Sæt ikke lighedstegn mellem Phasmophobia og Paranoid Disorder

, Jakarta – Fasmofobi er en intens frygt for spøgelser. For mennesker med en fobi for spøgelser kan omtalen af ​​overnaturlige ting, såsom spøgelser, hekse og vampyrer, være nok til at vække irrationel frygt.

Mens paranoid lidelse er en af ​​en gruppe af tilstande, der involverer mærkelige eller excentriske måder at tænke på. Mennesker med paranoide lidelser oplever paranoia, som er vedholdende mistillid og mistænksomhed over for andre, selv når der ikke er grund til at mistænke noget.

Lær Phasmophobia at kende

Mange børn oplever fra en ung alder frygt for spøgelser eller overjordiske væsener. Normalt vil denne frygt forsvinde, når de kommer i teenageårene. Men for mennesker med phasmofobi vil denne frygt fortsætte. Faktisk kan det udarte til en kronisk og potentielt invaliderende fobi.

Hvad forårsager eller udløser denne tilstand? Det er ikke klart, hvorfor fasofobi opstår. Nogle mennesker med en genetisk disposition for angst har en øget risiko for enhver form for fobi.

Det er ofte traumer eller livsbegivenheder, der kan være grundlaget for, at en fobi opstår. Men for andre kan tilstanden udvikle sig uden nogen triggere. Mennesker med fasmofobi rapporterer ofte om at føle tilstedeværelsen af ​​"noget", når de er alene.

De havde endda det tydelige indtryk, at de blev overvåget eller havde en konfrontation med et overnaturligt væsen. Frygten er så alvorlig, at nogle gange mennesker med denne fobi ikke kan bevæge sig eller udføre aktiviteter, som de burde. Dette skyldes at være for fokuseret på angst.

Hvordan løses det? Behandling for fasmofobi falder i to kategorier: terapi og medicin. Nogle læger kan bruge en eller en kombination af begge.

Læs også: Traumer i barndommen forårsager paranoid personlighedsforstyrrelse

Antidepressiv og angstdæmpende medicin kan lindre de følelsesmæssige og irrationelle reaktioner af fasmofobi. Det kan også hjælpe med at stoppe eller begrænse fysiske reaktioner, såsom hjertebanken eller kvalme.

Disse lægemidler er effektive og kan reducere symptomerne hurtigt. Kognitiv adfærdsterapi (CBT) er den mest almindelige terapeutiske terapi for fobier, herunder phasmophobia. Specialister i mental sundhed vil koordinere med den syge for at forstå kilden til frygten og hjælpe med at udvikle mestringsmekanismer, der kan anvendes, når følelsen af ​​frygt øges.

Fasmofobi forskellig fra paranoid lidelse

Mennesker med paranoid lidelse har en anden tilstand end phasmophobia. Mens phasmophobia kilden til frygt og angst kun er spøgelser, men paranoide lidelser er bredere.

Læs også: Sådan forebygger du paranoid personlighedsforstyrrelse

Normalt har personer med paranoid lidelse følgende symptomer:

1. Tvivl på andres engagement, loyalitet eller troværdighed, idet du tror, ​​at andre bruger eller bedrager dem.

2. Tilbageholdende med at betro sig til andre eller videregive personlige oplysninger af frygt for, at oplysningerne vil blive brugt imod ham.

3. Ikke at tilgive og bære nag.

4. Overfølsom og tager kritik dårligt.

5. "Læs" altid den skjulte betydning af, hvad folk siger.

6. Har gentagne mistanker, uden grund, om, at deres partner eller kæreste er utro

7. Optræder ofte kold og jaloux.

8. Det er svært at slappe af.

9. Vær fjendtlig, stædig og argumenterende.

Den nøjagtige årsag til paranoid lidelse involverer generelt en kombination af biologiske og psykologiske faktorer. Paranoide lidelser er mere almindelige hos mennesker, der har nære slægtninge med skizofreni. Dette tyder på en genetisk sammenhæng mellem de to lidelser. Traumatiske og følelsesmæssige oplevelser menes også at spille en rolle i udviklingen af ​​denne lidelse.

Hvis du stadig ikke forstår forskellen mellem fasofobi og paranoid lidelse, kan du spørge appen . Læger eller psykologer, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Alt om Phasmophobia, eller frygt for spøgelser.
WebMD. Tilgået i 2020. Paranoid personlighedsforstyrrelse.