Vertigo er en tilstand, der får en person til at opleve uudholdelig hovedpine

Jakarta - Vertigo er en tilstand, der får en person til at opleve uudholdelig hovedpine og føle en snurrende fornemmelse. Fornemmelsen af ​​spinning og svimmelhed kan hindre en person i aktivitet. Denne tilstand er en vestibulær lidelse, der opstår i det indre øre. Måske ikke mange ved det, men der er fødevarer, der kan forårsage svimmelhed, du ved. I dette tilfælde udløser et tilbagefald og udseendet af et angreb.

Generelt kan vertigosymptomer opstå på grund af forskellige ting. Der er mere end 40 sygdomme eller tilstande i det indre øre, i nervesystemet eller hjernen, samt flere sygdomme lige fra diabetes, migræne, slagtilfælde, Parkinsons, til hjernetumorer, som kan udløse svimmelhed. Risikoen for svimmelhed øges også hos aktive rygere og personer, der har en usund livsstil. En af dem er vanen med at spise fødevarer, der kan forårsage svimmelhed.

Læs også: Årsager til svimmelhed, du skal kende

Fødevarer, der kan forårsage svimmelhed

Når det kommer igen, kan svimmelhed få patienter til at opleve symptomer som kvalme, opkastning, nystagmus (unormale øjenbevægelser), svedtendens og høretab. Svimmelheden, når et svimmelhedsanfald opstår, kan vare i minutter, timer og kan komme og gå. Behandling for svimmelhed kan variere afhængigt af årsagen.

Men da symptomerne er så generende, ville det så ikke være bedre at forhindre angreb i at komme? En af de bestræbelser, der kan gøres for at forhindre vertigo-angreb, er at opretholde en sund kost. Fordi der er flere typer fødevarer, der kan udløse en gentagelse af svimmelhedssymptomer, så de skal undgås.

Fødevarer, der kan forårsage svimmelhed, skal undgås, fordi de kan øge den inflammatoriske proces i kroppen. Opsummeret fra Vertigo Treatment, her er nogle typer fødevarer, der kan forårsage svimmelhed og skal undgås:

1. Fødevarer med højt sukkerindhold

Fødevarer og drikkevarer med højt sukkerindhold, såsom dem, der indeholder honning, granuleret sukker, brun farin, såsom kager og sodavand, bør undgås af personer med svimmelhed. Fordi at spise mad med for meget sukker kan forårsage udsving i væskemængden i øret, hvilket øger symptomerne på svimmelhed. Som et alternativ skal du vælge komplekse sukkerarter fra nødder, frø, kartofler og grøntsager.

Læs også: Hvordan man behandler og genkender årsagen til svimmelhed

2. Mad og drikkevarer, der indeholder koffein

Koffein i kaffe, te, chokolade, energidrikke og sodavand kan øge fornemmelsen af ​​ringen for ørerne. Derfor er det et godt råd til personer med svimmelhed at undgå koffein.

3. Alkoholiske drikkevarer

Alkoholholdige drikkevarer skal begrænses, fordi de kan påvirke sammensætningen af ​​væsken i det indre øre. Derudover kan alkohol også forværre svimmelhed, hvis det indtages af personer med svimmelhed. De negative virkninger af alkohol menes også at dehydrere kroppen og skabe skadelige metabolitter for det indre øre og hjerne. Derudover er alkohol også kendt som en udløser for migræneanfald, som også forårsager svimmelhed og kvalme.

4. Mad med højt saltindhold

Fødevarer med højt saltindhold skal reduceres. Dette skyldes, at natriumindholdet i salt kan gøre svimmelhed værre. At spise mad med højt saltindhold kan også forårsage overskydende væskeophobning i kroppen og påvirke væskebalancen og trykket i kroppen. Derfor bør personer med svimmelhed holde sig væk fra fødevarer med højt natriumindhold såsom ost, popcorn, chips, sojasovs og dåsemad.

Det er nogle fødevarer, der kan forårsage svimmelhed, som skal undgås. Hvis du har undgået disse forskellige typer mad, og vertigo-anfald stadig er hyppige, tøv ikke med at tale med din læge om ansøgningen . Lægen kan ordinere nogle lægemidler, der passer til din tilstand, og hvad der er endnu bedre, kan du købe den ordinerede medicin via appen. også, du ved.

Læs også: Denne Vertigo-terapi kan du lave derhjemme!

Forebyggelsestip Bortset fra at undgå fødevarer, der kan forårsage svimmelhed

I princippet skal forebyggelsen af ​​svimmelhed ske ved at overveje de forskellige årsager og risikofaktorer, som den enkelte lider har. For eksempel, hvis svimmelhed er forårsaget af en ørebetændelse, skal infektionen naturligvis behandles med det samme alt efter årsagen (uanset om det skyldes virus eller bakterier). Hvis infektionen er blevet behandlet, kan chancerne for vertigo-anfald reduceres.

Derudover er der flere andre tiltag, der kan gøres, bortset fra at undgå fødevarer, der kan forårsage svimmelhed, for at forhindre gentagelse, nemlig:

  • Undgå at lave pludselige hovedbevægelser.
  • Forsøg altid at komme ud af sengen gradvist ved at sætte dig ned først.
  • Hold altid dit hoved lidt højere end din krop, mens du sover.
  • Undgå at strække nakken.
  • Undgå bøjebevægelser.
  • Undgå rygning og indtagelse af alkoholholdige drikkevarer.
  • Undgå at slå hovedet.
  • Behandl godt den sygdom, der har potentiale til at forårsage svimmelhed (f.eks. diabetes eller forhøjet blodtryk).
  • Begræns indtaget af fed mad.
  • Tilstrækkeligt behov for kropsvæske.
  • Tag medicin som angivet.
Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. Fødevarer, der skal undgås for svimmelhed.
DiVertigo. Tilgået 2020. Kostplan for svimmelhed: Hvad skal man spise og ikke spise, når man har svimmelhed...