9 effektive måder at bevare mental sundhed på

, Jakarta - For at forbedre dit generelle velbefindende kan du ikke kun fokusere på dit fysiske helbred. Mental sundhed spiller også en stor rolle i livet. Psykisk sundhed er ens evne til at håndtere følelser og håndtere hverdagens vanskeligheder.

Nogle enkle trin kan anvendes til at forbedre kvaliteten af ​​mental sundhed. Ved at foretage disse ændringer er det sikkert, at disse vil påvirke alle aspekter af livet. Ved at bevare mental sundhed, så mærker du nogle af dets virkninger, såsom forbedret humør, opbygger modstandskraft og hjælper med at nyde livet som helhed.

Nå, for dem af jer, der har nemt ved at opleve stress eller angstlidelser, er her nogle enkle ting, der kan forbedre mental sundhed:

Sig positive ting til dig selv

Forskning viser, at den måde, du tænker om dig selv på, kan have en stærk effekt på din psyke. Når vi ser negativt på os selv og vores liv, mærker vi også de negative virkninger. På den anden side, hvis du vænner dig til at bruge ord, der gør dig mere positiv, så vil dette gøre dig mere optimistisk.

Læs også: 5 psykiske lidelser, som Millennials ofte oplever

Skriv ting ned at være taknemmelig for

Taknemmelighed er forbundet med øget velvære, mental sundhed og lykke. En enkel måde at øge taknemmeligheden på er at føre en dagbog og skrive ting ned, du er taknemmelig for hver dag. Generelt er det også effektivt at reflektere over taknemmelighed, men du skal øve dig regelmæssigt for at opnå langsigtede fordele. Find noget at være taknemmelig for og nyd den følelse i dit hjerte.

Fokuser på én ting ad gangen

At fokusere på et mål er i stand til at frigøre negative eller svære følelser fra byrdefulde tidligere oplevelser. Start med at skabe opmærksomhed om selv simple ting som at tage et brusebad, frokost eller gå hjem. At være opmærksom på de fysiske fornemmelser, lyde, lugte eller smag af denne oplevelse hjælper dig med at fokusere. Når dine tanker flyver væk for at forårsage dig over tænkning, så tag det bare tilbage til det, du laver i øjeblikket.

Sport

Kroppen vil frigive endorfiner, der hjælper med at slippe af med stress og forbedre dit humør før og efter træning. Det er derfor, træning er en stærk modgift mod stress, angst og depression. Se efter små måder at øge motionen på, såsom at tage trapperne eller gå til et nærliggende sted. For at få det maksimale udbytte, få mindst 30 minutters motion hver dag, og prøv at gøre det udendørs. Soleksponering hjælper også kroppen med at producere D-vitamin, som øger serotoninniveauet i hjernen.

Spis god mad

Ud over at give de næringsstoffer, du har brug for, giver det også næring til din hjerne at spise lækker og sund mad. Kulhydrater (i moderate mængder) øger serotonin, et kemikalie, der har vist sig at have en beroligende effekt på humøret. I mellemtiden hjælper proteinrige fødevarer dig med at forblive opmærksom.

Grøntsager og frugter er fyldt med næringsstoffer, der fodrer hver eneste celle i kroppen, inklusive dem, der påvirker hjernekemikalier, der regulerer humør. Inkluder fødevarer med Omega-3 flerumættede fedtsyrer (findes i fisk, nødder og hørfrø). Disse næringsstoffer kan forbedre humør og genoprette strukturel integritet til hjerneceller, der er nødvendige for kognitiv funktion.

Vær åben over for nogen

At vide, at du er værdsat af andre, er vigtig for at hjælpe dig til at tænke mere positivt. Lær at være åben over for andre, hvilket gør dig mere i stand til at tænke positivt og lære dig selv bedre at kende.

Læs også: 5 berømtheder, der bekæmper depression

Gør noget for andre

Forskning viser, at det at hjælpe andre har en gavnlig effekt på, hvordan du har det med dig selv. At være hjælpsom og venlig er en god måde at opbygge selvværd på. Meningen i at hjælpe andre med at berige og udvide dit liv.

Hvile

I de tider, hvor alt arbejdet føles som for meget, så gå væk, og gør ikke andet end ting, der stresser dig endnu mere, i hvert fald indtil du har det lidt bedre. Nogle gange er den bedste ting at gøre en simpel vejrtrækningsøvelse: Luk øjnene og tag 10 dybe vejrtrækninger. For hver indånding, tæl til fire, mens du inhalerer, hold et tal til fire, og udånd til et antal af fire. Dette virker godt til at hjælpe dig med at bekæmpe stress.

Sov til tiden

En lang række undersøgelser har vist, at mangel på søvn har en væsentlig negativ effekt på humøret. Prøv at sove på et fast tidspunkt hver dag. Undgå at spille gadgets før sengetid og begrænse koffeinholdige drikkevarer til morgenen.

Læs også: 10 tegn på, at din psykologiske tilstand er forstyrret

Så fra nu af har du en række enkle positive trin til at tage dig af dit mentale helbred. Hvordan man opretholder mental sundhed som nævnt ovenfor er ikke svært at gøre, du skal bare anvende det gradvist og med fuld tålmodighed i at anvende det for at få langsigtede fordele.

Hvis du føler, at dit mentale helbred er i tilbagegang og ikke ved, hvordan du kan forbedre det korrekt, så tøv ikke med at diskutere det med en psykolog på appen , via funktion Tal med en læger, ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!