Kender du allerede dette? 10 Fødevarekilder Anden Calcium end Mælk

Jakarta - Når vi taler om calcium, vil du straks tænke på mælk, ikke? Ja, mælk har længe været kendt som en drik med fuld næring og højt indhold af calcium. Det er grunden til, at fra spædbørn til ældre anbefales mælk at indtage hver dag, for at understøtte kroppens calciumbehov.

Vidste du, at calcium ikke kun findes i mælk? Dette næringsstof findes også i mange andre fødevarer, som kan være et alternativ til mennesker med mælkeallergi eller laktoseintolerans. Her er nogle fødevarekilder til calcium udover mælk, som er vigtige at kende:

Læs også: Tjek de 4 bedste calciumkilder til vegetarer

1.Ost

Dette mejeriprodukt har også et ret højt indhold af calcium. At spise ost kan også være et alternativ for folk, der er allergiske over for mælkeprotein. Bare bland ost ind i en sund kost hver dag, så bliver dit daglige calciumbehov dækket.

2. Spinat

Nem at få og høj i fiber, hvem ville have troet, at spinat er en calciumkilde. Ja, disse grønne bladgrøntsager kan bidrage med omkring 200 milligram calcium, hvis du spiser dem regelmæssigt, du ved.

3. Sojabønner

Nøddeelskere er bestemt ikke fremmede for denne ene nød. Udover at være en proteinkilde, har sojabønner også et ret højt calciumindhold, som er 261 milligram i hver 1 kop.

4. Orange

Kendt for sit høje C-vitaminindhold er appelsiner også inkluderet på listen over calciumkilder udover mælk. Calciumindholdet i en appelsin er omkring 65 milligram.

5. Avocado

Godt for hudens sundhed, avocado, som normalt serveres i denne diætmenu, indeholder også calcium, som er godt for kroppen, du ved.

6. Laks

Ligesom primadonnaen i sushiretter har laks et højt protein- og calciumindhold. For hver 300 gram er kalkindholdet i laks 181 milligram.

Læs også: Disse er fordelene, hvis dit barn drikker mælk regelmæssigt

7. Sardiner

Mange sælges i dåseform, sardiner viser sig at have et ret højt indhold af calcium. Så højt, at spise denne fisk kan dække 30 procent af det daglige calcium, som kroppen har brug for.

8. Havregrød

Højt fiberindhold og let at lave som morgenmadsmenu, havregryn Det er også en god kilde til calcium til forbrug. I hver skål er kalkindholdet i havregryn omkring 105 milligram.

9. Sojamælk

Sojamælk anbefales ofte som erstatning for komælk, hos personer med allergi. Denne sojabønneekstraktdrik er ikke mindre sund end forarbejdede komælksprodukter. I hver kop har sojamælk et calciumindhold på omkring 300 milligram.

10. Kiks

Selvom det ikke ser nærende ud, indeholder kiks faktisk calcium, som er godt for kroppen. Dette skyldes, at kiks normalt behandles med en blanding af mælk i dem.

Hvis du vil vide mere om, hvilke andre fødevarer der kan være en kilde til calcium, eller har brug for råd fra en ernæringsekspert om en højkalciumdiæt, kan du spørge din læge i ansøgningen. , du ved. Så glem det ikke Hent appen, ja!

Hvor meget kalciumindtag har kroppen brug for?

Som et af de vigtige næringsstoffer, der er nødvendige fra barndom til voksen alder, skal calciumindtaget virkelig overvejes. Dette skyldes, at calcium er et næringsstof, der understøtter, at forskellige kropsfunktioner fungerer normalt hver dag. Calcium er også nødvendigt af kroppen for at understøtte nervefunktionen, hjælpe muskelsammentrækninger, hjælpe med normal blodkoagulering og opretholde sunde knogler og tænder.

Ikke kun det, en anden fordel ved calcium er at forhindre knogletab eller også kendt som osteoporose. Desværre produceres calcium ikke af kroppen naturligt, så mennesker har brug for at få det fra mad eller drikke. Baseret på Dietary Reference Intakes (DRI'er), initieret af Fødevare- og Ernæringsstyrelsen (FNB), Institut for Medicin ved de nationale akademier, Storbritannien, kan mængden af ​​calciumbehov variere afhængigt af alder, nemlig:

  • 0-6 måneder: 200 milligram.

  • 7-12 måneder: 260 milligram.

  • 1-3 år: 700 milligram.

  • 4-8 år: 1.000 milligram.

  • 9-18 år: 1.300 milligram.

  • 19-50 år: 1.000 milligram.

  • 51-70 år: 1.000 milligram for mænd og 1.200 milligram for kvinder.

  • >71 år: 1.000 milligram.

  • Gravide og ammende kvinder: 1.300 milligram.

Læs også: Hvorfor er sund mad nogle gange ikke godt?

Det er 10 fødevarekilder til calcium udover mælk, som du kan indtage. For at kroppen altid er sund, så glem ikke at vedtage en sund livsstil. Hvis du oplever helbredsproblemer, så tøv ikke med at kontakte din læge for at få ordentlig rådgivning.

Reference:
National Osteoporosis Foundation. Tilgået 2020. En guide til calciumrige fødevarer.
WebMD. Tilgået 2020. Top 10 calciumrige fødevarer.
National Institute of Health, Kontoret for kosttilskud. Tilgået i 2020. Calcium.