5 typer fisk, der er gode til gravide kvinder

, Jakarta – Under graviditeten skal mødre opfylde de næringsstoffer, der er nødvendige for vækst og udvikling af fosteret i livmoderen. Derfor opfordres gravide kvinder til at spise masser af sunde fødevarer, der er rige på næringsstoffer. Nå, fisk er en type mad, der stærkt anbefales at blive indtaget under graviditeten. Dette skyldes, at fisk har en række forskellige ernæringsmæssige indhold, der er godt for gravide kvinder, så regelmæssigt at spise fisk kan give mange sundhedsmæssige fordele for både mor og baby. Mødre skal dog også være omhyggelige med at vælge den fisk, der skal indtages. Årsagen er, at visse typer fisk indeholder højt kviksølv, som kan være skadeligt for fosteret. Kom nu, find ud af, hvilke typer fisk der er gode til gravide kvinder.

Faktisk er alle typer fisk gode til gravide. Fisk er en form for sund mad, der er lav i mættet fedt, men rig på protein. Derudover har fisk også ét vigtigt næringsstof for mødre at få under graviditeten, nemlig omega-3 fedtsyrer. Denne type umættede fedtsyrer spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​hjerneceller, nerver og barnets øjne i livmoderen. Nogle fisk indeholder også vitaminer og mineraler, der er ret komplette, som er nyttige til at holde moderens krop sund. Derfor anbefaler sundhedseksperter stærkt gravide at spise fisk. Følgende typer fisk er gode til gravide kvinder:

1. Laks

Laks er kendt som den bedste fisk til gravide kvinder. Årsagen er, at laks er en type fisk med et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Ud over udviklingen af ​​fostrets hjerne og nerver er omega-3 fedtsyrer også nyttige til at forebygge for tidlige fødsler, forhindre babyer i at få allergi og gøre hjertet sundt for både mor og baby. Dette er fordelen ved at spise fisk for gravide kvinder. Kviksølvindholdet i laks er også relativt lavt, så det er sikkert at spise af gravide kvinder.

2. Tun

Udover laks er tun også en god kilde til omega-3 fedtsyrer, og den indeholder også DHA, EPA og omega 6. Indholdet af DHA spiller en rolle i forebyggelsen af ​​abort hos gravide, mens EPA tjener til at hjælpe dannelsen af blodceller og nærer hjertet. Andre næringsstoffer, der også findes i tun, er protein, A-vitamin, D-vitamin, cholin, fosfor, jern, zink, magnesium og kalium.

Selvom tun er en god type fisk til gravide, skal mængden af ​​forbrug begrænses. Dette skyldes, at tun indeholder mere kviksølv end andre typer fisk.

3. Sardiner

Andre typer fisk, der er gode til gravide, er sardiner. Denne fisk indeholder også DHA og EPA, som kan hjælpe med fostervækst hos gravide kvinder. En anden fordel ved at spise sardiner til gravide kvinder er at forebygge skjoldbruskkirtelsygdomme med dets jodindhold, nyttigt for knoglevækst og booster immunsystemet hos gravide kvinder, fordi det indeholder D-vitamin. Derfor er det meget vigtigt at spise fisk til gravide.

4. Makrel

Makrel er også en type fisk til gravide. Det viser sig, at omega-3 indholdet i makrel er tre gange større end laks, du ved. I 100 gram makrel er der et omega-3 indhold på 2,2 gram. Makrel er også rig på vitaminer og mineraler. Mødre skal dog også begrænse forbruget af denne fisk, fordi kviksølvindholdet er ret højt.

5. Guldfisk

Fisk, der er let at få overalt, er også rigtig god til at spise af gravide. For udover at være sunde, er guldfisk heller ikke forurenet af kviksølv, så gravide kan spise det uden at bekymre sig.

At spise fisk til gravide anbefales stærkt i mængden af ​​1-2 portioner på en uge. For at finde ud af, hvilke typer næringsstoffer der er vigtige under graviditeten, skal du bare spørge din læge gennem appen . Gravide kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Gravide kvinder, der har lyst til sushi, er det okay?
  • Top 5 næringsstoffer, som mødre har brug for under graviditeten
  • 5 fødevarer, gravide kvinder bør undgå