Kropsfeber, kan du tage et brusebad eller ej?

, Jakarta - Feber er kroppens reaktion, når den udsættes for infektion eller sygdom. Fordi kroppen oplever betændelse, stiger kropstemperaturen. Når folk har feber på grund af sygdom, siger folk ofte, at man ikke tager et bad for at undgå, at kropstemperaturen bliver ustabil. Er det sandt? Her er forklaringen!

Syge mennesker skal gøre rent

Faktisk er der ingen sammenhæng mellem feber og badning. Netop når man har feber, er det nødvendigt at rense kroppen som fx ved at tage et bad, for at undgå at flere sygdomme og andre bakterier kommer ind i kroppen. Faktisk, når du har feber, vil du føle dig utilpas, når du går i bad, fordi din kropstemperatur ikke er stabil. Men kropshygiejne, især hos mennesker, der er syge, er et must.

Tag et varmt brusebad

Feber er ikke en sygdom, men derimod resultatet af en inflammatorisk proces i kroppen. Immunsystemet, der bekæmper infektion, hæver kropstemperaturen for at signalere, at der er en infektion. Du kan siges at have feber, hvis din kropstemperatur når 38-39 grader celsius. For børn kan en kropstemperatur, der når 37 grader Celsius, omtales som feber.

Fordi signalet til kroppen sendes med en temperaturstigning, så kan du tage et bad, når du har feber, så længe det er med varmt vand. Hvis du bruger koldt vand, når du har feber, vil din krop opfatte det som en trussel mod dens infektionsbekæmpelsesproces. Herefter vil kroppen forsøge at hæve temperaturen, så der igen opstår modstand, og feberen kan blive værre. Kolde brusere lukker porerne. Derudover vil et pludseligt fald i kropstemperaturen få kroppen til at ryste.

Tør af, hvis du føler dig utilpas

Som forklaret ovenfor er det ofte ubehageligt at bade, når du har feber. Det er dog meget vigtigt at rense kroppen, når du har feber. Hvis du virkelig ikke kan lade være med at føle dig utilpas, når du går i bad, kan det være en mulighed at tørre din krop af med en våd klud. Det er bare det, at selvom kroppen er blevet aftørret, føles kroppen som regel stadig klistret. Denne følelse kan også få dig til at føle dig ufrisket.

Pas på dig selv under feber

Smertestillende som f.eks acetaminophenDu kan bruge ibuprofen eller aspirin, hvis du stadig føler dig utilpas efter at have badet eller renset dig selv. Du kan også bruge denne medicin, når din kropstemperatur stiger endnu mere. Men glem ikke at spørge lægen, hvordan man bruger stoffet. Fordi, lad dig ikke bruge mere end 1 lægemiddel, der bruger acetaminophen, ibuprofen eller aspirin.

Hvis du eller din familie vil vide mere om feber, så lad os spørge læger og specialister ved hjælp af applikationen ! Du kan kontakte lægen via Videoer/Stemmeopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, download applikationen i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Har barnet feber, varme eller kolde kompresser?
  • Pas på feber op- og nedture Tegn på symptomer på disse 3 sygdomme
  • Feber, mens du ammer, er det tid til at lære mastitis at kende