Er badning tilladt, når du har skoldkopper?

Jakarta - Når nogen har skoldkopper, vil hudoverfladen på kroppen, hænder, fødder og endda ansigtet være fyldt med røde pletter, der forårsager kløe. For at undgå at symptomerne forværres, siger nogle, at den syge ikke må gå i bad, og skal undgå huden fra vand. Er det ikke tilladt at bade med skoldkopper? Her er en fuldstændig forklaring på dette.

Læs også: Sådan forebygger du skoldkopper ar på huden

Er badning med skoldkopper ikke tilladt?

Hudens elasticitet, som er tegn på kopper, skal vedligeholdes, så den ikke knækker, kradser eller sågar kommer til skade, så den tørrer hurtigt, og for at forhindre risikoen for at overføre skoldkopper og andre infektioner. Så så meget som muligt bør den syge ikke røre eller klø den, selvom kløen er meget uudholdelig. På grund af kløen føler mange syge sig utilpas og tager derefter et bad for at lindre kløen.

Fra et lægeligt synspunkt er der intet forbud mod at bade for personer med skoldkopper. Badning under skoldkopper anbefales også som en hudplejeindsats for at lindre kløe og forhindre, at de syge for ofte kradser lentingan på huden. Derudover kan badning også fjerne snavs på overfladen af ​​huden, der har potentiale til at øge kløen, så huden vil føles mere behagelig efter badning.

Men hvis du ikke er forsigtig, kan det at tage et brusebad med skoldkopper faktisk gøre udslæt og kløesymptomer værre, hvis du ikke følger de rigtige anbefalinger. Så hvad er de rigtige baderegler for at hjælpe med at overvinde symptomerne på skoldkopper? Her er en fuldstændig forklaring.

Læs også: Pas på forekomsten af ​​herpes zoster efter at have oplevet skoldkopper

Her er badereglerne for folk med skoldkopper

Det er okay, hvis folk med skoldkopper vil gå i bad. Dette er også tilladt ud fra et medicinsk synspunkt. Hvis du ønsker at gå i bad, anbefales det at bruge varmt vand og ikke mere end 20-30 minutter. For at rense kroppen anbefales det, at de syge ikke bruger sæbe, der indeholder skum og stærk duft. Disse ingredienser vil faktisk give en brændende følelse i lentingan, og gøre kløen værre.

Vi anbefaler at bruge en speciel sæbe til følsom hud eller sæbe til nyfødte. Vær også opmærksom, når du påfører sæbe på huden. Prøv ikke at gnide huden for hårdt for at forhindre blærer. Udover at bruge sæbe til følsom hud eller nyfødt babysæbe, kan du også bruge følgende naturlige ingredienser:

1. Bade med havregryn

Havregrød indeholder et anti-inflammatorisk middel kaldet beta glucan, som kan hjælpe med at lindre kløen fra skoldkopper. Du kan prøve at bruge badeprodukter lavet af havregryn frit salg. Hvis ikke, kan du forfine havregryn og bruges til at bade kroppen. Læg kroppen i blød i et par minutter. Når du er færdig, skylles med rent vand.

2. Bad med bagepulver

I lighed med havregryn kan bagepulver også virke beroligende på huden og derved være med til at mindske kløe på grund af skoldkopper. Det bliver nemmere at tage et bad med bagepulver, nemlig ved at putte et glas bagepulver i en balje fyldt med varmt vand og derefter røre, indtil blandingen er helt jævnt fordelt. Læg derefter kroppen i blød i et par minutter. Når du er færdig, skylles med rent vand.

Læs også: Dette forårsager komplikationer hos voksne med skoldkopper

For maksimale resultater kan du tage et bad med disse naturlige ingredienser 2-3 gange om dagen. Men hvis der er et koppeudslæt, der brister og forårsager en sekundær infektion, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital for at få den rigtige behandling og medicin, ja!

Reference:
NHS. Tilgået 2020. Skoldkopper.
Irishhealth.com. Tilgået 2020. Skoldkopper - sikkert at bade?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hjemmemidler til lindring af skoldkoppersymptomer.
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Sådan laver du dit eget havregrynsbad.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Sådan bruger du et bagepulverbad.