Her er hvordan man behandler kønsvorter

, Jakarta - kønsvorter Kønsvorter er en af ​​de mest almindelige former for seksuelt overførte infektioner. Næsten alle, der er seksuelt aktive, vil blive inficeret med mindst én type humant papillomavirus (HPV), den virus, der forårsager kønsvorter, på et tidspunkt i løbet af deres liv.

Kvinder har en tendens til at være mere tilbøjelige til at få kønsvorter end mænd. Kønsvorter påvirker det fugtige væv i kønsområdet. Kønsvorter kan ligne små, kødfarvede knopper eller have et blomkålslignende udseende. I mange tilfælde er vorterne for små til at kunne ses.

Læs også: 3 stadier af håndtering af kønsvorter, du skal kende

Generelt giver kønsvorter ingen symptomer, men de kan være smertefulde, kløende og grimme. Heldigvis findes der en række behandlinger, der kan hjælpe. Nogle måder at behandle eller behandle på inkluderer:

1. Cremer, geler og salver

Muligheder for geler, cremer og salver er imiquimod creme, podofilox gel og sinecatechins salve.

  • Imiquimod er en creme, som du smører på ydre vorter for at styrke dit immunforsvar. Du påfører 5 procent imiquimod creme ved sengetid, 3 gange om ugen i 16 uger. Påfør 3,75 procent imiquimod creme hver nat. Du skal også vaske det behandlede område med sæbe og vand 6 til 10 timer efter påføring. Undgå også sex, når imiquimod er på din hud, da det kan svække kondomet og mellemgulvet.

  • Podofilox og podophyllin harpiks er geler designet til at dræbe vorter. Når de først er påført den ydre vorte, skal området tørres, før det kommer i kontakt med tøj. Podofilox anbefales ikke til vorter på livmoderhalsen, skeden eller pædiatrisk kanal. Den er heller ikke beregnet til større områder. Hvis du bruger for meget eller ikke lader det tørre, kan du sprede gelen over andre områder og forårsage irritation af hudområdet.

  • Sinecatechins salve. Denne salve påføres så meget som 15 procent på vorterne 3 gange om dagen i op til 16 uger. Du bør undgå al seksuel kontakt, mens salven er på din hud. Hvis vorten er i et fugtigt område, eller hvor huden gnider mod hinanden, skal du tale med din læge gennem påføringen før du bruger aktuelle lægemidler. Hvis du er gravid, undgå disse stoffer.

Læs også: Pas på, få ikke kønsvorter på grund af sex

2. Kryoterapi

Lægen kan også fryse vorten ved hjælp af flydende nitrogen og en bomuldsspids applikator eller et specielt instrument kaldet en cryoprobe, og anvende den i 10-20 sekunder. Hvis du har mange vorter, eller hvis vorterne er store, kan din læge bedøve området, først med en lokalbedøvelse.

3. Betjening

Denne procedure kan fjerne alle vorter på et besøg. Efter lokalbedøvelse kan din læge fjerne dine vorter ved hjælp af forskellige metoder. Dette omfatter:

  • Klip det med en saks.

  • Barber det med en skarp kniv (dette kaldes en barbering).

  • Brug af en laser til at fjerne (laser curettage).

  • Brænd det ved hjælp af elektrokauteri, en proces, der bruger en elektrisk lavspændingssonde.

Læs også: Gør disse 5 ting for at forhindre kønsvorter

4. Naturlige løsninger

Læger kan bruge trichloreddikesyre eller bichloreddikesyre til at behandle vorter. Dette vil påføre en lille mængde på vorten en gang om ugen og lade den tørre. Det virker bedst på små, fugtige vorter og kan bruges på vaginale, cervikale og analvorter.

Reference:

WebMD. Tilgået 2019. Kønsvorter & HPV-behandling.

Mayo Clinic. Tilgået 2019. Kønsvorter: Symptomer og årsager