3 ting at gøre, før dit barn får DPT-vaccination

Jakarta - DPT-immunisering (difteri, kighoste og stivkrampe) er en af ​​de obligatoriske vaccinationer, der skal gives til småbørn. Difteri, kighoste og stivkrampe er forskellige sygdomme. Alle tre er i høj risiko for at forårsage døden. Derfor bør du ikke gå glip af at give DPT. Før du giver DPT-vaccination til børn, skal forældrene på forhånd finde ud af information om immunisering og dens bivirkninger. Sørg også for, at barnets alder opfylder kravene for at blive givet DPT-vaccination. Dette er anmeldelsen.

Læs også: Forældre skal vide, her er DPT-vaccinationsvejledningen

Her er, hvad du skal gøre, før du giver DPT-vaccination til børn

DPT-vaccination kan gives til børn under 7 år. Lavdosis DPT til difteri- og kighostevacciner kan allerede gives til unge fra 11 år og voksne i alderen 19 til 64 år. Dette kaldes ofte en boosterdosis, fordi det øger den nedsatte immunitet fra vaccinen givet i 4 til 6 års alderen. Før du giver DPT-vaccinen til børn, skal disse ting gøres:

1. Find ud af, hvor mange vaccinationer du skal give

Børn får vaccinationer fem gange, fra alderen 2 måneder til 6 år. De første tre DPT-immuniseringer blev givet efter 2 måneder, 3 måneder og 4 måneder.

Den 4. immunisering gives i en alder af 18 måneder, og den sidste immunisering er i en alder af 5 år. Dit barn vil modtage en dosis på én injektion pr. immuniseringsplan. Derefter anbefales barnet at få en DPT booster hvert 10. år.

2. Vær opmærksom på barnets tilstand før immunisering

Hvis barnet er alvorligt sygt, når immuniseringsplanen kommer, er det bedst at vente, indtil barnets helbredstilstand forbedres. Efter at barnet er helt sundt, udføres immuniseringen. Forældre skal vide, aldrig give yderligere immuniseringer, hvis barnet oplever: forstyrrelser i nervesystemet eller hjernen, inden for 7 dage efter at have fået vaccinationen og oplever en alvorlig allergisk reaktion, der kan være livstruende, efter at barnet er blevet immuniseret .

I mellemtiden skal du straks tjekke barnets tilstand til lægen, hvis barnet efter at have modtaget immunisering har feber over 40 grader Celsius, barnet græder i mindst 3 timer uden at stoppe, og barnet har anfald eller besvimer.

Læs også: Ikke kun babyer, voksne har brug for DPT-vaccinationer

3. Ved, hvad er bivirkningerne ved DPT-immunisering

DPT-immunisering vil sandsynligvis forårsage immuniseringer, herunder: let feber, hævelse vises på injektionsstedet, huden på injektionsstedet bliver rød og smertefuld, barnet ser træt ud og bliver sur.

Disse bivirkninger opstår generelt inden for en til tre dage efter, at barnet har modtaget immuniseringen. Fædre og mødre kan give paracetamol for at reducere feber og smerter hos børn. Undgå at give medicin, der indeholder aspirin, for det vil give helbredsproblemer, som truer barnets liv, nemlig lever- og hjerneskader.

Forældre skal vide, at immunisering er den bedste måde at forhindre spredning af smitsomme sygdomme. Udover sanitet og rent drikkevand kaldes vacciner også for historiens største folkesundhedsintervention.

Læs også: Børn med feber efter DPT-vaccination, det skal du gøre

Det er ikke kun vaccinationer. At støtte dit lille barns sundhed kan gøres ved at give yderligere kosttilskud eller multivitaminer, som han har brug for. For at købe det kan mødre bruge funktionen "køb medicin" i applikationen , Ja.

Reference:
WebMD. Tilgået 2021. Unge børns vaccinationer
Baby Center. Tilgået i 2021. DTaP-vaccinen