5 gigtafholdenhedsaktiviteter, du ikke bør gøre

, Jakarta - Gigt eller i medicinske termer Rheumatoid arthritis er en tilstand, hvor der er betændelse, der gør, at ledområdet føles smertefuldt, hævet og stivt. Som et resultat af denne sygdom finder den syge det vanskeligt at udføre daglige aktiviteter såsom at skrive, åbne flasker, bære tøj og bære ting. Denne sygdom er forårsaget af en autoimmun lidelse, som er, når kroppens immunforsvar fejlagtigt angriber ledvæv og forårsager betændelse i leddene.

Faktisk angriber denne sygdom ikke kun ældre. Mennesker, der er relativt unge, kan få gigt på grund af en usund livsstil.

Nå, for dig eller hvis du har nære slægtninge, der er ramt af denne sygdom, er her aktiviteter, der bliver gigttabuer, så de bør undgås:

Indtagelse af alkohol

Det første tabu for mennesker med gigt er alkoholforbrug. For mange mennesker forårsager alkohol en person til at blive afhængig, dette er en fare. Alkoholiske drikke indeholder høje purinstoffer, så hvis de indtages i overkant, kan de forårsage gigtsygdomme. Puriner er nødvendige for kroppen, fordi de fungerer som antioxidanter, der kan beskytte blodkar. Puriner, der kommer ind i kroppen gennem visse typer mad og alkohol, omdannes af kroppen til urinsyre, hvis for meget urinsyre kan danne krystaller og ophobes i ledområdet. Disse krystaller er hårde, så de vil erodere det bløde væv eller brusklaget i leddene og forårsage symptomer på gigt, der forværrer gigttilstande.

Røg

Rygeaktivitet forværrer ikke direkte gigt, men stoffer i cigaretter har vist sig at skade tænderne og gøre dem skøre. Derfor anbefales det at holde op med at ryge for at forhindre knogler i at blive mere skøre og forværre gigttilstande. Desuden vil rygning som bekendt forårsage forskellige former for kroniske sygdomme, der bringer sundheden i fare.

Tage på

Alle aktiviteter, der får dig til at tage på, såsom at spise aftensmad, mellemmåltider og overspisning, bør undgås. Stigningen i kropsvægt gør, at knæbelastningen bliver endnu tungere på grund af ophobning af fedt. I stedet for at føle dig plaget, ville det være bedre, hvis du opretholder en diæt, så din vægt forbliver stabil.

Løft af tunge vægte

Et andet gigttabu er at løfte tunge vægte. For hvis mennesker med gigt løfter tunge vægte, så bliver leddenes ydeevne også tungere. Hvis det fortsætter, bliver smerterne kun værre. Ikke nok med det, når man løfter tunge vægte, understøtter leddene også belastningen. Derfor bør mennesker med gigt ikke løfte tunge byrder ud over deres evner.

Sen brusebad

Dette gigttabu er det, du hører oftest. Eksperter siger, at kold luft og koldt vand er de vigtigste faktorer, der kan forårsage gigtsygdomme. For mennesker med gigtsygdomme bør du undgå at bade om natten, fordi kapslerne i leddene bliver skrumpede, så leddene føles mere smertefulde.

For at gigten ikke skal blive værre, er der også ting, der skal undgås. Følgende ting skal forebygges, så behandlingen af ​​gigt kan forløbe problemfrit.

  • Ikke at se en specialist. Måske under undersøgelsen er lægen, der stiller diagnosen, praktiserende læge. Du bør også se en specialist. En reumatolog kan rådgive om, hvilke øvelser og medicin der passer bedst til dig. Du kan bede en praktiserende læge om at få et henvisningsbrev til en speciallæge.

  • For meget hvile. Symptomer på gigt får ofte syge til at føle sig trætte, så de er tilbageholdende med at rejse sig og bevæge sig. Faktisk er nøglen til at opretholde fælles sundhed regelmæssig motion. For meget tid til at hvile vil gøre smerten, trætheden og stivheden værre. Lav fleksibilitetsøvelser som yoga og tai chi. Når kroppen har det bedre, så er det tid til at øge mængden af ​​træning som cardio for at bevare kroppens generelle sundhed.

  • Ikke at tage medicin eller ikke tage medicin, når tilstanden forbedres. Faktisk kan det at springe et par doser af din medicin over gøre din tilstand værre. Sørg for, at al medicin, som din læge ordinerer, er taget for at gøre behandlingen mere effektiv.

Har du stadig spørgsmål om gigtabstinens og diverse andre ledlidelser, kan du tage en snak med lægen på klinikken ved Hent Ansøgning , i App Store eller Google Play. Du kan vælge metode via chat, videoopkald, eller taleopkald at drøfte med lægen, der altid er i beredskab 24 timer.

Læs også:

  • Kold luft kan forårsage tilbagefald af gigt, myte eller fakta?
  • Disse er 5 årsager til gigt i en ung alder
  • 5 gigtafholdende fødevarer, der skal undgås