Fra solcreme til acne, disse er 5 fordele ved Calendula-blomster

Jakarta - Har du nogensinde set eller hørt om calendula blomster? Denne blomst kommer fra Sydeuropa. Formen er unik, blomsterbladene er vidt åbne og er gule eller lys orange i farven. Men hvem ville have troet bag dens skønhed, calendula blomster kan faktisk give mange fordele. Startende fra skønhed og kropssundhed.

Det viser sig, at siden oldtiden har calendula-blomster været kendt som naturlige ingredienser, der har ekstraordinære egenskaber for huden og kroppen. Denne blomst er antiviral, som er i stand til at dræbe og svække udviklingen af ​​virussen. Ikke underligt, at denne smukke blomst ofte bruges til forskellige behov, såsom kosmetik, medicinsk og kulinarisk.

Så hvad er fordelene ved calendula blomster? Nysgerrig? Her er hele diskussionen.

Læs også: Tættere på 5 fordele ved Rosella Tea

  1. Som solcreme

Calendula olie kan beskytte huden mod udsættelse for UV-stråler fra solen, der kan skade huden. Tror du ikke på det? Ifølge laboratorieundersøgelser i Journal of Young Pharmacists fundet, har calendulaolie SPF-egenskaber som en cremeblanding.

Resultaterne af denne undersøgelse viste, at calendula olie creme (calendula olie creme) kan bruges til at beskytte huden mod UV-stråling i form af solcreme. Ikke nok med det, så kan calendulaoliecreme også bruges til at bevare hudens naturlige pigmentering.

Alligevel kræver det stadig yderligere forskning at hævde calendula olie creme kan bruges som en effektiv solcreme.

2. Anti-inflammatorisk

Ud over de to ovenstående ting, kan fordelene ved calendula blomster også hjælpe kroppen med at bekæmpe betændelse. Canlendula-blomster indeholder antioxidanter, er rige på vitaminer og andre gode ingredienser. For eksempel steroler, beta-caroten, polysaccharider og carotenoider. Denne blomst, som er almindeligt forekommende i Sydasien, Middelhavet og Vesteuropa, har også anti-inflammatoriske egenskaber, så den kan bruges til at behandle forskellige hudproblemer, såsom hævelse eller betændelse.

  1. Hjælper sårheling

Calendula-blomster er også antiseptiske og antimikrobielle, fordi de er effektive til at behandle fra mindre sår til åbne sår. Den lyse orange blomst indeholder ingredienser, der har vist sig at være effektive til at fremskynde helingsprocessen af ​​hudvæv. Vil du have bevis?

Ifølge en undersøgelse fra National Institutes of Health, aloe eller calendula salve sammen med sårpleje (standard pleje) kan fremskynde restitutionstiden for en episiotomi (snit). Ifølge resultaterne af undersøgelsen øgede brugen af ​​aloe vera og Calendula-salve i høj grad hastigheden af ​​helingen af ​​episiotomi-sår.

Læs også: Forskellige slags koreansk te er godt for helbredet

4. Forbedrer hudens udseende

Tør og kløende hud? Du kan virkelig bruge calendula olie som kan forbedre hudens tekstur til at blive blød igen. Calendula æterisk olie har en let tekstur og absorberes let. På den måde er den velegnet til dig, der har fedtet til følsom hudtyper.

Faktisk kan calendulaolie bruges til at behandle bleudslæt hos babyer. Ikke nok med det, antioxidantindholdet i calendula gør også, at denne blomst ofte bruges i hudplejeprodukter. For at overvinde forskellige problemer med for tidlig aldring, såsom rynker og fine linjer.

5. Hjælper med at overvinde acne

Fordelene ved calendula blomster kan også bruges til at behandle acne. En laboratorieundersøgelse viste, at calendula-ekstrakt kan være nyttig til behandling og forebyggelse af acne. Der er dog behov for mere forskning for at understøtte disse resultater.

Så hvordan bruger du calendula til at behandle acne? Det er enkelt hvordan. Vask dit ansigt med en calendula-rens. Du kan bruge en calendula creme, olie eller ansigtsbehandling, der indeholder calendula på områder, der er tilbøjelige til eller oplever acne.

Læs også: 10 fordele ved rosenvand til ansigtet

Har du ansigtshud eller andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 7 måder at bruge Calendula Oil til din hud.
Journal of Young Pharmacists. Tilgået 2020. Vurdering af in vitro solbeskyttelsesfaktor for Calendula officinal L. (Asteraceae) æterisk olieformulering.
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. The Impact of Aloe vera and Calendula on Perineal Healing after Episiotomy in Primiparous Women: A Randomized Clinical Trial.