Blødning efter at have haft sex under graviditeten, er det farligt?

, Jakarta – Når du er gravid, betyder det ikke, at du skal sige farvel til at have sex med din mand. At have sex, mens du er gravid, anses stadig for at være sikkert nok til, så længe moderens tilstand er sund og stærk. At have sex under graviditeten hjælper moderen med at reducere stressniveauet og opbygge et tættere forhold til sin partner.

Læs også: 7 fordele ved at have sex mens du er gravid

Men efter en lidenskabelig sex-session er der nogle gravide kvinder, der oplever blødninger. Selvfølgelig får denne tilstand moderen til at gå i panik og bekymre sig om fosterets tilstand. Blødning efter sex under graviditeten er ikke nødvendigvis forårsaget af noget farligt. Dette er anmeldelsen.

  1. Livmoderen bliver mere følsom

Under graviditeten forårsager graviditetshormoner, at livmoderhalsen er mere følsom end normalt. Det skyldes, at blodtilførslen til skeden og livmoderhalsen stiger ret hurtigt under graviditeten. Denne tilstand får gravide kvinder til ofte at opleve blødninger, når de har sex. Der er intet galt i at besøge det nærmeste hospital for at sikre, at denne tilstand ikke skader moderen eller fosteret.

  1. Brud på blodkapillærer

Årsagen til øget blodtilførsel til skeden og livmoderhalsen skyldes dannelsen af ​​mange grupper af fine blodkar for at imødekomme det høje iltbehov hos moderen og fosteret. Sex under graviditeten, der er for intenst eller mere lidenskabeligt, end det kan få disse fine kar til at briste, hvilket resulterer i pletblødninger eller let blødning.

Læs også: 5 regler for sikker sex under graviditet

Blødning på grund af dette er generelt harmløs. Du kan stadig have sex næste gang, men bed din partner om at gøre det mere forsigtigt. Mødre og ægtemænd kan f.eks. erstatte sexstillinger med sikrere ske eller penetration bagfra for at forhindre blødning.

  1. Livmoderpolypper

Derudover kan livmoderpolypper også få gravide kvinder til at opleve blødninger efter sex. Ifølge Cleveland Clinic er livmoderpolypper unormale vækster af væv på livmoderhalsen og opstår på grund af høje niveauer af østrogen. De fleste livmoderpolypper er godartede og kan behandles med terapi.

Det er normalt at opleve lejlighedsvis let blødning efter sex i andet eller tredje trimester af graviditeten. Chancerne for, at en mor får abort efter at have haft sex, mens hun er gravid, er også meget lille, faktisk er risikoen næsten nul, når svangerskabsalderen når 12 uger. Så gravide kvinder behøver ikke at bekymre sig, når de vil have sex, fordi fosteret er sikkert beskyttet i fostersækken, og livmoderhalsen er tæt lukket af slim.

Er det sikkert for fostertilstande?

Generelt er det at have sex under graviditeten en tilstand, der er ganske sikker at gøre, så længe moderen ikke oplever nogle problemer under graviditeten. Men hvis moderen har oplevet gentagne aborter, en historie med at føde for tidligt, blødning gennem skeden, oplever forstyrrelser i placentapositionen, skal du tale med det medicinske team eller fødselslæge om denne tilstand. Mor kan bruge appen at spørge om at have sex under graviditeten, så moderens og fosterets sundhed opretholdes.

Læs også: Vær forsigtig, dette er faren ved at have sex, mens du er gravid

Rapporter fra National Health Service UK-siden, undgå at have sex, når gravide kvinder oplever for tidlig brud på membraner. Denne tilstand kan øge risikoen for infektion hos fosteret. Glem ikke at finde ud af, hvilke kønsstillinger der er sikre for gravide kvinder, så denne aktivitet ikke er risikabel for moderen og fosteret i livmoderen.

Reference:
Fox News. Tilgået i 2019. 9 fordele ved sex under graviditet
UK National Health Service. Tilgået i 2019. Sex under graviditet
Cleveland Clinic. Tilgået 2019. Livmoderpolypper