Her er 4 måder at forebygge fordøjelsesforstyrrelser på

, Jakarta - Fordøjelsesbesvær er et af de almindelige sundhedsproblemer. Triggere spænder fra dårlige spisevaner som ikke at tygge nok mad, spise sent om aftenen til at spise før anstrengende aktiviteter. Så er der en måde, der kan gøres, så fordøjelsen er sund og undgår forskellige lidelser?

Når man spiser, frigiver kroppen omkring 22 typer fordøjelsesenzymer fra spytkirtlerne, maven og tyndtarmen. Ethvert enzym, der virker på en bestemt type mad, såsom protease, der nedbryder protein, amylase, der hjælper med at fordøje kulhydrater, og lipase, der nedbryder fedt.

Læs også: 4 Fordøjelsesforstyrrelser under graviditet og hvordan man overvinder dem

Ved at nedbryde disse typer mad hjælper fordøjelsesenzymer kroppen med at fordøje og absorbere de næringsstoffer, den har brug for. Hos mænd kan aldring være en af ​​de udløsende faktorer for fordøjelsesforstyrrelser. Efterhånden som vi bliver ældre, begynder kroppen at producere lavere niveauer af fordøjelsesenzymer, så der er ikke nok til at fordøje maden.

Forebyg fordøjelsesforstyrrelser på denne måde

For at undgå forskellige fordøjelsesforstyrrelser er der flere måder, man kan gøre, nemlig:

1. Øg forbruget af fiberholdige fødevarer

Fibermad er en type mad, der er meget godt indtaget for at opretholde fordøjelsessundheden. Ved at vedtage en fiberrig kost vil faktisk ikke kun fordøjelsen være sund. Nogle af risikoen for sygdom kan forebygges, såsom diabetes, koronar hjertesygdom, hæmorider og tyktarmskræft.

Undgå fødevarer, der kan forårsage oppustethed eller gas, herunder broccoli, bagte bønner, kål, blomkål og kulsyreholdige drikkevarer. Derudover bør du også drikke masser af vand, for det kan smøre mad i fordøjelseskanalen, hjælpe med at opløse mineraler, vitaminer og næringsstoffer, så de lettere optages, og gøre afføringen blødere for at forhindre forstoppelse.

Læs også: 4 tegn på ignorerede fordøjelsesproblemer

2. Tyg mad godt

Tygge er en af ​​de vigtigste dele af fordøjelsen, men måske den mest oversete. Tygge hjælper ikke kun med at nedbryde mad, det er også et signal til spytkirtlerne, maven og tyndtarmen om at begynde at frigive fordøjelsesenzymer.

3. Brug ikke antacida for ofte

Når der opstår symptomer på gastritis eller sure opstød, kan indtagelse af antacida være et af de trin, der vil blive taget med det samme. Antacida er lægemidler, der bruges til at neutralisere syreniveauet i maven.

Ved visse doser kan dette lægemiddel være i stand til at overvinde symptomerne på fordøjelsesbesvær. Men det er en anden historie, hvis dette stof bruges for ofte. Hvis det bruges for ofte, kan antacida få maven til at miste sin funktion og gøre den modtagelig for bakterielle infektioner.

Læs også: Tips til at opretholde babys fordøjelsessundhed

4. Træn regelmæssigt og undgå stress

Ud over at hjælpe med at opretholde en sund livsstil, kan motion også forbedre fordøjelsen. Fysisk aktivitet kan faktisk hjælpe med at reducere fordøjelsesproblemer. Mens stress på den anden side kan have en negativ effekt på fordøjelsen. Så motioner så meget som muligt regelmæssigt og undgå stress.

Det er en lille forklaring på, hvordan man forebygger fordøjelsesbesvær. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!