Sådan stopper du næseblod

, Jakarta – Næseblod eller næseblod er faktisk almindelige, men kan få alle til at føle sig paniske. Årsagen er, at denne tilstand får blod til at komme ud af næsen, så det ser skræmmende ud. De fleste næseblod er dog harmløse og vil gå over af sig selv. Børn oplever oftere næseblod end voksne. Dette skyldes, at hans næsehinder er irriterede af at gnide sig for ofte i næsen.

Når voksne oplever næseblod, kan det være en indikator for et mere alvorligt medicinsk problem. Faretegn på næseblod, der skal holdes øje med, er ensidig næseblødning, som ofte er ledsaget af ansigtssmerter, hovedpine, øresmerter. Sørg for at fortælle din læge, hvis du har en næseblod, især uden fysisk traume. Her er nogle måder at stoppe næseblod på, som du skal vide:

Læs også: Hvis en næseblod er et tegn på en alvorlig sygdom

Overvinde næseblod derhjemme

Hvis der opstår næseblod, skal du ikke gå for meget i panik. Der er flere behandlingsråd, der kan forsøges for at stoppe blødningen fra næsen. Her er tips, du kan prøve for at stoppe næseblod!

1. Læn dig ikke tilbage

En af de største myter om førstehjælp til næseblod er, at man skal kigge op, så blodet ikke falder ned. Faktisk er dette faktisk meget farligt, fordi det er sandsynligt, at blodet vil gå ned i halsen. Blod kan komme ind i halsen og forårsage blokerede luftveje eller komme ind i maven. Som følge heraf kan blodet irritere maveslimhinden og få patienten til at kaste op pludseligt.

2. Klem næsen korrekt

De fleste mennesker kniber instinktivt deres næse under en næseblod, men der er en rigtig måde at gøre det på. Knib næsen lige under knoglebroen. Klem ikke bare næseborene sammen. Nuværende radius er i knogler såvel som i blødt væv. Hvis der stadig flyder blod, så juster dit greb. Når det er gjort korrekt, kan du trække vejret ind gennem næsen, mens du klemmer blodbanen.

Læs også: De risici, der opstår ved hyppige næseblod

3. Putting Ice

At placere is eller en kold kompress over næseryggen kan trække blodkarrene sammen og hjælpe med at stoppe blødninger. Is vil ikke korrigere næseblod af sig selv. Brug is for ekstra pres, når du kniber din næse.

4. Lad være med at pudse din næse

Undgå at løfte, puste, pille i næsen eller enhver anden aktivitet, der involverer udstrækning for at forhindre, at næseblødningen gentager sig i op til 24 timer efter, at næseblødningen er stoppet. Søg professionel rådgivning, hvis du oplever alvorlige eller tilbagevendende næseblod. Hvis du tager medicin for at fortynde dit blod eller blokere for blodpropper, har du en tilstand, der giver dig en højere risiko for alvorlige blødninger af enhver art (f.eks. hæmofili og visse kræftformer).

5. Læg dig ikke på ryggen

Ligesom med at kigge op eller placere ansigtet op, frarådes du heller at ligge på ryggen, fordi blodet flyder til bagsiden af ​​din hals. Denne situation kan få dig til ved et uheld at sluge blod, hvilket normalt resulterer i kvalme og opkastning.

Læs også: Kan være stress, næseblod Et tegn på PMS

Hvis efter at have udført nogle af metoderne ovenfor, men blødningen ikke stopper, betyder det, at du har brug for lægehjælp. Symptomer på overdreven blodtab kan omfatte træthed, hvid eller meget bleg hud, svimmelhed eller forvirring og brystsmerter eller hurtig puls.

En anden grund til, at næseblod kan være en medicinsk nødsituation forårsaget af forhøjet blodtryk. I dette tilfælde, når næsen bløder, kan det være ledsaget af en alvorlig hovedpine eller forvirring. Du bør også søge akut lægehjælp, hvis du før næseblødningen havde hoved- eller nakketraumer, der involverede rygsøjlen.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du stopper næseblod, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Nu er det nemmere at vælge chat via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Reference:
Medicinnet. Hentet 2020. Næseblod (Epistaxis, Nose Bleed, Bloody Nose).
MSD manualer. Diakese i 2020. Næseblod.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hjemmemidler: Stop en næseblod i 4 trin.
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Håndtering af næseblod: Hjemmevejledning.