Cowpers kirtelfunktion i det mandlige reproduktive system

"Cowpers kirtelfunktion opstår under samleje. Denne kirtel spiller en rolle i at producere væske, der er nyttig til at holde sædceller op til skeden. Det er meget vigtigt altid at opretholde sundheden for dette organ, for at undgå risikoen for sygdomme som kirtelsten til kræft.

, Jakarta – Funktionen af ​​Cowper's kirtel i det mandlige reproduktive system er, når samleje finder sted. Årsagen er, at denne kirtel spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​"seksuel ophidselse" hos mænd. Cowpers kirtler aka bulbourethral kirtler er et par små, runde kirtler placeret ved bunden eller spidsen af ​​penis.

Når penis stimuleres, vil denne kirtel producere væske, der fungerer som et smøremiddel, før ejakulation opstår. Det er en af ​​hovedfunktionerne i Cowpers kirtel. Derudover har dette kirtelpar også andre funktioner. Nysgerrig, hvad er funktionerne af Cowpers kirtler i det mandlige reproduktive system? Find ud af svaret i den følgende artikel!

Læs også: Disse 6 måder at opretholde mandlig reproduktiv sundhed på

Kend strukturen og funktionen af ​​Cowpers kirtler

Anatomisk er denne lille kirtel placeret under prostatakirtlen, netop på indersiden af ​​perinealposen. Disse kirtler er placeret mellem lagene af fascia (bindevæv), der udgør den urogenitale mellemgulv og er dækket af muskelfibre i urethral sphincter. Cowpers kirtler er generelt små i størrelse og består af et netværk af små kanaler og sække kaldet alveoler.

Der er flere funktioner i Cowpers kirtel, der skal kendes. Generelt vil funktionen af ​​denne kirtel være aktiv under samleje eller før samleje finder sted. Begge disse kirtler vil producere en væske i form af slim kaldet Cowpers væske. Produktionen af ​​denne væske udføres af flere årsager, herunder:

  1. Smører urinrøret og spidsen af ​​penis,
  2. Rensning af urinrøret for rester, såsom døde celler og urin, er målet at give en vej til ejakulation,
  3. Sammen med prostatavæske hjælper væsken, der produceres af Cowpers kirtler, med at neutralisere surhed i urinrøret for at forberede sig på ejakulation.
  4. Hjælper med at gøre sæden til et passende miljø for sæd,
  5. Beskytter sædceller efter ejakulation ved at neutralisere vaginal surhed.

Processen, hvor væske frigives fra Cowpers kirtler, kaldes præ-ejakulation. Denne væske indeholder ikke sperm, så den fungerer kun som smøremiddel. Denne væske vil dog senere mødes med prostatavæske og væsker fra andre kirtler for at danne sæd. Generelt vil væsken fra denne kirtel udgøre omkring 1 procent af det samlede ejakulat.

Læs også: Forstyrr mandlig reproduktion, her er hvordan man overvinder epididymitis

Vigtigheden af ​​at holde Cowpers kirtler sunde

Det er meget vigtigt altid at opretholde sundheden for Cowpers kirtler og reproduktionssystemet generelt. Dette er vigtigt for at sikre, at funktionen af ​​Cowpers kirtler og andre relaterede kirtler fortsætter med at fungere normalt. Hvis du ikke opretholder sundheden for dine reproduktive organer, er der flere risici for sygdomme, der kan angribe Cowpers kirtler eller bulbourethrale kirtler, herunder:

  1. Syringocele

Denne tilstand er også kendt som Cowpers kirtelcyste. Cyster vokser normalt i røret, der fører til urinrøret.

  1. Cowperitis

Cowperitis er forårsaget af en bakteriel infektion eller betændelse i Cowpers kirtler. I denne tilstand er de bakterier, der angriber Cowpers kirtler, de samme som de bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner.

  1. Sten på Kirtlerne

Det er muligt at danne krystaller eller sten af ​​kalium i denne kirtel. Dette kan øge risikoen for blokeringer og infektion.

  1. Kræft

Kræftceller kan findes i alle dele af kroppen, inklusive det reproduktive område. Derfor kan kræft findes i Cowpers kirtler.

Læs også: Forskellige undersøgelser af det mandlige reproduktive system

For at forebygge risikoen for ovennævnte sygdomme er det vigtigt altid at bevare sundheden ved at anlægge en sund livsstil. Også komplet med indtagelse af yderligere kosttilskud eller multivitaminer, så kroppens kondition opretholdes. For at gøre det nemmere kan du købe medicin eller andre sundhedsprodukter, som du kan fylde på i appen lige. Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem. Hentnu i App Store eller Google Play!

Reference:
Meget godt. Hentet 2021. Bulbourethral Glands Anatomy.
Healthline. Tilgået i 2021. Bulbourethral kirtel (Cowper's gland).