Overdreven udflåd fra skeden kan være et tegn på denne sygdom

Jakarta – Belekan er snavs, der udskilles fra tårekirtlerne, der samler sig under en persons søvn og blandes med støv. Et udflåd vises normalt i den indre øjenkrog, når en person vågner op fra søvn. Jo mere støv eller snavs i øjet, jo mere bliver der produceret pletter.

Hvis mængden er for meget til at fylde øjenvipperne, og øjnene er svære at åbne, fordi de er klistrede, skal du være forsigtig. Årsagen, overdreven belekan kan være et tegn på en mere alvorlig sygdom.

Læs også: Ikke ren fjern mascara kan forårsage blefaritis

Sygdomme karakteriseret ved overdreven Belekan

Overdreven blødning kan være et tegn på følgende sygdomme:

  • blepharitis, er betændelse i øjenlågene forårsaget af infektion med stafylokokker. Ud over overdreven udflåd omfatter andre symptomer på blepharitis øjenirritation, et fremmedlegeme i øjet og kløende, røde og hævede øjenlåg.

  • konjunktivitis, er betændelse i den del af øjet, der kaldes bindehinden. Når denne betændelse opstår, oplever en person røde, vandige og kløende øjne på grund af mængden af ​​snavs, der har samlet sig i øjnene. Konjunktivitis er forårsaget af en virusinfektion.

  • Keratitis er betændelse i øjets hornhinde. Symptomer ligner konjunktivitis, nemlig i form af følsomme øjne over for lys, besvær med at åbne øjnene, vedvarende tårer, synsforstyrrelser, fornemmelsen af ​​en lille genstand såsom sand i øjet, samt røde, smertefulde, hævede og irriterede øjne.

Læs også: Har du blefaritis? Her er 5 måder at behandle det på

Belekan tegn at passe på

Hvis du oplever ondt i halsen med nogle af følgende symptomer, skal du straks tale med din læge for at få en korrekt diagnose og behandling:

  • Tykt grønt eller gråt slim. Denne tilstand indikerer en pyogen bakteriel infektion aka bakteriel konjunktivitis.

  • Gullig slim ledsaget af smerter ved blink og små knopper på øjenlågene (svarende til bumser).

  • Hvide eller gule slimkugler, der falder med tårer. Denne tilstand indikerer infektion med dacryocystitis og tåredræningssystemet eller nasolacrimalsækken.

  • Tykt tørt grynet udflåd, forårsaget af blepharitis-infektion. Denne tilstand gør, at øjenlågene bliver tykke og danner døde hudskæl, såsom skæl.

  • Skumagtig slim er grønlig gul på grund af meibomisk kirteldysfunktion (MGD).

  • Det er flydende, fordi det er blandet med tårer. Tilstande, der indikerer viral konjunktivitisinfektion.

  • Vandet, klistret og trævlet hvidt slim, der klæber til øjenkrogene. Denne tilstand kan være et symptom på allergisk conjunctivitis, forårsaget af eksponering for pollen, skæl, støv og andre irriterende stoffer.

Hvordan man overvinder Belekan Eyes

Når øjet føles kløende, bør du ikke klø det, fordi det kan få bakterierne, der forårsager akne, til at sprede sig til andre øjenområder. Hvad skal der så gøres, når øjet er åbent, og de ledsagende symptomer viser sig? Her er nogle af dem:

  • Komprimer øjnene med varmt vand i 10-15 minutter. Denne metode er ikke at dræbe de bakterier, der forårsager det, den kan kun fjerne de symptomer, der opstår.

  • Undgå allergener, især hvis sårene optræder som en allergisk reaktion.

  • Brug øjendråber, men ikke for ofte. Det er bedst at tale med din læge, før du bruger øjendråber, så du kender dosis og varighed af brugen.

Læs også: Er der en forskel mellem blepharitis og Stye?

Det er en sygdom karakteriseret ved overdreven belekan. Hvis du har vedvarende hoste, så tøv ikke med at tale med din læge. Uden at skulle stå i kø, kan du bestille tid og se en øjenlæge på det sygehus, du vælger her . For mere information om øjensundhed, bliv Hent Ansøgning i smartphone dig, ja!