4 tips til at overvinde smerte, når visdomstænder vokser

, Jakarta – For dem af jer, der har oplevet tandpine, ved du helt sikkert, hvor smertefuld og ulidelig denne tilstand kan være. Desuden smerten forårsaget, når visdomstænder vokser. Selve visdomstændernes vækst er faktisk smertefri. Men hvis visdomstanden, der er ved at vokse, ikke får plads nok i tandkødet, er det den tilstand, der giver smerte.

Nogle mennesker vil finde det svært at tygge, føle sig meget ømme, endda til det punkt, at de har feber. Men bare rolig, du kan lindre smerten, der opstår, når visdomstænder vokser, ved at prøve følgende tips.

Det er ikke ualmindeligt, at du stadig oplever tænder i 20'erne. Faktisk har mennesker tre kindtænder (molarer) i hver kæbe og tredje kindtænder, som er placeret for enden af ​​kæben, vokser normalt først omkring 18 års alderen. Derfor kaldes kindtænderne, der kommer sidst, også for visdomstænder.

Læs også: Mødre skal vide, dette er visdomstændernes hovedfunktion

Som tidligere nævnt er væksten af ​​visdomstænder egentlig ikke et problem, hvis du har plads nok i dit tandkød. Men de fleste mennesker har kæber, der er for små til at passe 32 tænder i dem. Hvis din kæbe er for lille, eller der er andre tænder, der blokerer vejen ud af visdomstænderne, så kan disse tænder vokse skævt, sidelæns eller ude af linie med de andre tænder. Visdomstænder, der vokser, kan også skubbe tænderne foran for at få plads nok til at vokse helt.

Når visdomstænderne støder sammen med tænderne foran dem, kan det blottede tyggegummilag over dem blive inficeret af bakterier, der kommer ind i dem og til sidst svulme op. Denne tilstand er smertefuld.

De fleste tandlæger vil anbefale visdomstænder, der forårsager smerte, at blive trukket ud, før klagen bliver værre. Nu, mens du venter på en tandudtrækningsplan, kan du prøve følgende tips, der er nyttige til at reducere visdomstandssmerter:

Læs også: Skal visdomstænder trækkes ud?

1. Saltvand

En måde, der er kendt for at være effektiv til behandling af visdomstandssmerter, er at gurgle med saltvand. Denne løsning er nyttig til at rense området omkring tanden og fjerne væsken, der forårsager hævelse. Hvordan man laver det er også meget nemt, bare opløs en halv teskefuld salt i en kop varmt vand. Smerterne vil med garanti aftage, når du har gurgleret saltvand i et par minutter. Gurgle flere gange om dagen, hvis det er nødvendigt.

2. Komprimer hævede kæber med is

I mellemtiden kan du for at mindske smerter og hævelse komprimere kæben, hvor visdomstanden vokser, med is eller koldt vand i 15-20 minutter. Gentag flere gange, hvis det er nødvendigt. Husk, undgå at komprimere med varmt vand.

3. Mundskyl

Gurgle med mundskyl kan også være en mulighed, som du kan forsøge at lindre smerter på grund af visdomstænder, der vokser. Vælg en mundskyl, der indeholder klorhexidin som effektivt hjælper med at reducere smerte.

4. Smertestillende medicin

Men hvis smerterne er uudholdelige, så tag smertestillende medicin udskrevet af en læge eller andre smertestillende håndkøbsmidler, såsom paracetamol eller ibuprofen. Læger kan også give antibiotika for at hjælpe med at fremskynde helingen af ​​infektionen. Nå, køb medicinen på lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time.

Læs også: Kend 5 naturlige måder at lindre tandpine derhjemme

Nå, det er 4 tips til at håndtere smerte, når visdomstænder vokser. Glem ikke, Hent lige nu i App Store og Google Play.