Frugter, der kan lindre højt blodtryk

Jakarta – Forhøjet blodtryk er en tilstand, der skal holdes øje med, fordi det kan udløse forskellige alvorlige sygdomme. En måde at være opmærksom på det er at være opmærksom på din daglige kost. For eksempel at spise frugt, der kan lindre forhøjet blodtryk.

Alle slags frugter er rige på næringsstoffer og gode for helbredet. Der er dog nogle frugter, der hjælper med at sænke forhøjet blodtryk og holde det stabilt. Selvfølgelig, hvis du kompenserer ved at implementere en sund kost og regelmæssig motion, ja.

Læs også: Hvad er mere farligt, hypotension eller hypertension?

Frugter til at lindre højt blodtryk

Der er flere frugter, der kan indtages for at hjælpe med at lindre og forhindre forhøjet blodtryk. Bemærk dog, at disse frugter ikke er en kur mod forhøjet blodtryk.

Dens funktion er kun ud over at opretholde sundheden og hjælpe med at lindre og forebygge forhøjet blodtryk. Her er nogle af de pågældende frugter:

1. Banan

Bananer er rige på kalium, vitamin B6, vitamin C, fibre, mangan, antioxidanter og magnesium. Denne frugt kan hjælpe med at holde blodtrykket stabilt. Hvis du holder dit blodsukker under kontrol, skal du vælge bananer, der ikke er for modne, da de er lavere i sukker og højere i fiber.

2.Orange

Udover at være gode til udholdenhed, fordi de er høje i C-vitamin, kan appelsiner også hjælpe med at lindre forhøjet blodtryk. Fordi appelsiner ikke kun er rige på C-vitamin, men også indeholder masser af kalium, vitamin A, folat, antioxidanter og thiamin, som spiller en meget vigtig rolle i blodkars sundhed.

Læs også: 5 tips til sikker faste for personer med hypertension

3.Bit

Ligesom bananer er rødbeder også høje i kalium, så de er velegnede til at være en af ​​de højt blodsænkende frugter, der kan indtages. Dette skyldes, at kalium forbedrer blodkarfunktionen og reducerer risikoen for hjertesygdomme. Roer indeholder også nitratforbindelser, som spiller en rolle for funktionen af ​​blodkar.

4. Bær

Bær, især jordbær og blåbær, har et højt indhold af flavonoide antioxidanter. Denne type antioxidanter kan reducere risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk.

5.Avocadoer

Udover at være en kilde til gode fedtstoffer, kan avocadoer også hjælpe med at reducere forhøjet blodtryk. Denne frugt indeholder kalium, som er godt for blodkar, fibre, antioxidanter, folat, vitamin B6, vitamin C, pantothensyre og vitamin K.

6.Vandmelon

At spise vandmelon er ikke kun forfriskende, men kan også hjælpe med at regulere blodtrykket. Denne frugt er også høj i kalium og indeholder magnesium, vitamin A og vitamin C-forbindelser.

Læs også: Det viser sig, at dette er fordelen ved at faste for mennesker med hypertension

7.Kiwi

Ligesom appelsiner er kiwi også en kilde til C-vitamin og kan hjælpe med at reducere forhøjet blodtryk.

8.Granatæble

Udover sit smukke udseende er granatæble også godt til at holde blodtrykket. Dette er på grund af kaliumniveauerne indeholdt i det. Denne frugt indeholder også vitamin K, fibre, vitamin C og folat.

Det er frugten, der kan hjælpe med at lindre forhøjet blodtryk. Husk, at disse frugter ikke er i stand til at erstatte hypertensionsmedicin og skal afbalanceres med anvendelsen af ​​andre sunde livsstile.

Så hvis du har forhøjet blodtryk, så sørg for at tjekke med din læge regelmæssigt, eller tal med din læge på appen , for at få den passende medicinrecept. Udover at tage medicin, skal du også justere din kost for at være sundere.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Femten gode fødevarer til højt blodtryk.
Healthline. Tilgået 2020. De 17 bedste fødevarer til højt blodtryk.
Healthline. Tilgået 2020. 14 sunde fødevarer med højt kaliumindhold.