Pas på respiratorisk acidose, der angriber lungerne

Jakarta – Respiratorisk acidose eller kan også kaldes kuldioxidacidose eller hypercapnic acidose er en lungesygdom, der opstår på grund af overskydende kuldioxid i kroppen. Dette skyldes, at lungerne i den syges krop ikke er i stand til at fjerne al kuldioxiden på grund af visse medicinske tilstande. Som et resultat af dette stigende kuldioxidniveau vil pH-værdien af ​​blodet og andre kropsvæsker falde til det punkt, at det er for surt. Som citeret af Healthline opstår denne respiratoriske acidose, når blodets pH falder til under 7,35, hvilket er under den normale grænse, som bør være i området 7,35 til 7,45.

( Læs også: Undervurder ikke våd lungesygdom! Dette er egenskaberne og tips til at forhindre det)

Årsager og typer

Denne form for tilstand kan være forårsaget af mange ting, herunder luftvejssygdomme såsom astma, lungebetændelse eller fedme, der gør vejrtrækning besværlig, abnormiteter i kroppens nervesystem, søvnapnø, vanen med at indtage alkohol med beroligende medicin, der overstiger dosis, depression af åndedrætscentret. , eller som følge af simple handlinger såsom at holde vejret. Nå, baseret på typen er respiratorisk acidose opdelt i to, nemlig:

  1. jeg

Denne acidose opstår pludseligt i luftvejene, så det er en akut tilstand, som du skal behandle med det samme, så tilstanden ikke forværres.

  1. Kronisk

I modsætning til akutte tilstande opstår kroniske tilstande generelt langsomt og viser ikke symptomer, selv kroppen har en tendens til at tilpasse sig stigende surhedsgrad. For eksempel vil nyrerne producere flere bikarbonatstoffer for at opretholde balancen i patientens krops pH-niveauer. Men hvis den ikke behandles med det samme, vil denne tilstand blive værre og endda udvikle sig til akut respiratorisk acidose, hvis den udløses af visse helbredstilstande, såsom kronisk obstruktiv sygdom.

Sygdomssymptomer

Symptomer og sværhedsgrad hos patienter, der lider af respiratorisk acidose, vil variere afhængigt af de oplevede tilstande. Følgende er dog almindelige symptomer:

  • Let træt og søvnig.
  • Hovedpine.
  • Fortumlet følelse.
  • Svimmel.
  • Føler sig rastløs.
  • Åndedrættet bliver kortere.
  • Sløret syn.

Andre symptomer såsom sløvhed, delirium, til koma kan også forekomme, hvis denne tilstand ikke gives ordentlig behandling. For patienter med kronisk respiratorisk acidose er symptomer ikke altid til stede, men tegn som hukommelsestab, søvnforstyrrelser og adfærdsændringer kan forekomme.

Udover at blive mistænkt på grund af ovennævnte symptomer, kan lægen også bede patienten om at tage flere stadier af en fysisk undersøgelse for at bekræfte mistanken. Test, der skal udføres omfatter:

  • Blodprøve: Denne type blodprøver udføres for at finde ud af, hvor godt nyrerne fungerer, og måle niveauet af syrer (pH, calcium, protein, sukker og elektrolytter i blodet).
  • Scan Test : Udføres gennem røntgen af ​​thorax og lungefunktionstest.
  • Urinprøve : For at bestemme niveauet af surhedsgrad, som kroppen udskiller gennem urin.

Behandling

Behandling af lungesygdomme såsom respiratorisk acidose vil blive tilpasset af en læge og udføres normalt på et hospital. Læger vil normalt give vanddrivende medicin for at reducere væskeophobning i lunger og hjerte. Derudover kan læger også installere værktøj Kontinuerligt positivt luftvejstryk (CPAP) som et åndedrætsapparat til patienter, der oplever muskelsvaghed i åndedrætsorganerne. I mellemtiden, hvis patientens tilstand er alvorlig nok, vil patienten blive sat på en mekanisk ventilator for at hjælpe med at trække vejret.

( Læs også: Lev et sundere liv ved at bevare lungesundheden)

Husk på, at respiratorisk acidose er en lungesygdom, der er ret dødelig. Hvis du føler en tilstand, der ligner disse symptomer, kan du straks konsultere en læge om ansøgningen . Gennem funktioner Live Chat og Stemme/videoopkald Du behøver ikke at forlade huset for at spørge lægen om helbredsproblemer. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!