4 vaner, der kan udløse koger i armhulerne

Jakarta - Hos nogle mennesker opstår bylder ikke kun på kroppen, men kan også optræde i folderne i armhulerne. Selvom det ikke er en farlig tilstand, fordi den kan hele af sig selv, men den oplevede smerte kan blive værre. Især hvis du laver aktiviteter, der kræver meget håndbevægelse. Denne tilstand er forårsaget af flere ting. Så hvad er årsagerne til bylder i armhulerne? Find ud af mere nedenfor.

Læs også: Kan pilonidale cyster udvikle sig til sår?

Ting, der forårsager koger i armhulen

Ligesom acne er bylder forårsaget af en infektion i hårsækkene eller oliekirtlerne på huden. Denne infektion er forårsaget af bakterier Staphylococcus aureus , som ophobes i hårsækkene, i form af pus og døde hudceller. Over tid svulmer opbygningen af ​​pus og døde hudceller og bliver rødlig i farven. Her er nogle ting, der forårsager bylder i armhulerne:

1. Afbrydelse af immunsystemet

Din krop vil have sværere ved at bekæmpe bakterielle infektioner, hvis dit immunsystem er nede. Derfor er bylder i armhulerne tilbøjelige til at forekomme hos mennesker med kræft, diabetes mellitus eller allergi.

2. Barber ofte armhulehår

Armhulerne er folder, hvor døde hudceller kan opbygges, hvis du ikke vasker dem hver dag. Hvis du barberer dig ofte, kan denne aktivitet udløse forekomsten af ​​åbne sår på huden, så bakterier lettere kan trænge ind under hudens overflade og forårsage infektion.

3. Hyppig overdreven svedtendens

Der er nogle mennesker, hvis hud ofte sveder. Mennesker med disse egenskaber er mere tilbøjelige til at udvikle bylder i armhulerne. Årsagen til bylder i armhulerne på denne kan overvindes, endda undgås ved altid at rense dig selv efter at have lavet aktiviteter, der sveder meget.

4. Vedligeholder ikke armhulens renhed

Som i de tidligere forklaringer er det ikke at opretholde en god armhulehygiejne hovedårsagen til bylder i armhulerne. Derfor anbefales det, at du rengør armhuleområdet regelmæssigt for at forhindre opbygning af døde hudceller.

Ud over nogle af de nævnte årsager til bylder i armhulerne, rådes du også til at opfylde din krops ernæringsmæssige og ernæringsmæssige indtag. Årsagen er, at hudskader kan være en af ​​de faktorer, der forårsager bylder i armhulerne. Logikken er denne, hvis man ikke møder et godt indtag for kroppen, kan immunsystemet i den blive forstyrret. Nå, dette gør det lettere for bakterier, der forårsager bylder i armhulen, at komme ind i kroppen.

Læs også: 4 dårlige vaner, der kan forårsage koger

Hvis det er blevet påvirket, kan du se, hvordan du overvinder det

Udseendet af bylder i armhulerne vil gøre, at den syge ikke kan holde ud at bryde den. Det man skal vide er, at man ikke kan lindre en byld ved at presse den, det får faktisk bakterierne til at gå dybere under hudlaget. Hvis den ikke behandles, kan bylder hele af sig selv inden for 2 uger. Hvis du er utålmodig med smerten, skal du gøre følgende:

  • Lad være med at barbere dine armhuler. Hvis du er utilpas med håret i dine armhuler, kan du gøre proceduren voksning i en skønhedssalon.
  • Varme kompresser. Gør dette trin i 20 minutter, 3-4 gange om dagen.
  • Rengør kogen med en antibakteriel sæbe.

Læs også: At spise for mange æg forårsage bylder, myte eller fakta?

Hvis du har udført nogle af disse trin, men kogningen ikke bliver bedre, skal du diskutere det med din læge i ansøgningen , Ja. Især hvis en række symptomer på bylder er ledsaget af feber og hævede lymfeknuder i området omkring armhulen.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvorfor får jeg bylder under armen?
Bedre sundhed. Tilgået 2020. Koger.
MedicinNet. Tilgået i 2020. Koger (Skin Abscesser).