Astma kan helbredes med terapi, her er fakta

Jakarta - En af de kroniske luftvejssygdomme, der er ret almindelige, er astma. Denne sygdom opstår på grund af betændelse og forsnævring af luftvejene (bronkier) i lungerne. Selvom det ikke kan helbredes fuldstændigt, kan god astmamedicin kontrollere sværhedsgraden af ​​dens symptomer.

En metode til behandling af astma er terapi, enten i form af medicin, åndedrætsteknikker, til visse former for træning. Ud over at kontrollere sværhedsgraden af ​​symptomer, har terapi som behandling for astma også til formål at reducere hyppigheden af ​​tilbagefald. Så hvad er de former for terapi til astmabehandling, der kan udføres?

Læs også: 4 rigtige typer motion for mennesker med astma

Terapeutiske muligheder for astmabehandling

Der er mange terapeutiske muligheder for astmabehandling. Måden at bestemme, hvilken terapi der er bedst for dig, bør du konsultere en læge. For at gøre det nemmere kan du Hent Ansøgning at bestille tid hos en læge på hospitalet.

Læger kan bestemme den mest passende terapi til astmabehandling afhængigt af astmaens type, sværhedsgrad og tilstand. Følgende er terapeutiske muligheder for astmabehandling, som din læge kan foreslå:

1. Lægemiddelterapi

Lægemiddelbehandling er en metode til behandling af astma, der er ret almindeligt givet af læger, både på kort og lang sigt. Varigheden af ​​lægemiddelbehandling til behandling af astma vil blive justeret i henhold til sværhedsgraden af ​​den oplevede astma.

Lægemiddelbehandling til astma er opdelt i tre, nemlig langtidsbehandling, korttidsbehandling og allergibehandling. Langsigtet astmabehandling har til formål at kontrollere sværhedsgraden af ​​symptomerne og forhindre igangværende tilbagefald og komplikationer. Denne terapi involverer sædvanligvis brug af inhalationsmedicin ( inhalator astma eller forstøver ).

I mellemtiden er kortvarig astmamedicinbehandling mere rettet mod at lindre akutte astmaanfald, når de opstår med det samme. Dette lægemiddel kan også bruges som førstehjælp, når du oplever et pludseligt astmaanfald.

Derefter er allergibehandling afsat til at håndtere allergier, der forårsager astma. Så medicin gives normalt kun, hvis kroppen reagerer på visse triggere (allergener).

2. Åndedrætsterapi

Åndedrætsterapi er en måde at håndtere astma på uden medicin, som læger ofte anbefaler. Denne terapi skal dog praktiseres hver dag ved at få folk med astma til at trække vejret mere effektivt.

Over tid hjælper vejrtrækningsterapi, der udføres regelmæssigt, med at forbedre lungefunktionen for at rumme og absorbere ilt og forhindre tilbagefald af astma.

Læs også: 7 vigtigste faktorer, der får astma til at passe på

3.Yogaterapi

Denne ene sport kræver, at du justerer mønsteret for indånding og udånding efter hver kropsbevægelse. Derfor kan yoga bruges som en måde at lindre astmasymptomer på. Åndedrætsteknikker i yoga vil gradvist øge lungekapaciteten.

På den måde kan personer med astma trække vejret i større mængder ilt under korte vejrtrækninger. Ikke nok med det, yoga lærer også indirekte, hvordan man trækker vejret bedre og effektivt og reducerer stress, der kan udløse astma.

Dette er også indeholdt i resultaterne af forskning i Etiopisk tidsskrift for sundhedsvidenskab , som fastslår, at yoga har potentialet til at reducere akutte astmaanfald.

Undersøgelsen blev udført på 24 personer med astma i 4 uger med en varighed på 50 minutter om dagen. Som følge heraf anses yoga for at være effektiv til at reducere gentagelsen af ​​astmaanfald morgen og aften.

4. Svømmeterapi

Hos nogle mennesker, hvis astma udløses af træning ( træningsudløst astma ) eller fysisk aktivitet er for anstrengende, kan svømmeterapi være en mulighed. Når du træner, kan du ubevidst ofte trække vejret gennem din mund, ikke din næse. Denne måde at trække vejret på kan gøre dig mere stakåndet, fordi luften der kommer ind i lungerne er tør luft.

Tør luft kan irritere luftvejene, hvilket igen udløser astmasymptomer. Tja, svømning er en sport, der anbefales til folk med astma. Fordi svømning hjælper med at fugte luftvejene, så de ikke tørrer ud og bliver irriterede.

Desuden kan en flad kropsholdning ved svømning gøre luftvejsmusklerne mere afslappede, så personer med astma senere kan trække vejret lettere. Denne terapi har også til formål at hjælpe mennesker med astma til at forblive aktive.

Det er nogle terapier til astmabehandling. Før du vælger, hvilken terapi du vil gennemgå, bør du først konsultere din læge. Fordi den astmatilstand, som hver person oplever, kan være forskellig, så den behandling, der kan udføres, er bestemt forskellig.

Reference:
Etiopisk tidsskrift for sundhedsvidenskab. Tilgået 2021. Kliniske virkninger af yoga på astmatiske patienter: et foreløbigt klinisk forsøg.
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Alternativ terapi for astma.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Astmamedicin: Kend dine muligheder.
American College of Allergy, Asthma, and Immunology. Tilgået i 2021. Astmabehandling.