5 første behandlinger for hævede tandkød med pus, såsom tandkødssygdomme

, Jakarta – Hævede tandkød med pus er normalt et tegn på visse problemer, såsom tandkødssygdomme eller infektion. Hvis du oplever hævede tandkød, føles det bestemt ubehageligt og skal behandles med det samme. Der er mange hjem retsmidler, der kan gøres som et første skridt.

Forskellige problemer kan forårsage hævede tandkød. Normalt forbundet med oral sundhed eller komplikationer af orale sundhedsproblemer. Følgende er den første behandling, der kan gøres for at reducere tandkødsbetændelse og lindre smerter:

Læs også: Blødende tandkød kan indikere disse 7 tilstande

1. Antiseptisk mundskyl

Antiseptisk mundskyl fjerner ikke plak og tandsten, men det kan hjælpe med at kontrollere opbygningen af ​​ekstra plakbakterier. Du kan købe antiseptisk mundskyl uden recept på apoteket. Eller køb mundskyl gennem appen . Se efter produkter, der indeholder stærke antiseptiske ingredienser, såsom cetylpyridiniumchlorid.

2. Gurgle med saltvand

Saltvandsopløsning eller saltvand med en koncentration på 1,8 procent er kendt for at være effektiv til at forbedre helingen af ​​hævede tandkød med pus. Du kan lave en saltlageopløsning ved at tilføje en teskefuld salt til en kop afkølet kogt vand. Du kan gurgle med en saltvandsopløsning tre til fire gange om dagen.

3. Urtemundskyl

Urte mundskyl indeholdende tetræolie, nelliker og basilikum har antimikrobielle og anti-inflammatoriske egenskaber. Det er gavnligt for tandkødets sundhed, herunder reduktion af plak og betændelse i hævede tandkød.

4. Ibuprofen

Ibuprofen kan bruges til at lindre smerter, herunder hævede tandkød eller paradentose.

5. Besøg tandlægen

Hvis ovenstående metoder ikke virker til at lindre hævede tandkød med pus, så er det tid til at besøge tandlægen. Hos en tandlæge får du tandbehandlinger til at fjerne og behandle infektioner. Lægen vil også ordinere antibiotika til behandling af hævelsen. Dette lægemiddel kan også forhindre gentagelse og stoppe infektionen i at sprede sig til andre områder af kroppen.

Du kan planlægge et tandlægebesøg på det nærmeste hospital gennem ansøgningen for at undgå lange køer.

Læs også: 5 årsager til tandkødsbetændelse, der gør det svært at spise

Hævede tandkød kan forebygges med sunde vaner

Trin til behandling af hævede tandkød er en vigtig del af enhver tandpleje. Efter eller før behandling er det altid en god idé at forhindre hævelse ved at tage følgende trin:

  • Børst dine tænder regelmæssigt, mindst to gange dagligt eller efter hvert måltid.
  • Floss tænder regelmæssigt.
  • Brug blide orale produkter såsom tandpasta og mundskyl.
  • Undgå sukkerholdige drikke, fordi de kan forårsage en ophobning af bakterier i munden.
  • Undgå at ryge eller tygge tobak.
  • Undgå alkohol og alkoholholdige mundskyl, da alkohol kan tørre ud og irritere dit tandkød.
  • Undgå hårde eller skarpe fødevarer såsom chips og frø, som kan sætte sig fast i dine tænder og forårsage smerte.

Læs også: 6 typer af tandinfektioner og deres konsekvenser, du skal kende

Hævede eller irriterede tandkød signalerer normalt et bestemt problem. At ignorere symptomerne kan gøre problemet værre i det lange løb. Sørg for at planlægge regelmæssige tandeftersyn hver sjette måned.

På den måde bliver dine tænders og tandkøds sundhed altid overvåget af en tandlæge. At diagnosticere orale problemer tidligt er godt for at forebygge sygdom og infektion.

Med tidlig behandling kan potentialet for hævede tænder, der fører til komplikationer, forebygges. Læger kan dræne pus og fjerne infektionen, hvilket reducerer risikoen for komplikationer. Hvis det ikke behandles hurtigt, kan hævede, purulente tandkød forværres og føre til en potentielt livstruende infektion.

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hævet tyggegummi omkring en tand: Hvad skal man vide

Healthline. Tilgået i 2021. Gum Abscess

Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal man gøre ved hævede tandkød