4 tegn på ændringer i brystvorterne, du skal kende

, Jakarta – Den del af kroppen, der ofte betragtes som et vigtigt "aktiv" af kvinder, er brystet. Derfor opfordres kvinder til ikke kun at tage sig af skønheden i formen af ​​deres bryster, men også deres helbred.

Tja, opretholdelse af brystsundhed kan gøres ved at lave regelmæssige brystselvundersøgelser. En del af brystet, som også er vigtig at være opmærksom på, er brystvorten. Årsagen er, at ændringer i brystvorterne kan være et tegn på visse sundhedsproblemer.

Årsager til ændringer i brystvorten

Ligesom formen på brystet, er brystvortens form heller ikke den samme mellem højre og venstre. Størrelsen kan også være anderledes. Der er dog tidspunkter, hvor brystvorterne kan vise usædvanlige ændringer. Dette skyldes flere ting:

Menstruationscyklus

Ændringer i brystformen, når du ikke er gravid, normalt på grund af menstruationscyklussen eller klumper som fibroadenomer og intraduktale papillomer og ikke kræft. Denne tilstand er normalt ikke for alvorlig.

Læs også: Klumper i brysterne betyder ikke altid kræft

Menopause effekt

Derudover kan brystvorterne også udskille en væske, der er grå eller grøn i farven med en tyk og klistret tekstur. Bare rolig, for dette er en normal tilstand, der normalt opstår når overgangsalderen . Dette er fordi under overgangsalderen , vil mælkekanalerne blive blokeret, hvilket forårsager hævelse og udledning af væsken.

Men hvis en eller begge brystvorter udleder blod, bør du straks kontakte en læge, da dette kan være et tegn på kræft.

Sygdomme forbundet med brystvorteforandringer

Her er ændringer i brystvorterne, som du skal være opmærksom på:

1. Ændring af brystvorter og bryststørrelse

Kvinder, der er på vej ind i menstruationscyklussen, er gravide eller ammer, vil faktisk opleve ændringer i forstørrede bryster. Denne tilstand er normal, og bryststørrelsen vil normalt vende tilbage til normal efter disse faser er gået.

Du rådes dog til at være på vagt, hvis den forstørrede bryststørrelse ser unormal ud. Årsagen er, at brystkræft kan få bryststørrelsen til at blive asymmetrisk, enten gradvist eller pludseligt. Ud over kræft er andre helbredstilstande, der også kan få brysterne til at blive ensidige, mastitis, som er en infektion i brystvævet, som ofte opstår hos ammende mødre.

Nå, du kan finde denne unormale ændring i bryststørrelse ved at være opmærksom på, hvornår den bh, du normalt bærer, ikke passer længere eller føles strammere, hvilket gør den ubehagelig at have på.

Læs også: Tidlig opdagelse af brystkræft på denne måde

2. Bryster indad

Hver kvinde har en anden brystvorteform. Generelt rager brystvorten udad. Men der er også nogle kvinder, der har brystvorter, der går indad ( omvendt ). Hvis denne brystvortetilstand er opstået siden fødslen og ikke pludselig, så er det ikke noget, du behøver at bekymre dig om.

Men hvis du har brystvorter, der har stukket ud siden fødslen, men pludselig vender indad, især hvis denne tilstand kun forekommer i det ene bryst, så rådes du til at konsultere en læge for at afgøre, om disse ændringer er normale eller endda et sikkert tegn. sundhedsproblemer.

3. Ændring af brystvortens farve og tekstur

For kvinder, der er ved at gå ind i ammestadiet, vil som regel brystvorternes tekstur og farve, og areola gradvist blive mørkere og større på grund af hormonelle ændringer i kroppen.

Men hvis denne tilstand opstår, når du ikke er gravid og er ledsaget af andre symptomer såsom fortykkelse, hævelse eller betændelse i brystvorten og areola, så er dette en ændring, du skal passe på. Kontakt straks en læge for at finde ud af årsagen og hvordan man kan overvinde den.

4. Klumper i brystvorten eller areolaområdet

Du forventes også at være opmærksom, hvis du finder usædvanlige klumper i området omkring brystvorten og areola. Denne tilstand er ikke for farlig, når den er forårsaget af blokerede mælkekanaler, intraduktale papillomer eller mindre infektioner. Men problemet er, hvis brystvortens forandringer er forårsaget af ikke-invasiv brystkræft eller duktalt carcinoma in situ (DCIS), som er tilstedeværelsen af ​​unormale celler i slimhinden i brystkanalerne.

Læs også: Her er 4 kendetegn ved sunde bryster

Du kan også spørge lægen kl hvis du opdager, at der er mærkelige ændringer i dine bryster. Ingen grund til at skamme sig, for du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.