Barnets vækststadie i henhold til alder 4-5 år

Jakarta – I aldersgruppen 4-5 år er dit lille barns evner begyndt at udvikle sig hurtigt. Startende fra højde, vægt, fysiske ændringer, kommunikationsevner, til sociale færdigheder. Derfor er det ikke overraskende, at nogle forældre i denne alder vil sende deres børn til PAUD (Early Childhood Education).

Målet er at introducere børn til skolens verden og lære dem at socialisere. Find ud af det, lad os finde ud af børns vækst i alderen 4-5 år her.

Læs også: Vær opmærksom på Baby Sleep Time for Little Ones Vækst

4 år gammel

  • Højde og vægt

Ifølge det indonesiske sundhedsministerium er den ideelle højde for et fire-årigt barn 94,1-111,3 centimeter (piger) og 94,9-111,7 centimeter (drenge). I mellemtiden er den ideelle kropsvægt 12,3-21,5 kg (kvinder) og 12,7-21,2 kg (mænd).

  • Fysisk formåen

Normalt, når man går ind i 4-årsalderen, vil barnets fysiske forandringer naturligvis være mere og mere synlige. Udover at blive høje vil børn også få nye fysiske evner. I denne alder vil børn mestre fin- og grovmotorik. De vil også være mere aktive til at prøve nye ting, der kan gøres med deres fysik. For eksempel at trække stole, spille bold, farvelægge, udfylde puslespil, til at vælge tøj at have på. Vigtigst af alt, hold øje med hver aktivitet din lille laver.

  • Kognitiv evne

I en alder af 4 år vil børns kognitive evner i stigende grad blive finpudset. I denne alder kan din lille som regel løse nemme gåder. Børn er også dygtige til at huske bogstaver og farver. Med hensyn til kommunikation er børn i denne alder normalt mere aktive til at tale. Dette skyldes, at børn er begyndt at forstå omkring 2500-3000 ord. Den måde, børn kommunikerer på, er således meget bedre end den tidligere alder.

  • Sociale færdigheder

Børn kan allerede i denne alder lære om, hvordan man socialiserer og konceptet med at få gode venner. Så mødre behøver ikke at tøve med at lære ham konceptet med at dele, være venlig over for venner og andre ting, som han har brug for i socialt samvær. Faktisk begynder børn, der tidligere ofte har oplevet raserianfald, nu at falde, når de går ind i denne alder.

Læs også: For ikke at være nærig, 4 måder at lære din lille at dele

5 år gammel

  • Højde og vægt

Ifølge det indonesiske sundhedsministerium er den ideelle højde for et fem-årigt barn 99,9-118,9 centimeter (piger) og 100,7-119,2 centimeter (drenge). I mellemtiden er den ideelle kropsvægt 13,7-24,9 kg (kvinder) og 14,1-24,2 kg (mænd).

  • Fysisk formåen

Den lilles fysiske evner har udviklet sig rigtig godt. Startende fra muskelstyrke, balance, til koordinering af kroppens muskler. Denne udvikling giver din lille mulighed for at løbe hurtigt, stå på ét ben og lave andre fysiske aktiviteter. I denne alder er nogle børn også begyndt at miste deres mælketænder og erstattes med permanente tænder. Du skal dog ikke blive overrasket, hvis dit barn ser tyndere ud i denne alder. Det skyldes, at barnets krop begynder at tabe muskler og fedt.

Men husk, hvis dit barns vægt er faldet ganske drastisk og er ledsaget af andre helbredsproblemer. Mor kan bruge og spørg børnelægen direkte om barnets helbredstilstand. På den måde kan de oplevede helbredsproblemer håndteres ordentligt.

  • Kognitiv evne

De fleste børn er allerede i stand til at etablere en samtale med deres jævnaldrende eller voksne omkring dem. Faktisk er din lille måske allerede i stand til at udtrykke meninger, beskrive de genstande, de ser, og fortælle om de aktiviteter, de laver. For at forbedre dit barns sprog- og kommunikationsevner kan mødre spørge om deres meninger, følelser eller daglige aktiviteter. I denne alder kan børn også bestemme, hvad der er godt og dårligt.

  • Sociale færdigheder

De fleste børn kan allerede godt socialisere i denne alder. Så bliv ikke overrasket, hvis din lille vil nyde at tilbringe tid med sine venner, selvom han ofte vil græde på grund af slås eller slås om legetøj. Dette er en naturlig ting. Moderen mangler dog stadig at gribe ind og fortælle hende, at det ikke er godt at slås, så hun er nødt til at undskylde og tilgive sin ven.

Selvfølgelig vil hvert barn opleve forskellige udviklinger. Der er dog nogle ting, som mødre skal være opmærksomme på vedrørende vækstforstyrrelser i alderen 4-5 år:

  1. Ser altid bange, genert eller aggressiv ud over for andre mennesker.
  2. Altid ængstelig, når man er adskilt fra forældrene.
  3. Vil ikke lege med børn på hans alder.
  4. Vis ingen interesse for noget.
  5. Ser ikke ud til at have øjenkontakt, når du kommunikerer med andre.
  6. Kan ikke sige hans fulde navn.
  7. Har problemer med at holde en blyant, farveblyant eller pen.
  8. Har problemer med at sove og spise.
  9. Har svært ved at lave dagligdags ting, såsom at spise, gå på toilettet, børste tænder eller vaske hænder.

Læs også: Genkend 7 tegn på, at et barn får tænder

Det er nogle af de ting, som forældre skal være opmærksomme på. Der er ikke noget galt i at besøge det nærmeste sygehus og lave en undersøgelse for at sikre barnets vækst og udvikling. Ingen grund til at genere, nu kan mødre bestille tid hos en børnelæge via . Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Grow by Web MD. Tilgået i 2021. 4-5-årige: Udviklingsmæssige milepæle
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. Milepæle for udvikling af 4-årige børn
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. Milepæle for udvikling af 5-årige børn
Indonesisk sundhedsministerium. Adgang i 2021. Børneantropometristandarder