Kend årsagerne til, at ringorm kan dukke op i ansigtet

Ringorm er en hudsygdom forårsaget af en svamp. Dette hudproblem kan angribe enhver del af kroppen, inklusive ansigtet. Hvad er så årsagen til forekomsten af ​​ringorm i ansigtet?"

Jakarta - Også kaldet tinea facialis, Ringorm i ansigtet vises i form af røde, skællende pletter, der er ledsaget af kløe. Dette sundhedsproblem forstyrrer ikke kun udseendet, men kan også være smitsomt, hvis det ikke behandles med det samme.

Årsager til ringorm i ansigtet

Ringorm i ansigtet kan forekomme på læber, kinder, pande og området omkring øjnene. Ofte er denne infektion let at ske for mennesker, der ikke holder deres hud ren og har tendens til at svede meget.

Infektion Tineafascist kan nemt overføres gennem fysisk kontakt eller deling af personligt udstyr, såsom barbermaskiner, håndklæder, tøj og andre genstande. Derudover kan denne svamp også overføres, hvis du kommer i kontakt med jord, dyr eller andre genstande, der er blevet forurenet.

Læs også: Fedme kan forårsage ringorm, kend 3 forebyggelse

Hvad er symptomerne?

Symptomer, der kan opstå, når du oplever ringorm i ansigtet, er ikke meget forskellige fra ringorm, der angriber andre dele af kroppen, nemlig:

  • Ansigtet vil føles kløende og røde pletter vil dukke op.
  • Kløe, der bliver værre ved soleksponering eller svedtendens.
  • En synlig, byld-lignende bump vises i området omkring stedet.
  • Huden ser skællende og tør ud.

Desværre ligner symptomerne på ringorm i ansigtet ved første øjekast andre hudproblemer, såsom rosacea, kontakteksem eller psoriasis. Som følge heraf opstår der ofte fejldiagnoser, så den behandling, der udføres, ikke er hensigtsmæssig, hvilket ender med, at ringorm bliver værre og sværere at behandle.

Du bør straks spørge en hudlæge, når du oplever symptomer på hudsygdom, så den behandling, du foretager, er mere hensigtsmæssig. Du kan nemmere stille spørgsmål til læger ved at bruge applikationen . Nok Hent ansøgningen på din mobiltelefon, kan du også købe medicin og bestille tid til behandling på det nærmeste hospital.

Læs også: Skal ringorm tjekkes af en hudlæge?

Behandling af ringorm i ansigtet

Efter at have kendskab til symptomerne, vil lægen normalt ordinere medicin i form af en svampedræbende salve eller creme for at mindske de symptomer, du oplever. Men hvis infektionen har spredt sig, kan lægen ordinere en svampedræbende medicin, der tages gennem munden.

Forebyggelse af ringorm i ansigtet

En nem måde at forhindre ringorm i ansigtet på er altid at holde dig selv og miljøet rent. Rens dit ansigt regelmæssigt, mindst to gange om dagen. Brug eventuelt ansigtsrensesæbe, og glem ikke at skifte pudebetræk, bolster, tæpper og lagner regelmæssigt.

Del aldrig noget med andre, da dette kan øge risikoen for ringorm eller andre sundhedsproblemer. Vask altid dine hænder, hver gang du kommer ud af toilettet, før du spiser og efter aktiviteter. Rør ikke ved dit ansigt, hvis du ikke har vasket dine hænder.

Læs også: Hvordan overvinder man ringorm hos børn?

Hvis du har kæledyr, skal du sørge for, at buret også er rent. Lav en regelmæssig tidsplan for badning og kontrol af dit kæledyr, så det ikke bærer sygdomme, især dem, der er let smitsomme. Sæt karantæne, hvis dit kæledyr er sygt for ikke at bringe andre familiemedlemmers helbred i fare.



Reference:
Medscape. Tilgået i 2021. Tinea Faciei.
Healthline. Tilgået 2021. Ansigtsgærinfektioner: årsager og behandling.
DermNet New Zealand. Tilgået i 2021. Tinea Faciei.