blodlegemer og andre stoffer i immunsystemet, kæmpe tilbage for at danne beskyttelse.

Betændelse i kroppen kan opstå på grund af flere ting. For eksempel når kropsvæv er inficeret, varme, såret eller udsat for toksiner. Disse beskadigede celler frigiver kemikalierne histamin, bradykinin og prostaglandiner. Alle tre fungerer til at udvide blodkarrene, så blod og hvide blodlegemer kan strømme mere til området.

Desuden føles det berørte område normalt varmt og hævet. Denne inflammatoriske proces har også til formål at isolere fremmede stoffer fra at inficere andre kropsvæv.

Nå, kort sagt, betændelse er en naturlig immunreaktion, som kroppen skal bekæmpe forskellige sygdomme.

Læs også: Hvornår kræver betændelse en lægeundersøgelse?

Akut og kronisk betændelse

Der er to typer betændelse i kroppen, nemlig akut og kronisk. Måske er vi mere bekendt med den akutte type. Denne type opstår for eksempel, når knæet er skadet ved stød, eller fingeren er skadet af en kniv.

Immunsystemet vil sende en hær af hvide blodlegemer til at omringe og beskytte området. Gør området rødt og hævet.

Ifølge eksperter ved Harvard Medical School fungerer processen på samme måde, når du er forkølet eller lungebetændelse. Betændelse er således en vigtig proces, uden hvilken en skade kan stivne, og en simpel infektion kan være dødelig.

Hvad så med kronisk betændelse?

Kronisk betændelse kan også opstå som reaktion på andre uønskede stoffer i kroppen. For eksempel toksiner fra cigaretrøg eller overskydende fedtceller (især fedt i maveområdet). Inden for arterierne udløser betændelse åreforkalkning på grund af opbygningen af ​​fede, kolesterolrige plaques.

Kroppen opfatter denne plak som unormal og fremmed, så den forsøger at blokere pladen fra blodbanen. Men hvis væggen er beskadiget, kan pladen gå i stykker.

Derefter blandes indholdet med blodet og danner en blodprop, der blokerer for blodgennemstrømningen. Nå, disse blodpropper er ansvarlige for de fleste hjerteanfald og slag.

Læs også: Disse symptomer på hjertesygdom ignoreres ofte

Vil du vide mere om betændelse i kroppen? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Du kan også købe kosttilskud eller vitaminer for at styrke dit immunforsvar ved hjælp af appen . Uden besværet med at forlade huset, kan du købe det når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået i 2021. Hvad er en betændelse?
Harvard Medical School. Tilgået i 2021. Hvad er inflammation?
WebMD. Hentet 2021. Hvad er betændelse?