Disse er karakteristika ved normale fosterbevægelser

, Jakarta - Et rørende tegn på graviditet, som er, når moderen første gang mærker fornemmelsen af ​​fosterbevægelse i livmoderen. Denne bevægelse viser, at barnet er i live og udvikler sig godt. Husk, at hver baby er unik, og det er vigtigt for mødre at kende barnets bevægelsesmønstre.

Moderen kan mærke barnet bevæge sig, kaldes det 'hurtigere' , som opstår omkring 18 uger efter graviditeten. Hvis det er din første graviditet, kan bevægelse ikke forekomme før 20 uger. Så hvad er kendetegnene ved normale fosterbevægelser?

Læs også: Årsager til allergier, der opstår pludseligt under graviditeten

Karakteristika for normal fosterbevægelse

Den type bevægelse, du føler, afhænger af, hvad din baby laver, og vækst- og udviklingsstadiet. Hver baby er anderledes, nogle mere aktive end andre.

Den første fornemmelse, du kan mærke, er en flagren (som sommerfugle i maven), en hvæsende fornemmelse, væltning, fald eller et lille spark. Efterhånden som graviditeten skrider frem, bliver bevægelserne som regel mere tydelige og forekommer hyppigere.

Efterhånden som barnet vokser sig større og stærkere, føles huden strakt strammere over livmoderen. På den måde vil moderen lettere mærke fosterets spark, punkteringer og albuer. I mellemtiden, mod slutningen af ​​graviditeten, kunne sparket mærkes til ribbenene og var smertefuldt.

Den bevægelse af fosteret, som moderen mærker, er en indikation af, at barnet vokser både i størrelse og i normal styrke. En gravid kvinde vil være følsom over for barnets aktiviteter i livmoderen, såsom:

  • Bevægelsesfrekvens (mindre eller oftere end forventet).
  • Bevægelsesintensitet (svagere eller stærkere end forventet).
  • Bevægelsens varighed (kortere eller længere end forventet).
  • Bevægelseskarakter (ændring i mønster, langsommere eller hurtigere end forventet).

Læs også: Hvad er årsagen til, at det er svært at tage på i vægt for gravide kvinder?

Hvor ofte forekommer fosterbevægelser?

Efter at moderen let kan mærke barnet (ca. 20-24 uger), vil moderen være hyppigere eller se bevægelsen. Moderen kan dog ikke altid mærke fosterets bevægelse, især når hun har travlt eller ikke er opmærksom.

Babyer har en tendens til at bevæge sig mere på bestemte tidspunkter. Fosteret kan være mere aktivt, når moderen sover, og når hun vågner. Normalt sover babyer i livmoderen i 20-40 minutter til 90 minutter ad gangen. Når en baby sover i maven, bevæger den sig ikke.

Moderen bemærker muligvis ikke barnets bevægelser, mens hun sidder, står, ligger ned og koncentrerer sig om det. Din babys bevægelser kan ændre sig, efterhånden som de vokser og udvikler sig, og de vil blive mere mobile i tredje trimester.

Mod slutningen af ​​graviditeten (efter 36 uger) begynder barnets bevægeudslag at falde. På grund af dette kan den type bevægelse, du bemærker og mærker, ændre sig. Det skal forstås, at en sund baby vil fortsætte med at bevæge sig gennem hele graviditeten indtil fødslen.

Læs også: Vigtigheden af ​​at beskytte huden mod solen under graviditeten

Hvis fosterets bevægelse er reduceret eller inaktiv

Husk at enhver graviditet kan være anderledes. Graviditetsoplevelser, venner og familiemedlemmer kan have forskellige historier om aktivitetsniveauet for barnet i livmoderen. Selv den første og anden graviditet, som mødre oplever, kan være forskellige.

Men grundlæggende har et sundt foster karakteristika, nemlig aktiv fosterbevægelse i livmoderen, normal vækst og udvikling af organer, regelmæssig hjerterytme og ændringer i fosterets position før fødslen.

Så når moderen føler, at fosterets bevægelse er reduceret eller bliver inaktiv som sædvanlig, er det nødvendigt straks at underrette lægen gennem ansøgningen . Hvis du skal bestille tid hos en gynækolog på det nærmeste sygehus gennem ansøgningen . Dette skyldes, at et fald i fosterbevægelsen indikerer et potentielt alvorligt problem, som skal behandles af en læge tidligt.

Reference:

WebMD. Fået adgang i 2021. Feeling Your Baby Kick
Graviditet Fødsel og Baby. Tilgået i 2021. Babybevægelser under graviditet
Healthline. Fået adgang i 2021. Kan en baby være for aktiv i livmoderen?