8 måder at overvinde hududslæt hos babyer

, Jakarta – Hududslæt hos babyer er forårsaget af flere ting, fra at efterlade våde eller snavsede bleer for længe, ​​allergi over for blematerialer, til gær- eller bakterieinfektioner.

Hududslæt er generelt harmløse og udløser normalt røde, skællende pletter, der til sidst forsvinder uden behandling. Babyer rammes oftere af hududslæt i alderen 9-12 måneder. Diarré, børn, der begynder at spise fast føde, og ammende mødre, der tager antibiotika, er sædvanligvis årsagen til, at der opstår udslæt.

Overvindelse af hududslæt hos babyer

Der er mange typer udslæt, der påvirker forskellige dele af barnets krop. Som tidligere nævnt går dette udslæt normalt over af sig selv eller kræver hjemmepleje.

Selvom dette ofte gør barnet utilpas og lidt kræsen, behøver forældrene ikke bekymre sig. Her er nogle tips til at håndtere hududslæt hos babyer:

Læs også: Almindelige typer udslæt hos babyer og behandling af dem

1. Vask hænder før og efter bleskift.

2. Tjek babyens ble ofte, og skift den, så snart den bliver våd eller snavset.

3. Brug et mildt rensemiddel til at rense området med udslæt.

4. Dup forsigtigt området tørt i stedet for at gnide.

5. Hvis du bruger et væv, skal du vælge et let. Prøv at undgå servietter, der har en duft eller alkohol i dem. Eller brug en ren, blød vaskeklud.

6. Sørg for, at området er helt rent og tørt, før du tager en frisk ble på.

7. Lad babybleen være fri så længe som muligt. At slippe af med bleer i et stykke tid kan forbedre luftcirkulationen i det irriterede område.

8. Cremer, salver og puddere er produkter, der har til formål at lindre en babys ømme hud eller skabe en beskyttende barriere mod irriteret hud.

Har du brug for en anbefaling om, hvilken type produkt du skal bruge, kan du spørge applikationen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Tricket, bare download Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge forældre kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Når udslæt er en alvorlig tilstand

For cremer eller salver påføres jævnt over det irriterede område, før barnet lægges i en ren ble. Fordel cremen eller salven på barnets tørre, rene underside, inden du tager en ren ble på. Normalt anbefales zinkoxid eller petrolatum til brug af cremer eller salver på babyer.

Hvis du bruger babypudder, skal du holde det på barnets ansigtsområde. Pulver kan give vejrtrækningsproblemer. Placer pulveret på dine hænder, og påfør det derefter på det irriterede område. Brug aldrig steroidcremer, der findes i apoteker, medmindre din læge anbefaler at bruge dem. Fordi dette materiale kan irritere barnets bund og forårsage komplikationer, hvis det bruges forkert.

Læs også: Her er en enkel måde at forhindre bleudslæt hos babyer

Mens hududslæt hos babyer er normale, kan de nogle gange være et tegn på en mere alvorlig tilstand. Ring til din læge med det samme, hvis udslættet bliver værre eller ikke reagerer på behandlingen inden for 2 eller 3 dage.

Især hvis barnet har feber eller har langsomme bevægelser. Hvis moderen bemærker en gul klump, fyldt med væske (pustler) og et honningfarvet skorpeområde. Dette kan være en bakteriel infektion, der kræver antibiotika.

Mens symptomerne på en gærinfektion, normalt viser tegn på et rødt, hævet udslæt med hvide skæl og læsioner, små røde bumser uden for bleområdet og rødme i folderne på babyens hud. Nogle gange bringer simple ændringer faktisk helbredelse til babyens hududslæt.

Nogle forældre finder en forandring, når de skifter bletype. For eksempel ved at bruge stofbleer eller prøve et andet mærke. Vaskemidler har også effekt på udslæt. Vælg et mildt allergivenligt rengøringsmiddel eller tilsæt en halv kop eddike, når du skyller stoffet.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan opdager og tager du dig af din babys udslæt.
WebMD. Tilgået i 2020. Din babys bleudslæt.