Dette er den type frugt med højt fiberindhold

, Jakarta – Mange mennesker er klar over og ved, at møde fiberindtag bør gøres. En af fordelene ved frugtindtagelse i kroppen er at hjælpe med at starte fordøjelsessystemet. Desværre er der ikke mange, der forstår og genkender, hvilke typer fødevarer, der indeholder fibre. Faktisk mangel på indtag og kan have en dårlig indvirkning på kroppen.

Fiber er en type næringsstof, som er vigtig for kroppen at indtage regelmæssigt. Det er med andre ord vigtigt at sikre, at den mad, der indtages hver dag, indeholder fibre, for eksempel i grøntsager og frugt.

Frugt er kendt som en type mad, der indeholder mange fibre, men der er nogle typer frugt, der har flere fibre end andre frugter.

Læs også: Forskellige kilder til sund mad til børn

Typer af frugter med højt fiberindhold

Den menneskelige krop har brug for fiberindtag, hvoraf den ene er at hjælpe fordøjelsessystemet med at holde sig godt. Derudover kan fiberindholdet også hjælpe med at sænke kolesteroltal og forhindre forstoppelse. Ikke alene giver det fordele for kroppen, indtagelse af fibre kan også hjælpe med at forhindre risikoen for farlige sygdomme.

Folk, der regelmæssigt spiser mad med fiberindhold, såsom frugt, siges at have en lavere risiko for slagtilfælde, hjertesygdomme, type 2-diabetes, tyktarmskræft og bugspytkirtelkræft. De fibre, som kroppen har brug for, findes naturligt i planter, hvilket gør frugt til en af ​​de typer fødevarer med højt fiberindhold.

Generelt er der to typer fibre, man skal være opmærksom på. Der er opløselige fibre og uopløselige fibre. Du kan få indtag af vandopløselige fibre fra indtagelse af frugt, grøntsager, havre, til tang eller gelé. I mellemtiden, for vanduopløselige fibre, kan det fås fra fuldkorn, hvede og flere typer grøntsager såsom spinat.

Ikke kun giver sunde fordele, at spise fødevarer rig på fiberindhold anbefales også til folk, der er på diæt. Årsagen er, at denne type ernæring kaldes hurtigere for at give en følelse af mæthed og lette fordøjelsen. På den måde mener man, at vægttab kan ske hurtigere og sundere.

Læs også: 6 bedste fiberfødevarer til sundhed

Frugter er kendt for deres fiberindhold, men der er nogle, der siges at være overlegne, såsom appelsiner, kiwi, bananer, æbler, pærer, mango og jackfrugt. Du kan få maksimalt fiberindtag ved at spise frugt, enten spist direkte eller lavet til en salat. Hvis du ønsker at indtage frugtjuice, bør du undgå at tilføje andre ingredienser, såsom sukker eller sødet kondenseret.

Alles fiberbehov kan være forskelligt afhængigt af køn, alder og daglig aktivitet. For kvinder er det anbefalede daglige indtag af fibre mellem 21-25 gram. Hvorimod det daglige fiberbehov hos mænd er 30-38 gram. Du kan opfylde dit fiberbehov ved at sørge for at indtage mindst én portion frugt hver dag.

Fiber er også brug for børn, i gennemsnit har børn i alderen 1 til 3 år brug for omkring 16 gram fibre om dagen. Det daglige fiberbehov stiger med alderen, børn i alderen 4 til 10 år har brug for fiberindtag på omkring 20 til 25 milligram om dagen, og unge har brug for mindst 30-35 gram fiber om dagen.

Få mere at vide om fordelene ved fiber og hvilke typer fødevarer der bør indtages ved at spørge lægen på appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed fra eksperterne. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Diagram over fiberrige fødevarer.
NHS UK. Tilgået 2020. Sådan får du flere fibre ind i din kost.
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Hvorfor er fibre vigtige i fordøjelsessundheden?
Sundhed. Fået adgang til 2020. 15 fødevarer, der hjælper dig med at aftæve.