Den rigtige alder til at starte seksualundervisning hos børn

, Jakarta - Ikke få forældre er stadig tøvende med at undervise i seksualundervisning til deres små. Ud over at føle sig tabu, føler forældre sig nogle gange forvirrede over at vælge den rigtige måde. Faktisk bør seksualundervisning introduceres til børn så tidligt som muligt.

Seksualundervisning skal gives til børn, så de ikke får forkerte oplysninger om seksualundervisning. Husk, det er forældrene, der skal undervise deres børn i seksualundervisning, ikke en anden. Fordi dette spørgsmål er meget afgørende og følsomt.

Læs også: Børn starter teenagere, hvordan starter man seksualundervisning?

Giv det rigtige svar og vejledning

Forældrenes rolle er meget vigtig, så børn får den rette seksualundervisning. Seksualundervisning i henhold til dosis er meget vigtig for at undgå psykiske lidelser. Fordi børn, der er udsat for overdreven seksuel visualisering, vil fokusere for meget på sex. Nå, hvis tilstanden opstår i puberteten, skal forældre bekymre sig.

I denne præadolescent fase har børn som regel en stærk følelse af nysgerrighed og nysgerrighed. Derfor skal forældrene kunne give de rigtige svar og vejledning. Ironisk nok er de fleste forældre ifølge familie- og børnepsykologer i Indonesien faktisk vrede, når deres børn spørger om sex eller andre ting, der betragtes som tabu i samfundet. Nå, denne handling er virkelig ikke rigtig. Årsagen er, at dette kan give anledning til misforståelser i barnets sind.

Juster efter alder

Ifølge eksperter fra University of Sydney bør forældre være ansvarlige for at give deres børn seksualundervisning. Ud fra hvordan kroppen fungerer, køn, seksuelle udtryk og andre værdier. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Nå, her er tips til at give seksualundervisning i henhold til barnets udviklingsfase.

Læs også: Hvordan man uddanner reproduktiv sundhed hos teenagere

1. Alder 0–3 år

Undervisning af seksualundervisning til børn kan starte fra denne alder. Mor som forælder kan fortælle navnene på de faktiske kropsdele. Startende fra fødder, hænder, hoved, til hr. P og frøken V (selvfølgelig med det originale navn på kønsorganerne). Derudover kan mødre også lære børn adfærd, der kan udføres i hjemmet eller på offentlige steder. Lær ham for eksempel at tage et håndklæde på, når han kommer ud af badeværelset.

2. Alder 4-5 år

I denne alder kan vi allerede lære navnene på de indre og ydre kropsdele, især de reproduktive dele. Du kan også forklare, hvordan en baby kan være i en mors mave. Det anvendte sprog skal dog være alderssvarende, aka det bør ikke være vulgært.

3. Alder 6-8 år

Undervisning af seksualundervisning til børn i denne alder bør forældre begynde at tale om, hvad der vil ske, når de starter puberteten. Målet, som en forberedelse af børn, når de oplever denne periode.

4. Alder 9-12 år

Prøv at begynde at tale med dit barn om de forandringer, de gennemgår. Dette er for at barnet forstår, at menstruation, rejsning og udløsning er normale ting. Derudover skal du også lære dem, hvor værdifulde dem selv og deres kroppe er.

Læs også: Børn starter teenagere, hvordan starter man seksualundervisning?

5. Alder 13-18 år

Nå, dette er den fase, hvor barnet begynder at være interesseret i det modsatte køn. Derfor er det okay for dig og din partner at diskutere spørgsmål om kærlighed, intimitet og hvordan man sætter grænser i deres forhold til det modsatte køn.

Som konklusion, hvis vi ikke begynder at undervise børn i seksualundervisning, er de mere tilbøjelige til at finde ud af den information gennem deres jævnaldrende eller internettet. Nå, dette har faktisk en negativ indvirkning senere. Det er muligt, at de oplysninger, de får, normalt er forkerte og styrter dem.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Hvorfor kan du spørge en psykolog direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:

Om børns sundhed. Tilgået i 2021. Seksualitet: Hvad børn skal lære og hvornår

I dag forældre. Fået adgang i 2021. Sådan taler du med dine børn om sex: En alder-for-alder-guide