Forklaring af første menstruationsblod efter fødslen

, Jakarta – Menstruation er noget, der naturligt sker for enhver kvinde, også efter fødslen. Men menstruation hos kvinder, der lige har født, opstår muligvis ikke med det samme. Det tager et par uger til flere måneder for kroppen at vende tilbage til normal og vende tilbage til menstruation.

Men efter fødslen vil kvinder opleve den første blødning, der ligner menstruationsblod. Blodet, der kommer ud efter fødslen, kaldes barselsblod. Så hvad er forskellen mellem barselsblod og menstruationsblod? Hvornår får en kvinde sin første menstruation efter fødslen?

Læs også: Tag det ikke let på det, det er 5 årsager til uregelmæssig menstruation

Første blod efter en kvindes fødsel

Efter fødslen vil kvinder opleve blødning fra skambensområdet, som ligner menstruation. Men husk på, at det blod, der kommer ud, ikke er menstruationsblod, men barselsblod aka lochia. Selvom det ligner menstruation, er postpartum-blod generelt tungere og kommer ud i store mængder.

Puerperal blødning fra skeden opstår, fordi kroppen forsøger at komme af med livmoderslimhinden og blodet efter fødslen. Det er med andre ord normalt og skal ske for enhver kvinde efter fødslen. Postpartum-blod kommer fra arterier og vener i moderkagen. Under graviditeten hæfter moderkagen til livmodervæggen og tjener til at fodre det ufødte barn.

Efter fødslen skilles moderkagen fra livmoderen og får en del af blodkarrene i livmodervæggen til at rive. Tja, rivning af blodkar udløser frigivelsen af ​​blod, som derefter oversvømmer livmoderen. Blødningen vil dog normalt aftage og stoppe, når moderkagen er udstødt, og det afrevne blodkar lukkes igen.

Det tager tid at tilbringe det resterende blod i livmoderen. Normalt vil blødningen fortsætte i 2-6 uger efter fødslen. Det barselsblod, der kommer ud, vil også normalt opleve ændringer og et fald i volumen fra tid til anden. Med tiden vil blodet helt holde op med at komme ud, så vil kvinden begynde at genindtræde i en normal menstruationscyklus.

Læs også: Uregelmæssig menstruationsfase efter fødslen, er det normalt?

Antallet af barselsblod hos kvinder, der gennemgår kejsersnit, vil normalt være mindre. Varigheden af ​​blødningen kan dog ikke variere meget, det vil sige et par uger til måneder. Ikke nok med det, barselsblod hos kvinder, der gennemgår kejsersnit, vil generelt også være rødt, som derefter bliver brunt, gult og til sidst klart.

Så hvad skal der gøres under blødning efter fødslen? Ikke meget, mødre behøver kun at give hygiejnebind som under menstruation. Brugen af ​​bind kan hjælpe, så længe der stadig kommer barselsblod ud. Skift bind regelmæssigt og hold altid skeden ren og vask hænder før og efter bindeskift.

Det anbefales at opretholde god hygiejne for at forhindre infektion i restitutionsperioden. Derudover er det også tilrådeligt at udsætte sex med din mand, indtil blødningen er overstået. Derudover er det tilrådeligt at være opmærksom på mængden af ​​blod, der kommer ud, og kroppens tilstand. Hvis blødningen anses for at være overdreven og viser visse symptomer, er det tilrådeligt straks at tage på hospitalet for at finde ud af, hvad årsagen er.

Læs også: Mere om menstruationsmyter og -fakta

Hvis du er i tvivl, så prøv at bruge appen at tale om det første blod efter menstruation med lægen. Mødre kan også formidle og spørge om problemer, der opstår efter fødslen. Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Få information om fødselsblod eller det første blod efter fødslen fra en ekspert. Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2020. Postpartum: Normal blødning og udflåd (lochia).
Baby Center UK. Tilgået 2020. Blødning efter fødslen (lochia).
Healthline. Hentet 2020. Er postpartum blødning normal?