Skal vide, dette er en anbefaling af influenzamedicin til ammende mødre

Jakarta - Influenza kan angribe alle, fra børn til ældre. Årsagen er normalt ikke langt fra træthed, og vejret er ofte ustadigt. Denne sæsonbetingede sygdom er ikke en farlig sygdom. Det kræver dog stadig behandling. Desværre kan ikke alle stoffer indtages.

Især for gravide og ammende kvinder. Årsagen er, at de forbrugte lægemidler også påvirker babyens vækst og udvikling. Ammende mødre kan tage influenzamedicin, hvis de er syge med denne virusinfektion. Alligevel skal forbruget være forsigtigt, især hvis moderen vælger lægemidler, der sælges frit på apotekerne, og køber dem uden lægerecept.

Læs også: Vær forsigtig, influenza kan være meget farlig

Valg af influenzamedicin til ammende mødre

At vælge den forkerte influenzamedicin kan gøre dine influenzasymptomer værre, i stedet for at blive bedre og bedre. Derfor rådes mødre til at vælge en forkølelsesmedicin, der kun har én aktiv ingrediens til at behandle ét symptom. Årsagen er, at de fleste forkølelsesmedicin er lavet med en kombination af flere aktive stoffer, og dette skal overvejes. Der er nogle ingredienser, som ikke anbefales til indtagelse, når moderen ammer. Nå, her er anbefalinger til forkølelsesmedicin til ammende mødre, der er sikre til indtagelse:

1. Dextromethorphan

Influenza er normalt synonymt med hoste. For at lindre en hoste, der gør, at halsen altid føles kløende, kan mødre tage stoffer med ingredienser dextromethorphan . Dette indhold virker aktivt ved at reducere moderens lyst til at hoste. Denne influenzamedicin er erklæret sikker for ammende mødre. Det anbefales dog ikke at blive indtaget, hvis moderen har en historie med astma, bronkitis og har eller har en historie med diabetes. Fordi at indtage det vil gøre sygdommen værre.

2. Dekongestanter

Ud over hoste gør influenza normalt mødre til løbende næse og tilstoppet næse. Nå, for at overvinde dette, er dekongestant medicin det rigtige valg. Eksperter har sagt, at dekongestativ medicin er sikker til indtagelse for gravide kvinder, selvom de indeholder ingredienser pseudoefedrin eller phenylephrin . Sørg dog for, at moderen ikke indtager på længere sigt og i for store doser.

Læs også: Vær forsigtig, dette er faren for australsk influenza

3. Ibuprofen

Den næste sikre influenzamedicin til ammende mødre er ibuprofen . Dette lægemiddel er effektivt til at lindre hovedpine og feber. Dette lægemiddel er også effektivt til at lindre forkølelse, der opstår på grund af bihulebetændelse. Men hvis du har en historie med mavesår, bør du først spørge din læge, før du indtager det. Du kan bruge Spørg en læge-funktionen i applikationen .

4. Paracetamol

Hvis ikke ibuprofen , kan mødre bruge paracetamol som en alternativ forkølelsesmedicin. Dens funktion er ikke meget anderledes, nemlig at reducere feber samt lindre smerter, der kan mærkes i hele kroppen. Men hvis moderen tager andre lægemidler, så sørg for, at det ikke indeholder paracetamol, fordi det kan fordoble dosis, og det frarådes.

5. Antihistaminer

Influenzasymptomer kan opstå på grund af en allergisk reaktion i kroppen. Hvis dette er tilfældet, har moderen brug for en forkølelsesmedicin, der indeholder et antihistamin. Desværre har ikke få allergimedicin en bivirkning af døsighed, og nogle menes at have en effekt på modermælksproduktionen. Mødre kan dog vælge antihistaminer, der ikke forårsager døsighed. For at være mere klar, så spørg bare lægen, okay!

Læs også: Kend 4 komplikationer af influenza, der skal overvåges

Det er nogle anbefalinger til medicin mod forkølelse til ammende mødre. Det er bedre at diskutere det med lægen i ansøgningen først før du tager en række af disse stoffer, ja.

Reference:
BabyCenter. Tilgået 2021. Er det sikkert for en ammende mor at tage forkølelsesmedicin?
NHS. Tilgået i 2021. Kan jeg tage hoste- og forkølelsesmidler, mens jeg ammer?
Healthline. Fået adgang i 2021. Er det sikkert at tage forkølelsesmedicin, mens du ammer?