Anbefalet spisemønster til hæmoridepatienter

"Hæmorider er milde helbredsproblemer, men de føles stadig ubehagelige. Hvis du har hæmorider, skal en person virkelig være opmærksom på kosten. Spis fiberfødevarer, såsom opløselige fibre og uopløselige fibre for at håndtere hæmoridesymptomer."

, Jakarta - Når en person oplever hæmorider eller hæmorider, skal behandling udføres med det samme for at reducere smertesymptomer. Hæmoridebehandling skal dog også virkelig ske sammen med kostændringer. Årsagen er, at hovedårsagen til, at nogen lider af hæmorider, er anvendelsen af ​​en dårlig kost. Derfor er det vigtigt at justere din kost for at undgå eventuelle negative påvirkninger, der måtte opstå.

Selvom hæmorider i nogle tilfælde kan være et mildt helbredsproblem, er der stadig klager, der opstår, så hæmorider skal behandles med det samme. Nogle af symptomerne på hæmorider omfatter blødning ved afføring (BAB), slim, klumper i anus, hævelse og kløe samt smerter.

Læs også: 4 fakta om hæmorider du skal vide

Derfor er der flere anbefalede spisemønstre for hæmorideramte. Hvad som helst? Kom nu, se følgende anmeldelse!

Kost til mennesker med hæmorider

Mennesker med hæmorider skal opfylde behovene for fiberindtagelse. Dette skyldes, at fibre vil blødgøre afføring og øge deres volumen, hvilket vil hjælpe dig med at undgå belastning, der kan forværre hæmoridesymptomer. Nå, der er to typer fibre, som du også skal kende til, nemlig:

1.Opløselig fiber

Der er to typer fibre, der er gode til forbrug af hæmorider. For det første opløselige fibre, der ligner en gel i fordøjelseskanalen. Teksturen er blødere og mere klæbrig, så den absorberer vand perfekt.

Denne type fiber vil virke ved at bremse fordøjelsesprocessen og hjælpe tarmene til at gøre afføring blødere. På den måde vil blød afføring gøre afføringsprocessen lettere og smertefri.

Nogle fødevarer, der er kilder til opløselige fibre, omfatter nødder, havre, frugt og avocado. En anden funktion af denne fiber er at regulere blodsukkerniveauet, forebygge hjertesygdomme og sænke kolesterol.

2.Uopløselige fibre

Uopløselige fibre, som er nyttige til at komprimere afføring og fremskynde bevægelsen af ​​mad, både gennem maven og tarmen. Denne fiber ødelægges ikke i tarmene, men optages direkte i blodbanen, som kan tilføje affaldet i fordøjelsessystemet.

Når en person indtager uopløselige fibre, bliver frekvensen af ​​afføring mere regelmæssig. Dette indtag minimerer også risikoen for forstoppelse (vanskelige afføringer). De fødevarer, der indeholder denne type fibre, er fuldkorn, kidneybønner og en række grøntsager.

For at hjælpe med at behandle hæmorider skal disse to typer fibre være til stede i kosten. Det anbefalede daglige fiberforbrug er cirka 25-30 gram. Tilføjelse af fiberindtag ved måltider bør ske gradvist og ikke alle på én gang. For kroppen har brug for en tilpasningsproces. Hvis det gøres på én gang, kan dette forårsage flatulens.

Du kan dog også dække dit fiberbehov gennem kosttilskud. Du kan købe kosttilskud i appen . Desuden kan du med leveringstjenester bestille alle dine sundhedsbehov, og din ordre kan ankomme til dig på mindre end en time. Kom nu, download applikationen nu!

Læs også: Naturlige hæmorider under graviditeten, her er hvordan du overvinder det

Fødevarer, der helbreder hæmorider

Ud over at forbedre kosten, rådes folk med hæmorider også til at spise fødevarer, der vil fremskynde helingen af ​​denne sundhedssygdom. Nogle af listen over fødevarer og deres indhold, og som bør overvejes, omfatter følgende:

  • Bagte kartofler indeholder 3,6 gram fibre.
  • Et medium æble indeholder 4,4 gram fibre.
  • En medium pære indeholder 5,5 gram fibre.
  • kogt græskar indeholder 2,9 gram fibre.
  • kop kogte ærter indeholder 3,5-4,4 gram fibre.

Læs også: Kontorarbejde Sidder for længe, ​​pas på hæmorider

Hjemmemidler til behandling af hæmorider

Hvis symptomerne på hæmorider ikke er for alvorlige, kan patienten lindre mild smerte, hævelse og betændelse med hjemmebehandlinger, såsom:

  • Spis fiberrig mad

Spis mere frugt, grøntsager og fuldkorn. Dette vil blødgøre afføringen og øge dens volumen, hvilket vil hjælpe dig med at undgå belastninger, der kan forværre hæmoridesymptomer. Tilføj dog fibre til din kost langsomt for at undgå gasrelaterede problemer.

  • Brug topisk behandling

Påfør håndkøbscreme til hæmoride eller stikpiller indeholdende hydrokortison, eller brug bind, der indeholder troldnød eller bedøvende medicin.

  • Badning

Den syge kan bløde regelmæssigt i et varmt bad. Læg analområdet i blød i almindeligt varmt vand i 10 til 15 minutter to til tre gange om dagen.

  • Tag Smertestillende

Den syge kan også tage paracetamol, aspirin eller ibuprofen midlertidigt for at hjælpe med at lindre ubehag.

Det er nogle af de anbefalede diæter at lave sammen med hæmoridebehandling. Sørg dog også for at følge alle lægens anbefalinger i behandlingsperioden, så behandlingsforløbet kan foregå ordentligt.

Reference:
Dr. Starpolis blog. Tilgået 2021. Diæt til hæmorider: Tips til forebyggelse af hæmorider.
Healthline. Tilgået 2021. Mad til bunker: 15 fødevarer til at bekæmpe hæmorider.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hæmoride