9 Effektive frugter til mennesker med hjertesygdomme

Jakarta - Vil du vide antallet af mennesker med hjertesygdomme i Indonesien? Bliv ikke overrasket, ifølge data fra Basic Health Research (Riskesdas) har mindst 2.784.064 mennesker i Indonesien hjertesygdomme. Stort set, ikke?

Taler om hjertesygdomme, selvfølgelig, tal om mange faktorer, der forårsager det. En af dem er en dårlig kost, der forårsager sygdomme, der udløser hjertesygdomme. For eksempel forhøjet blodtryk, diabetes, til højt kolesteroltal.

Så hvilke fødevarer er gode for mennesker med hjertesygdomme? Sammenfattende, mange af de næringsstoffer, der er nødvendige for et sundt hjerte. Disse næringsstoffer kan fås fra grøntsager, tilbehør, til frugter.

Så når det kommer til frugter, hvilken slags frugt er godt for hjertet? Nysgerrig? Her er forklaringen!

Læs også: Genkend hjertesygdomme og anfald, der skal overvåges

  1. Avocado, rig på sunde fedtstoffer

Avocadoer er en god frugt, som kan indtages af mennesker med hjertesygdomme. Denne frugt er rig på enkeltumættede fedtstoffer, som er godt for hjertet. Dette enkeltumættede fedt kan sænke dårligt kolesterol (LDL). Pas på, høje niveauer af LDL i kroppen kan udløse en række hjerteproblemer.

Ikke kun det, fordelene ved avocado for mennesker med hjertesygdomme. Denne frugt indeholder meget kalium, et vigtigt næringsstof, som hjertet har brug for. Ifølge flere undersøgelser kan 4,7 gram kalium om dagen sænke blodtrykket og minimere risikoen for slagtilfælde.

  1. Noni, sænker blodtrykket

Denne ene frugt menes at kunne holde blodtrykket stabilt. Derfor bruges noni ofte til at sænke blodtrykket hos mennesker med hypertension. Husk, at mennesker med hjertesygdom altid skal opretholde deres blodtryk. Stabilt blodtryk kan også minimere hjertesygdomme og slagtilfælde.

Fordelene ved noni er ikke kun det. Denne frugt indeholder xeronin, essentielle vitaminer og mineraler, der kan forbedre kroppens funktioner. Interessant nok er noni også rig på antioxidanter. Nå, disse antioxidanter kan hjælpe med at udvide forsnævrede blodkar. Hjertet skal med andre ord ikke arbejde ekstra for at pumpe blod.

  1. Abrikoser, indeholder mange vitaminer

Ud over de to ovenstående frugter er abrikoser også gode til mennesker med hjertesygdomme. Denne frugt er rig på vitamin A, C, E og K og er rig på kalium, fibre og carotenoider. Kort sagt bidrager alle disse næringsstoffer til at forbedre hjertefunktionen.

Tag for eksempel vitamin C. Dette vitamin kan beskytte hjertet mod skader fra frie radikaler. Mens kalium, kan sænke blodtrykket ved at "afslappe" arterier og blodkar.

Læs også: Disse 8 fødevarer er sunde for dit hjerte

4. Druer, rig på antioxidanter

Gæt hvad fordelene ved druer for mennesker med hjertesygdomme? Denne frugt indeholder antioxidanter kaldet polyfenoler og resveratrol. Begge virker som antioxidanter og kan forhindre blokering af blodkar.

  1. Tomater, rig på kalium

Tomater indeholder meget kalium, som menes at holde hjertet sundt. Derudover indeholder denne frugt også en antioxidantforbindelse kaldet lycopen. Nå, denne lycopen kan hjælpe kroppen med at fjerne dårligt fedt, reducere hjerteanfald og forhindre blokering af blodkar.

  1. Bær

Jordbær, blåbær eller hindbær spiller en central rolle i hjertesundheden. Bær er rige på antioxidanter og navngivet anthocyaniner som kan beskytte kroppen mod oxidativt stress og betændelse. Vær forsigtig, disse to tilstande kan øge risikoen for hjertesygdomme.

7. Mangostan frugt, super antioxidant

Ifølge flere undersøgelser har huden på mangostanen (ikke kødet) gode fordele for hjertet. Mangostanskal, der er udvundet, indeholder stoffer xanthoner. Dette stof indeholder super antioxidanter, der kan hjælpe med at behandle hjertesygdomme. Xanthoner Det menes at kunne reducere fedtophobning og udvide blodkarrene.

Læs også: Undgå disse vaner for et sundt hjerte

8. Bananer, undgå hypertension

Bananer er en anden frugt, der er god for hjertet. Denne frugt indeholder meget kalium, som menes at kunne sænke blodtrykket. Nå, det er det, der kan reducere risikoen for hypertension, som udløser hjertesygdomme.

  1. Appelsin, melon og papaya

Ud over de otte ovenstående frugter er frugter som appelsiner, meloner og papaya ikke mindre gode. Disse tre frugter indeholder masser af beta-caroten, kalium, magnesium og fibre, som har mange fordele for hjertesundheden.

Så hvordan er du interesseret i at prøve ovenstående frugter, der kan forbedre hjertesundheden?

Vil du vide mere om fødevarer, der er gode for hjertepatienter? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. 12 hjertesunde fødevarer til at arbejde ind i din kost.
Healthline. Tilgået 2020. 15 utrolig hjertesunde fødevarer.