Tag ikke fejl, disse er 4 myter, der forårsager graviditet

, Jakarta – Der cirkulerer mange myter om årsagerne til graviditet, og det tror børn ofte til teenagere. Generelt er myten, der forårsager graviditet, udbredt af teenagere, der ikke har seksuel viden fra en tidlig alder. Selvom det sjældent er skadeligt og kan være velmente, bør misinformation undgås, især med hensyn til helbredsproblemer.

Tidligere var det nødvendigt at vide, at det tager befrugtningsprocessen at producere graviditet. Befrugtning er den proces, hvorved sæd fra en mand møder en kvindes æg. Dette sker normalt gennem processen med penetration eller samleje med en partner. Ikke nok med det, den befrugtningsproces, der opstår, vil ikke kun være "succesfuld" og resultere i graviditet. Der er mange andre faktorer, der skal tages i betragtning, hvoraf en er den fysiske tilstand og fertilitet hos kvinder og mænd.

Læs også: Hvad sker der, når gravide stoler for meget på myter

Efter at have kendskab til dette faktum, bør myten om årsagerne til graviditet ikke længere troes. At stole for meget på myter kan faktisk få dig til at føle dig for opmærksom og føre til følelser af depression, der udløser stress. Så hvad er de myter, der forårsager graviditet, der er meget udbredt?

1. At kysse gør dig gravid

Nogle mener, at fysisk kontakt mellem læber med læber alias kysse kan forårsage graviditet. Det er absolut ikke sandt, du ved. Fordi spyttet i munden ikke indeholder sæd eller æg. På den måde er der ingen befrugtningsproces, og graviditet vil ikke forekomme.

2. Gravid på grund af at sove ved siden af ​​hinanden

At sove ved siden af ​​det modsatte køn antages også ofte at gøre kvinder gravide. Igen, det er bare en myte. Men husk på, at graviditet ikke sker, hvis du og det modsatte køn virkelig kun sover ved siden af ​​hinanden og ikke trænger ind eller har sex.

3. At holde i hånden gør dig gravid

At holde i hånd, også kaldet at holde i hånd med det modsatte køn, kaldes at blive gravid, duh! Hvis ja, kan enhver nemt blive gravid, dong. Faktisk er der ikke noget møde mellem sæd og æg, der opstår, når du holder nogens hånd.

Læs også: 7 myter om graviditet i tredje trimester, du skal kende

4. Gravid efter svømning

Der er en myte om, at svømning i offentlige pools kan forårsage graviditet. Det sker på grund af det store antal sædceller i vandet, og man frygter, at det kan trænge ind i porerne. Dette er simpelthen ikke sandt. Bemærk venligst, at sæd ikke trænger ind i porerne og forårsager graviditet.

Genkendelse af graviditetstegn

Graviditet opstår kun, når der er en befrugtningsproces, og sæden befrugter ægget med succes. Der er forskellige tegn på graviditet hos en person, der kan genkendes, herunder:

  • Sen menstruation eller menstruation. Det kan du finde ud af ved at beregne din menstruation fra den foregående måned. Hvis din menstruation er for sent, så bliv testet med det samme.

  • Kvalme og opkast. Hos gravide kvinder er denne tilstand kendt som morgen kvalme . Kvalme og opkastning hos gravide kvinder opstår på grund af hormonelle ændringer.

  • Bryster føles større, følsomme og blødere. Dette kan være et tegn på graviditet og opstår på grund af øget produktion af hormonerne østrogen og progesteron.

  • Hyppig vandladning kan også være et tegn på graviditet. Dette øges normalt om natten og opstår, fordi livmoderen begynder at fyldes med fosteret, hvilket lægger pres på blæren.

Læs også: 4 graviditetsmyter fra hele verden, er de sande?

Find ud af mere om graviditetsmyter og fakta ved at spørge din læge i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

*Denne artikel er tidligere publiceret på Doktergenz.hipwee.