Mysofobi gør den lidende let væmmet

, Jakarta – Mysophobia er en samling af germafobe tilstande. Germafobi er et udtryk, der bruges af psykologer til at beskrive en patologisk frygt for bakterier, bakterier, mikrober, forurening og infektion. Mennesker med mysofobi har en tendens til let at blive væmmet af beskidte ting. Som andre fobiske tilstande begynder mysofobi normalt i barndommen og fortsætter generelt ind i voksenalderen.

Læs også: Tag ikke fejl, sådan kan du se forskel på almindelig frygt og fobier

Faktorer, der kan udløse mysofobi

Der er en række faktorer, der kan udløse begyndelsen af ​​mysofobi hos en person. Her er en række forhold, der udløser fremkomsten af ​​mysofobi hos en person, nemlig:

  • Negative oplevelser i barndommen. Traumatiske oplevelser i barndommen med bakterier kan føre til mysofobi.

  • Familie historie . Fobier har en genetisk forbindelse. At have et nært familiemedlem med en fobi eller en anden angstlidelse øger din risiko for at udvikle en lignende tilstand.

  • Miljøfaktor . Hygiejnepraksis som barn påvirker også udviklingen af ​​mysofobi.

  • hjernefaktor . Visse ændringer i hjernens kemi og funktion menes at spille en rolle i udviklingen af ​​fobier.

Mysofobi-triggere kan være genstande, steder eller situationer, der forværrer symptomerne på fobien. Her er nogle eksempler på mysofobi-triggere, såsom:

  • Kropsvæsker såsom slim, spyt eller sæd;

  • Urene genstande og overflader, såsom dørhåndtag, tastatur computere eller uvasket tøj;

  • Steder, hvor bakterier vides at samle sig, såsom flyvemaskiner eller hospitaler;

  • Uhygiejniske praksisser eller mennesker.

Hvis du har spørgsmål om mysofobi, så tal med en psykolog . Gennem applikationen kan du kontakte en psykolog når som helst og hvor som helst via e-mail snak, og Stemme/videoopkald .

Hvad er symptomerne på mysofobi?

En person, der lider af mysofobi, undgår altid steder, der betragtes som beskidte og fulde af bakterier. De kan også lide at bruge for meget tid på at rense eller dekontaminere sig selv. Mennesker med mysofobi har en tendens til at vaske hænder besat, ønsker ikke at dele personlige ejendele, undgå fysisk kontakt med andre mennesker og undgå menneskemængder eller dyr.

Når en person udsættes for bakterier eller potentiel kontaminering, kan de opleve fysiske symptomer på panik, såsom øget hjertefrekvens, kvalme, åndenød, svedtendens osv. En person kan blive diagnosticeret med mysofobi, hvis frygten for bakterier forstyrrer den enkeltes daglige liv og forhold.

Læs også: Typer af fobier, de fleste kvinder oplever

Behandlinger til rådighed for mysofobi

Målet med mysofobibehandling er at hjælpe en person til at blive mere fortrolig med bakterier og derved forbedre livskvaliteten. Mysofobi kan behandles med terapi og medicin.

  1. Terapi

Psykoterapi eller rådgivning hjælper den syge med at håndtere frygten for bakterier. De mest succesrige behandlinger for fobier er eksponeringsterapi og kognitiv adfærdsterapi (CBT). Eksponerings- eller desensibiliseringsterapi involverer gradvis eksponering for mysofobi-udløseren. Målet er at reducere angst og frygt forårsaget af bakterier. CBT bruges normalt i kombination med eksponeringsterapi. Det inkluderer en række coping-færdigheder, som du kan anvende i en situation med panikanfald mod bakterier.

  1. Narkotika

Terapi er normalt tilstrækkelig til at behandle fobien. I nogle tilfælde bruges medicin til at lindre symptomer på angst forbundet med kortvarig eksponering for bakterier. Disse lægemidler omfatter selektiv serotoningenoptagelseshæmmer (SSRI) og serotonin-norepinephrin genoptagelseshæmmere (SNRIs. Andre lægemidler, der kan lindre symptomer på angst i visse situationer, herunder betablokkere, antihistaminer og beroligende midler.

Læs også: Fobi i matematik, kan det virkelig ske?

Faktisk ligner denne tilstand obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Fordi folk med OCD også kan lide at rense sig selv gentagne gange.

Reference:
Psycom. Hentet 2019. Mysophobia (Germophobia): The Fear of Germs.
Psykopædi. Hentet i 2019. Få styr på germafobi.
Healthline. Hentet i 2019. Alt om germafobi.