De store fordele ved aminosyrer, du skal kende

Kendt som næringsstoffer, der kan hjælpe med at opbygge muskler, har aminosyrer stadig mange andre sundhedsmæssige fordele. Dette stof består af flere typer, som hver spiller en forskellig rolle i kroppen.

, Jakarta - Af de mange stoffer, som kroppen har brug for, indgår aminosyrer, som ikke bør glemmes. Især for dig, der er i gang med et muskelopbygningsprogram.

Fordelene ved aminosyrer menes at kunne gøre dit fitnessprogram til en succes. For udover at øve disciplin er det også noget, der skal gøres at spise aminosyrerige fødevarer. Faktisk er fordelene ved aminosyrer ikke kun specielle for muskler. Denne syre er også god for hjernens funktion, væksthormon og celle- og vævsvækst. Flere detaljer, lad os se de store fordele ved aminosyrer her.

Læs også: Vigtigt, disse er 5 fødevarekilder til essentielle aminosyrer

Fordele ved aminosyrer for kropssundhed

Fra hår til hjerte, her er fordelene ved aminosyrer for kroppens sundhed:

1. Forhindrer hårtab

Hårtab kan ikke kun forebygges med skønhedsprodukter, du ved. Dette hårproblem kan også forebygges med aminosyrer. Ja, en af ​​fordelene ved aminosyrer er at forhindre hårtab og samtidig bevare sund hud og negle. Ifølge forskning fra Clinical and Experimental Dermatology er hårtab ret tæt forbundet med jernmangel og suboptimalt lysinindtag. Nå, lysin er en af ​​de mange typer aminosyrer.

2. Øg muskelmassen

Fordelene ved aminosyrer kan også få dine muskler til at "smile". Hvorfor? Det skyldes, at muskler er opbygget af protein, som er opbygget af forskellige aminosyrer. Jo mere muskler der dannes, jo mindre plads til fedt i kroppen.

3. Oprethold hjertesundhed

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i US National Library of Medicine, National Institutes of Health , aminosyrer er gode til at opretholde hjertesundheden. Fordi flere typer aminosyrer menes at være vigtige næringsstoffer for at opretholde kardiovaskulær funktion. Mangel på flere typer aminosyrer er forbundet med hjertedysfunktion.

4. Oprethold hormon- og enzymbalance

Du skal passe på, hvis du mangler aminosyrer, for det kan være, at dine hormoner og enzymer i din krop er rodet, især hormonbalancen. En anden fordel ved aminosyrer er at frigive insulin, så niveauet af blodsukkerbalancen opretholdes. I mellemtiden kan væksthormon øge udviklingen af ​​muskelmasse og hjælpe processen med at forbrænde fedt og energi, samt styrke knogler og kollagen.

Læs også: Fordele ved essentielle aminosyrer til gravide kvinder

5. Øg udholdenhed og hukommelse

Fødevarer med højt indhold af aminosyrer kan også forhindre dig i at blive træt. Derudover kan fordelene ved aminosyrer også øge afgiftningsprocessen for ammoniak i leveren. Som et resultat vil dit generelle helbred forbedres. Ikke nok med det, det kan også undgå depression og forbedre hukommelsen.

Det er 5 store fordele, der kan opnås fra aminosyrer. Det er dog også vigtigt at vide, at du udover fødevarer med højt aminosyreindhold skal balancere din sunde kost med andre nærende fødevarer. Glem ikke at drikke masser af vand og få nok hvile. Hvis det gør ondt, straks Hent Ansøgning at konsultere en læge, når som helst og hvor som helst.

Forskellige typer aminosyrer

Aminosyrer består af forskellige typer. Nogle af dem er betingede, ikke-essentielle og essentielle aminosyrer. Kroppen kan dog ikke producere disse typer essentielle aminosyrer. Så alternativt skal du spise fødevarer, der indeholder denne type aminosyre. Nå, her er typerne af essentielle aminosyrer og deres kilder:

1. Leucin

Fødevarer, såsom tang, tun, soja, æggehvider og kylling, indeholder leucin. Denne type aminosyre spiller en vigtig rolle i dannelsen af ​​en tredjedel af skeletmuskelvævet i kroppen.

2. Valin

Du kan finde denne type aminosyre i æg, tang, brøndkarse, kalkun og spinat.

3. Isoleucin

Du kan finde denne type i æggehvider. Derudover er fødevarer, såsom lam, kalkun, sojabønner, krabber, kylling, også en god kilde til isoleucin. Ligesom leucin spiller isoleucin også en rolle i dannelsen af ​​kroppens skeletmuskelvæv.

4. Tryptofan

Denne type aminosyrer kan få kroppen til at slappe af med det samme. Hvis du føler dig trist, stresset eller deprimeret, så prøv at spise mad, der er rig på tryptofan. Fordi tryptofan kan øge hormonet serotonin i hjernen, hvilket vil forbedre humøret. Du kan få tryptofan fra sojabønner, tang, kalkun, æggehvider, kyllingebryst og spinat.

Reference:
International Journal of Clinical & Experimental Dermatology. Tilgået i 2021. Håndtering af hårtab
US National Library of Medicine, National Institute of Health. Tilgået 2021. Kronisk behandling med et tryptofan-rigt proteinhydrolysat forbedrer følelsesmæssig behandling, mentale energiniveauer og reaktionstid hos midaldrende kvinder.
Healthline. Fået adgang i 2021. Essentielle aminosyrer: definition, fordele og fødevarekilder.