Myte eller fakta, vanddiæt kan tabe sig

, Jakarta – Af de forskellige typer diæter, har du nogensinde hørt om vanddiæten? Ud fra navnet at dømme må du straks have forstået, hvordan denne diæt fungerer. Ja, vanddiæten er en kost, der kun er afhængig af vand. Så du bør ikke indtage mad og drikke undtagen vand.

Vanddiæten varer normalt i 24-72 timer. Af hensyn til sikkerhed og sundhed bør du ikke prøve denne diæt i mere end 3 dage uden lægelig tilladelse og opsyn. De fleste mennesker, der går på vanddiæt, er for at tabe sig. Så er denne diæt virkelig effektiv til vægttab, eller er det bare en myte? Kom nu, find ud af sandheden.

Læs også: Følg disse 8 tips til flittigt at drikke vand

Er denne diæt virkelig effektiv til vægttab?

Vanddiæten er bevist i stand til at tabe sig på få dage. Ved at begrænse dit kalorieindtag i 24 timer eller mere, er der større sandsynlighed for, at du oplever vægttab. Det skal dog bemærkes, at det vægttab du oplever kun kan være midlertidigt.

Husk også, at dette vægttab er i form af vandvægt og glykogen (oplagrede kulhydrater) og ikke egentligt fedttab. Det tager et par dage for kroppen at begynde at forbrænde lagret fedt, da den bruger tilgængelig energi som glukose og glykogen først.

Lancering fra sundhedslinje, Faktisk er de fleste undersøgelser af vanddiæter blevet udført på dyr, og meget få er nogensinde blevet udført på mennesker. Derudover er vanddiæten faktisk ikke klar over, om den kan give andre fordele eller ej end at kunne tabe sig midlertidigt.

Læs også: Dette er grunden til, at kroppen har brug for vand hver dag

Tips til at leve en vanddiæt

Hvis du overvejer at gå på denne diæt, bør du først diskutere det med din læge, fordi denne diæt måske ikke er sikker for alle. Vanddiæten ligner faktisk faste. Forskellen er, at du kan drikke lige så meget vand, du vil. Selvom faste har potentielle sundhedsmæssige fordele, er der betydelige risici, hvis fasten udføres for længe eller praktiseres af en person med en bestemt sygehistorie.

Hvis du har helbredsproblemer og planlægger at gå på vanddiæt i mere end 24 timer, bør du først konsultere din læge og sikre dig, at denne diæt er under opsyn af en læge.

Har du brug for råd fra en læge, inden du går på denne diæt, kan du kontakte lægen først via ansøgningen . Ingen grund til at tage på hospitalet, bestå du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak eller Stemme/videoopkald .

Læs også: At drikke for meget vand kan forårsage hævelse af hjernen, her er hvorfor

Indtil videre anbefales vanddiæten ikke til ældre, personer under 18 år, eller personer med lav kropsvægt, personer med spiseforstyrrelser, lav kropsvægt, gravide eller ammende, har hjerteproblemer, har type 1 diabetes, har migræne, gennemgår blodtransfusioner og tager visse former for medicin, anbefales de heller ikke at gennemgå en vanddiæt.

Reference:
Rigtig god pasform. Tilgået 2020. Vandfaste: fordele, farer og protokoller.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Alt du behøver at vide om vandfaste.