Dette er en medicinsk forklaring på seksuel fetichisme

, Jakarta - På det seneste er den virtuelle verden blevet chokeret over nyheden om en, der har en interesse i en, der er pakket ind i en jarik-klud. Gerningsmænd beder ofte nogen om at pakke sig ind i samme metode, som når de skal begrave liget. Dette får naturligvis mange mennesker til at undre sig over, hvordan nogen kan have en interesse i denne mærkelige ting.

Denne lidelse er også kendt som seksuel fetichisme. Lider føler seksuel ophidselse i noget, som de fleste tror, ​​er usandsynligt, at øge libido. En person med seksuel fetichisme vil føle stimulation, når han rører ved det objekt, han ønsker, eller bare forestiller sig det. Så hvordan forklarer man denne lidelse medicinsk? Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: 5 seksuelle lidelser, du skal kende

Medicinsk forklaring på seksuel fetichisme

Seksuel fetichisme er fremkomsten af ​​en stærk seksuel tiltrækning til livløse genstande eller visse kropsdele, der generelt ikke betragtes som seksuelle objekter. Det kan også forværres af stress eller klinisk signifikant lidelse. Denne lidelse er faktisk en normal del af seksualitet. Der kan dog opstå problemer, når seksuel ophidselse kræver et objekt, der i sidste ende påtvinger en anden person sin vilje.

Citeret fra Diagnostisk og statistisk manual for psykiske lidelser, femte udgave ( DSM-5) , kan denne seksuelle fetichisme karakteriseres som en tilstand, der har en stærk trang til livløse genstande, såsom undertøj. Derudover kan det også forekomme i meget specifikke kropsdele, såsom benene, for at opnå seksuel ophidselse. Kun på denne måde kan personen med lidelsen få seksuel tilfredsstillelse.

Desuden citeret fra Psykologi i dag Seksuel fetichisme er en lidelse, der er mere almindelig hos mænd end hos kvinder. Faktisk er det anført, at denne lidelse næsten udelukkende forekommer hos mænd. Denne lidelse er inkluderet i den generelle kategori af parafile lidelser, som får en person til at have en seksuel tiltrækning til genstande eller kropsdele uden for genital stimulation.

Læs også: Kan kvinder være pædofile?

Årsager til seksuel fetichisme

Fetichismelidelse som er en del af de parafile lidelser der normalt opstår i den tidlige pubertet, men lidelsen kan udvikle sig før ungdomsårene. Nogle kilder siger, at seksuel fetichisme kan udvikle sig fra en persons oplevelser som barn. Dette kan være relateret til tilstande forbundet med onani og pubertet.

I andre tilfælde, der angriber mænd, hævder nogle eksperter, at denne seksuelle fetichisme-forstyrrelse opstår på grund af tvivl om potentiale eller frygt for afvisning og ydmygelse fra andre. Ved at have en seksuel trang til en livløs genstand kan den lidende beskytte sig mod følelser af utilstrækkelighed eller afvisning af noget.

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne seksuelle lidelse, psykolog fra kan svare fuldstændig på det. Du kan drage fordel af funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald , for at lette interaktion når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning i smartphone som du bruger!

Behandling af seksuel fetichisme

Seksuel fetichisme er almindelig og i de fleste tilfælde harmløs. Det skal kun behandles som en gene, når det forstyrrer en persons evne til at opføre sig normalt i hverdagen. Derudover har denne lidelse også en tendens til at svinge i intensitet og trangen til at gøre ting, der ikke er naturlige.

Derfor udføres effektiv behandling af seksuel fetichisme normalt på lang sigt. Nogle af de almindelige behandlinger er i form af kognitiv terapi og medicinterapi. Nogle receptpligtige lægemidler kan hjælpe patienter med at reducere den tvangstænkning, der er forbundet med lidelsen fetichisme. Denne metode giver den syge mulighed for at koncentrere sig om rådgivning med minimal distraktion.

Anti-androgen medicin tages normalt af en person med denne lidelse for midlertidigt at sænke testosteronniveauet. Denne type medicin kan også tages sammen med andre lægemidler for at mindske lidelsen. Denne metode siges at være effektiv til at sænke sexlyst hos mænd og kan reducere hyppigheden af ​​mentale billeder, der kan vække seksuel ophidselse.

Læs også: Sådan forhindrer du seksuel chikane, mens du ser en koncert

Nå, det er en forklaring på den seksuelle fetichisme-forstyrrelse, der i øjeblikket diskuteres. Derfor, hvis du eller en af ​​dine nærmeste oplever symptomer på denne lidelse, er det en god idé at søge læge med det samme. På den måde er det ikke umuligt at komme sig, så det kan vende tilbage til det normale.

Reference:
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Fetichistisk lidelse.
MedicinNet. Tilgået i 2020. Medicinsk definition af fetichisme.