Afsløring af myter omkring cirkulerende sædceller

, Jakarta – Der cirkulerer mange myter om sædceller, lige fra dens form, produktion til ting, der kan påvirke mænds reproduktive sundhed. Desværre er der stadig mange mennesker, der tror og har svært ved at skelne mellem myter og fakta om sædceller. Som et resultat bliver falske overbevisninger ofte cirkuleret og skaber ofte forvirring.

Misinformation relateret til dette kan også få en mand til at foretage den forkerte behandling eller medicin, når der opstår problemer i det reproduktive område. Nå, for at undgå dette, er det vigtigt at vide og genkende, hvad der er myter relateret til sæd. Hvad som helst?

Læs også: 4 ting, mænd skal tjekke for sæd

Myter og fakta om sæd

Der er en række upræcise oplysninger eller myter om sæd, der cirkulerer og menes stadig, herunder:

  • Bukser påvirker sædtallet

Der er en myte, der siger, at brugen af ​​visse bukser kan forårsage et fald i sædceller. Han sagde, dette kan ske på grund af vanen med at bære undertøj eller bukser, der er for stramme. Den gode nyhed er, at der ikke er videnskabeligt bevis for, at dette er sandt. Faldet i sædceller på grund af brugen af ​​strømpebukser er med andre ord en myte.

  • Præ-ejakulation forårsager ikke graviditet

I reproduktionen spiller sædceller en rolle i befrugtningsprocessen, som senere vil føre til graviditet. Der er dog dem, der mener, at præ-ejakulation ikke kan udløse graviditet. Igen, det er en myte. Præ-ejakulation er en tilstand, hvor penis udskiller eller frigiver en lille mængde væske før ejakulation.

Nå, væsken virker ikke som sæd, men den kan stadig bære sunde sædceller. Dette betyder, at der stadig er en chance for, at denne væske vil bære sæd og kan føre til graviditet, selvom chancerne er meget små.

Læs også: Er det rigtigt, at graviditeten bestemmes af antallet af sædceller?

  • Sperm Absolut aktiv og fantastisk svømmer

Der er indtryk af, at sædceller aktivt skal bevæge sig og svømme mod ægget eller befrugtningsstedet. Men du ved, det viser sig, at dette ikke er helt sandt? Hver dag producerer den mandlige krop millioner af sædceller, der kan bevæge sig ved hjælp af en hale eller flagel. Denne del er det, der tillader sædceller at rejse og derefter komme ind i de kvindelige reproduktive organer.

Alligevel viser det sig, at der er forhold, hvor sædceller ikke kan bevæge sig eller slet ikke kan svømme. Faktisk kan sædceller simpelthen bevæge sig passivt mod ægget.

  • Alder påvirker ikke sædproduktionen

Der er også dem, der mener, at alder ikke påvirker sædproduktionen. Faktisk siges ældre mænd at producere højere sædceller end yngre mænd. Dette er dog en ren myte. Faktisk kan sædkvaliteten falde med alderen.

Helbredsforhold og sædkvalitet er faktisk også påvirket af den livsstil, de lever, hvoraf en af ​​dem er rygning. Faktisk siges mænd, der aktivt ryger, at være mere tilbøjelige til at opleve nedsat sædkvalitet. Dette sker på grund af påvirkningen af ​​indholdet af stoffer i cigaretter, herunder bly, cadmium og nikotin. Aktiv rygning kan forårsage et fald i sædkvaliteten, lige fra koncentration, bevægelse, form til sæddannende materiale (DNA).

Læs også: Vil du tjekke sædceller? Dette er den procedure, der skal udføres

Det er vigtigt altid at opretholde og sikre reproduktive organers sundhed og sædkvalitet. En af dem er at tjekke med lægen regelmæssigt. Du kan søge efter det nærmeste hospital for at udføre en undersøgelse ved hjælp af applikationen . Indstil placeringen og find listen over hospitaler efter behov. Du kan også bestille tid hos en læge gennem appen . Kom nu, download applikationen nu!

Reference
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Sperm: Adskillelse af myter fra fakta.
Forældre. Tilgået 2021. Rygning og passiv rygning forbundet med infertilitet og tidlig overgangsalder.
Meget godt Familie. Fået adgang i 2021. Hvad du behøver at vide om rygning og at blive gravid.