9 tegn på en farlig hoste hos børn

, Jakarta – Mor, du bør ikke undervurdere de hostetilstande børn oplever. Hoste er en af ​​de mest almindelige sygdomme hos børn. Selvom en mild hoste kan gå over af sig selv, betyder det ikke, at mødre skal undervurdere hostetilstanden hos børn.

Læs også: Alvorlig hoste hos 3 år gammel, Croup Alert

Hvis barnet hoster og er ledsaget af andre symptomer, så er der en mulighed for, at denne tilstand er et tegn på en bestemt sygdom. Derfor skal mødre kende nogle af tegnene på en farlig hoste hos børn for at få tidlig behandling. For flere detaljer, læs hele anmeldelsen her!

Mødre, pas på farlige hostetegn hos børn

Når et barn hoster, kan det ske, fordi slimhinden i halsen er irriteret. Dette sker ofte, når barnet er sygt, eller kroppen kæmper mod en sygdom, der producerer meget slim. Rapporteret fra Indonesian Pediatrician Association (IDAI) Hoste oplevet af børn er generelt et tegn på, at kroppen forsøger at uddrive et fremmedlegeme, der er i luftvejene.

Hoste kan gå over af sig selv, hvis den receptorstimulering, der forårsager hoste, også forsvinder. Mødre bør dog også kende nogle tegn på en farlig hoste hos børn ved at se på deres tilstand. Tja, forhold, der kan være et tegn inkluderer:

  • Åndedrætsbesvær.
  • Kan ikke kommunikere godt.
  • Farven på læberne og neglespidserne bliver bleg eller blålig.
  • Hoste ledsaget af opkastning.
  • Fjernelse af slim eller spyt, der er ret meget.
  • Barnet ser sygt ud i brystet eller andre kropsdele.
  • Oplever at hoste blod op.
  • Feber på mere end 38 grader celsius.
  • Har en alder på under 4 måneder.

Disse tilstande er nogle tegn på en hoste, der er ret farlig hos børn. Hvis barnet oplever nogle af disse tilstande, når det hoster, skal du tjekke barnets helbredstilstand på det nærmeste hospital for at finde ud af årsagen til barnets hoste.

Læs også : Genkend 6 typer hoste, der kan forekomme hos børn

Det følgende er en forklaring på flere kategorier af hoste, der kan være farlige for børn:

Hoste ledsaget af åndenød

Hoste, der opstår kontinuerligt eller hoste for hårdt, kan gøre din lille forpustet. Karakteristika for børn, der er forpustede, når de laver bestemte lyde, når de indånder eller laver høje lyde, når de sover. Børn, der har svært ved at trække vejret, er også kendetegnet ved et øget antal åndedrætsbevægelser.

Årsagen til denne hostetilstand skyldes normalt en virus, der forårsager betændelse i stemmeboksen og luftrøret. En hoste, der forårsager åndenød, kan opleves af den lille i en alder af omkring seks måneder til tre år, hvilket normalt opstår, når den lille har feber.

Dette kan være et tegn på en farlig hoste hos børn, så der er behov for øjeblikkelig hjælp. Mødre kan yde førstehjælp til den lille ved at invitere ham til at indånde varm damp i 15 til 20 minutter. Denne metode kan hjælpe med at varme og åbne din lilles luftveje, så han kan trække vejret igen.

Tør hoste, der bliver værre om natten

Der er også en hoste hos børn, som kan blive værre om natten, eller når lufttemperaturen er koldere. Normalt er denne type hoste forårsaget af astma, som er en kronisk tilstand, hvor luftvejene i lungerne indsnævres og bliver betændte, hvilket får lungerne til at producere slim. Som følge heraf er der en kløende fornemmelse, der får den lille til at hoste.

Hoster med slim med løbende næse

Et andet farligt hostetegn hos børn er forekomsten af ​​ophostning af slim. Denne metode er lavet for at kroppen kan fjerne slim fra lungerne. Derfor vejer det mere på brystområdet at hoste slim op. Generelt er det at hoste slim hos børn forårsaget af en bakteriel infektion.

Men hvis den lilles hoste med slim også er ledsaget af andre symptomer, såsom løbende næse, ondt i halsen, rindende øjne og nedsat appetit, skal moderen være forsigtig. Hostelidelser ledsaget af forkølelse opstår oftest, når vejret er koldt, som kan vare i en til to uger.

Læs også: Vokser stadig op, hvorfor har børn ofte influenza og hoster?

Hoste med feber

Undervurder ikke hosten ledsaget af feber. Årsagen er, at en hoste ledsaget af feber i flere dage kan få barnets stemme til at blive hæs og dets vejrtrækningsrytme øges. Derudover kan dette problem være et træk ved bronchiolitis. Bronchiolitis er en infektion, der opstår i bronkiolerne eller de mindste rør i lungerne. Når denne kanal svulmer og fyldes med slim, vil din lille have svært ved at trække vejret.

Derfor, når et barn har hoste ledsaget af feber, skal moderen være forsigtig og få ham tjekket med det samme, fordi det kan være tegn på en farlig hoste hos børn. Dette problem opstår oftere, når man går ind i regntiden, når luften er kold. Ved at kende risiciene kan mødre forhindre dem, før de sker.

Undersøgelse relateret til hoste hos børn skal udføres, hvis det føles unormalt. Faktisk er den indledende behandling, der kan gøres, at øge hvile og holde kroppen hydreret. Hvis situationen ikke forbedres efter et par dage, er det en god idé straks at konsultere en læge fra .

Reference:
Indonesisk børnelægeforening. Tilgået i 2021. Hoste: Fjende eller ven?
WebMD. Tilgået 2021. Børns hoste: årsager og behandling.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Hoster.