Behov for at kende overdreven brug af kortikosteroider

, Jakarta - Kortikosteroidlægemidler, eller bedre kendt som Dewa-lægemidler, er en af ​​en klasse af lægemidler, der ofte bruges som antiinflammatoriske lægemidler. Hvorfor kaldes det guddommelig medicin? Dette sker på grund af kortikosteroidlægemidlers evne til at behandle forskellige symptomer på sygdommen. Corticosteroid medicin i sig selv er et lægemiddel, der indeholder steroidhormoner, der er nyttige til at øge steroidhormoner i kroppen, samt undertrykke immunsystemets arbejde i overskud.

Læs også: Kontinuerligt steroidforbrug kan forårsage glaukom

Hvad sker der, hvis kortikosteroidpræparater overforbruges?

De forårsagede bivirkninger er meget brede, derfor skal brugen af ​​kortikosteroidlægemidler overvejes nøje. Faktisk vil langvarig brug forårsage skadelige og dødelige bivirkninger. De forårsagede bivirkninger vil afhænge af dets brug.

  • Systemiske kortikosteroider

Systemiske kortikosteroider, nemlig kortikosteroidlægemidler, der tages oralt eller injiceres i en vene. Hvis de er for store, omfatter bivirkningerne hypertension, diabetes, mavesår, blødninger i fordøjelseskanalen, følelsesmæssige forstyrrelser, øget appetit, søvnløshed, muskelsvaghed og modtagelige for infektion.

  • Lokale kortikosteroider

Lokale kortikosteroider, nemlig kortikosteroidlægemidler, der kan gives ved salve, injektion eller inhalation. Bivirkningerne vil også variere afhængigt af brugen. Med kortikosteroidsalve kan bivirkninger omfatte udtynding af huden, bleg hudfarve, en højere risiko for hudinfektioner og forsinket sårheling.

Mens bivirkningerne af injektionskortikosteroider omfatter infektion, udtynding af hudvæv, hævelse af den injicerede muskel eller led og muskelsvaghed. Mens de inhalerede kortikosteroider vil have bivirkninger, såsom trøske i munden eller halsen, hæshed, talebesvær, tilstedeværelsen af ​​svampe i mundhulen og hoste.

Læs også: Bivirkninger af forbrug af antibiotika i lang tid

I mere alvorlige tilfælde vil overdreven brug af kortikosteroider forårsage Cushings syndrom, som er en samling af symptomer, der opstår på grund af høje niveauer af hormonet kortisol i kroppen. I denne tilstand omfatter symptomerne hypertension, fedme, træthed, hævelse i visse områder af kroppen, svag opbygning i ansigtet, menstruationsforstyrrelser og hårvækst, hvor det ikke burde være hos kvinder.

Nogle kortikosteroidlægemidler sælges i håndkøb på apoteker. Før du køber og bruger det, bør du først diskutere med en ekspert læge i ansøgningen så du ikke får den forkerte dosis, når du bruger den. Det ville være bedre, hvis du følger lægens råd, så du undgår en række tilstande, der kan bringe dit liv i fare.

Her er, hvordan du bruger K DrugsSikre ortikosteroider

Farlige bivirkninger, hvis brugen af ​​kortikosteroider ikke er i overensstemmelse med lægens anvisninger. Offentligheden rådes ikke til at tage dette ene lægemiddel uden en læges instruktioner. Sådan bruger du sikkert kortikosteroidlægemidler:

  • Når du ønsker at bruge inhalerede kortikosteroider, brug afstandsstykket for at forebygge svamp i mund og svælg.
  • Tag ikke kortikosteroidmedicin på tom mave.
  • Brug ikke meget kortikosteroidsalve på kroppens folder.
  • Gør injektioner af kortikosteroidmedicin forskellige steder.

Læs også: Her er tips til at undgå stofmisbrug

Når de indtages, kan kortikosteroider ikke stoppes pludseligt. Når du vil stoppe, er den eneste måde at reducere dosis af din medicin gradvist. Et pludseligt stop vil forårsage Addisons syndrom, som er en lidelse, der opstår, når binyrerne ikke kan fungere optimalt.

Reference:

Mayo Clinic. Tilgået 2019. Prednison og andre kortikosteroider.

NHS. Tilgås på 219. steroider.