Lave niveauer af neutropeni kan gøre kroppen sårbar over for infektion

Jakarta – Der er mange fordele, der kan mærkes, når du regelmæssigt spiser sund og nærende mad, hvoraf den ene er at opfylde det vitaminbehov, som kroppen har brug for til at udføre sine funktioner. En af de sygdomme, der kan opstå på grund af mangel på vitaminer i kroppen, er neutropeni.

Læs også: Har du brug for at vide, det er de 4 typer neutropeni

Neutropeni opstår, når antallet af neutrofiler i de hvide blodlegemer falder. Selvfølgelig gør nedsatte neutrofile niveauer kroppen ude af stand til at bekæmpe bakterier, så den er sårbar over for øget infektion i kroppen. Kom nu, ved mere om neutropeni.

Lave neutrofiler forårsager en person, der er sårbar over for infektion

Voksne kategoriseres som havende neutropeni, når niveauet af neutrofiler i blodet er mindre end 1500 pr. mikroliter. Hvorimod hos børn vil normale niveauer af neutrofiler i kroppen ændre sig alt efter barnets alder.

Hvide blodlegemer i kroppen har en funktion til at beskytte kroppen mod infektion. Der er to typer hvide blodlegemer i kroppen, neutrofiler og lymfocytter. Begge har næsten samme funktion for at opretholde immunitet mod eksponering for bakterier og vira.

Neutrofiler produceres i kroppen i rygmarven og transporteres af blodet gennem hele kroppen. Selvfølgelig er den infektion, der opstår, relateret til kroppens immunitet. Når neutrofiler er lavt eller nedsat, er kroppen ikke i stand til at bekæmpe bakterier eller vira optimalt. På den måde er en person med lave neutrofile niveauer mere modtagelige for infektion.

Generelt oplever en person et fald i neutrofilniveauer i hvide blodlegemer på grund af kemoterapiprocessen til behandling af kræft. Denne tilstand gør mennesker med kræft modtagelige for bakterielle infektioner.

Læs også: Ældre sårbare over for neutropeni, dette er årsagen

Ikke kun det, mennesker, der har sygdomme med nedsat immunforsvar, er også tilbøjelige til at opleve neutropeni, såsom hiv/aids. Ud over kemoterapi kender du andre faktorer, der får en person til at opleve neutropeni, såsom:

  1. Vitaminmangel;
  2. Medfødte fødselsdefekter i knoglemarven;
  3. knoglemarvssygdom;
  4. Brugen af ​​lægemidler, der kan skade neutrofilernes tilstand.

Du kan spørge en sagkyndig læge direkte gennem ansøgningen hvis du stadig er forvirret og vil spørge om de faktorer, der kan forårsage neutropeni.

Genkend symptomerne på neutropeni

Normalt detekteres tilstanden af ​​neutropeni indirekte, når en person udfører en blodprøve. Dette skyldes, at tilstanden neutropeni generelt sjældent forårsager symptomer. Normalt er de symptomer, der opstår, relateret til den sygdom, som den syge oplever.

Et af de symptomer, der opstår hos personer med neutropeni, er dog feber. Feber oplevet af en person med neutropeni er et tegn på infektion. Infektion, der opstår, kan siges at være en komplikation af neutropenitilstande.

Læs også: Erkend forskellen mellem neutropeni og neutrofili

Infektioner, der opstår generelt, forekommer ofte i slimhinderne på indersiden af ​​munden og huden. Infektioner, der opstår, varierer i form af udslæt, bylder eller sår, der ikke forbedres. Derudover er neutropeni forbundet med flere tilstande såsom øreinfektioner, bihulebetændelse, tandkødsbetændelse og lungebetændelse. Foretag en undersøgelse på det nærmeste sygehus for at sikre de helbredsmæssige forhold, der opstår, når du har et sår, der ikke bliver bedre.

For hjemmemedicin kan du gøre følgende måder, såsom at opretholde mundsundheden ved regelmæssigt at tjekke tilstanden af ​​din mund og tænder hos tandlægen. Ikke nok med det, man kan vaske hænder grundigt og opretholde renheden af ​​sår på kroppen for at undgå neutropenitilstande. Når du har feber, bør du straks tage behandling, så tilstanden ikke forværres.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Neutropeni
Healthline. Tilgået i 2019. Neutropeni