Venstre rygsmerter tegn på nyreproblemer, virkelig?

Jakarta - Forkert sovestilling, for træt af at løfte tunge byrder, så faktoren til stigende alder ofte er årsagen til rygsmerter. Du skal dog stadig ikke undervurdere denne tilstand, især hvis smerten kun opstår på den ene side, nemlig venstre talje.

Det er rigtigt, smerter i venstre talje kan opstå på grund af skade på en af ​​hvirvlerne i rygsøjlen, musklerne og leddene. Alligevel vidste du, at smerter i venstre ryg også kan være et tegn på problemer med dine indre organer?

Vær forsigtig, venstre rygsmerter er et tegn på nyreproblemer

Nyresygdom kaldes ofte stille sygdom , så mange syge ikke er opmærksomme på fremkomsten af ​​dette sundhedsproblem, før det når et fremskredent stadium. Derudover ignorerer ikke få mennesker de tidlige tegn og betragter det som et almindeligt sundhedsproblem.

Læs også: 10 Disse bevægelser kan overvinde rygsmerter

Som et af de vigtigste organer i kroppen, er nyrerne ansvarlige for at regulere syre-, kalium- og saltniveauer i kroppen. Ikke nok med det, så spiller dette ene organ også en rolle i processen med at fjerne affald, som kroppen ikke længere har brug for, samtidig med at balancen mellem kropsvæsker opretholdes. Det er utænkeligt, at hvis der er et problem med nyrerne, bliver denne vigtige opgave bestemt forstyrret.

Hvem skulle have troet, det viser sig, at smerter i venstre talje kan være et symptom på et problem med dine nyrer. Som skrevet på siden National Kidney Foundation , kan smerter, der indikerer nyreproblemer, kategoriseres som lændesmerter. Andre tegn, man skal være opmærksom på, omfatter hovedpine, træthed og symptomer, der ligner urinvejsinfektioner.

Venstre rygsmerter kan være en tidlig indikation af nyrekræft American Cancer Society. Andre symptomer omfatter forekomsten af ​​blod i urinen eller hæmaturi, en klump på siden eller lænden, vægttab på grund af nedsat appetit, feber, der ikke opstår på grund af infektion og ikke går væk, til anæmi.

Læs også: Lændesmerter under graviditet, hvad forårsager det?

Bliv tjekket med det samme, hvis dine rygsmerter ikke aftager selv efter hvile, besvær med at stå og gå, hævede ben eller ankler, uregelmæssig hjerterytme, feber og åndenød. For at du ikke skal vente længe, ​​kan du bestille tid på det nærmeste sygehus på forhånd gennem ansøgningen . Du bliver her Hent Ansøgning på din mobiltelefon, og du kan nemmere tage på hospitalet eller købe medicin uden at skulle på apoteket.

Nyresygdom er forskellig fra rygsmerter

Fordi det er så tæt på din ryg, kan det være svært at sige, om de smerter, du oplever, er nyresmerter eller bare en normal rygpine. Du kan dog genkende dem ved at kende forskel.

Læs også: 9 måder at lindre rygsmerter under menstruation

Citeret fra siden sundhedslinje, Nyreproblemer opstår ofte på grund af infektion i nyrerne eller tilstedeværelsen af ​​nyresten. I mellemtiden er rygsmerter mere almindelige end nyresygdom og opstår normalt på grund af muskel- eller ledproblemer i ryggen.

Almindelige rygsmerter vil som regel blive værre, hvis du sidder eller står for længe, ​​eller det kan være, når du udfører bestemte bevægelser som for eksempel at bøje dig. Denne tilstand vil blive reduceret ved at forbedre kropspositionen, bevæge eller hvile kroppen ved ikke at løfte for tungt. Desværre kan nyresygdom ikke helbredes uden først at kende årsagen.

Kilde:
Healthline. Tilgået 2020. Nyresmerter vs. Rygsmerter: hvordan man kan se forskel.
National Kidney Foundation. Tilgået 2020. 3 tidlige advarselstegn på nyresygdom.
American Cancer Society. Tilgået 2020. Tegn og symptomer på nyrekræft.