Sådan sænkes højt kolesteroltal uden at skulle tage medicin

, Jakarta - For at sænke kolesterol i kroppen, behøver du ikke at gå gennem stoffer. Fordi der er mange andre måder at sænke kolesterol på, som du kan prøve. Nå, her er nogle måder.

Kæmp gennem mad

Hvordan man sænker kolesterolet uden medicin er faktisk ikke kompliceret. Vi kan vælge den enkleste måde, som er regelmæssigt at spise kolesterol-sprængende fødevarer. Nå, her er et eksempel:

  1. Avocado

Resultaterne af en undersøgelse fra Penn State University afslørede, at folk, der spiste avocado hver dag, havde lavere kolesteroltal sammenlignet med dem, der ikke spiste dem.

  1. Probiotika

Studer i American Journal of Clinical Nutrition stater, kvinder, der regelmæssigt spiser yoghurt med probiotika i mere end 12 uger, faldt deres kolesteroltal betydeligt.

  1. Havregrød

Hvordan man sænker kolesterol kan også være gennem forbrug havregryn. Denne hvedegrød er rig på opløselige fibre, som kan sænke LDL-kolesterolniveauet. Opløselige fibre kan også findes i æbler, pærer og svesker. Denne type fiber menes at reducere optagelsen af ​​kolesterol i din fordøjelse.

Læs også: Kostprogram til at reducere kolesterol

  1. Grøn te

Denne te er rig på vigtige forbindelser, der kan hjælpe dig med at overvinde sundhedsproblemer. Ifølge undersøgelser er en kop friskbrygget grøn te ret effektiv til at sænke LDL-kolesterol.

5. Druesaft

Denne juice kan være en måde at sænke kolesterolet uden medicin. Druejuice indeholder antioxidanter, som f.eks piceatannol og resveratrol . Ikke nok med det, så indeholder druer også flavonoider, der fungerer som antioxidanter. Nå, for at sænke det dårlige kolesterolniveau i kroppen, prøv at indtage druejuice mindst en gang om dagen på regelmæssig basis.

6. Broccoli

Denne grøntsag er rig på fibre, som kan være nyttig til at sænke dårlige kolesterolniveauer i kroppen. Derudover kan broccoli også hjælpe kroppen i afgiftningsprocessen naturligt.

Fedtfattig diæt

Hvordan man sænker kolesterolet uden medicin er ikke nok med kolesterol-sprængende fødevarer alene. Dette kolesterolsænkende program skal understøttes af en fedtfattig kost. Fedtet i sig selv er delt i tre.

For det første monoumættet fedt ( monoumættet ), flerumættet fedt ( flerumættet ), og til sidst mættet fedt ( mættet ).

Folk med højt kolesteroltal bør undgå fødevarer med indhold af mættet fedt. For eksempel indmad, æggeblomme og oksehjerne. Mens monomættet fedt fødevarer, skal indtages i begrænsede mængder. Krabbe og rejer f.eks.

Så hvad kan du spise? Forbrug flerumættet fedt, som du kan finde fra havfisk. For eksempel tun eller makrel, fordi de indeholder flerumættet olie og omega-3, som er godt for folk med højt kolesteroltal. Ifølge undersøgelser kan disse to ingredienser øge HDL-niveauer og sænke LDL.

Læs også: Sund middag for mennesker med kolesterol

Glem ikke sport

Motion kan også være en måde at sænke kolesterolet uden medicin. Normalt vil læger råde nogen til at træne regelmæssigt, før de tager stoffer.

Ikke nok med det, så skal tykke mennesker også tabe sig først. For dem med høje niveauer af triglycerider (en type fedt, der transporteres i blodbanen), er det også nødvendigt at reducere forbruget af sukker og kulhydrater.

Så, hvad har træning at gøre med højt kolesteroltal? Nå, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Arteriosklerose, trombose og vaskulær biologi, sagde, at motion kan øge niveauet af det gode kolesterol (HDL).

Det samme fandt eksperter i Lipider i sundhed og sygdom. Ifølge forskere har kvinder, der træner regelmæssigt, betydeligt højere HDL-niveauer end kvinder, der er stillesiddende stillesiddende (ikke fysisk aktiv).

Men når du vælger sport, skal du være forsigtig. Fordi mennesker med højt kolesteroltal har en ophobning af plak i deres blodkar. Nå, anstrengende træning kan få denne plak til at løsne sig og blive båret væk af blodbanen. Påvirkningen kan tilstoppe blodkar, endda få dem til at sprænge. Vil du vide konsekvenserne?

Hvis bruddet opstår i hjernen, kan det forårsage et slagtilfælde, mens det i hjertet kan forårsage et hjerteanfald . Så tal først med din læge for at vælge den rigtige øvelse.

Vil du vide andre måder at sænke kolesterol på, eller har du andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!