4 almindelige hudsygdomme, der viser sig på fødderne

Jakarta – Fødder er kropsdele, der spiller en vigtig rolle i at understøtte kropsvægten under aktiviteter. Denne funktion understøttes af arrangementet af 42 muskler, 26 knogler, 50 ledbånd og 250.000 svedkirtler.

Problemer med fødderne har bestemt en negativ indvirkning på daglige aktiviteter. Så så vidt muligt skal du være forsigtig, når du laver aktiviteter for at forhindre risikoen for skader eller andre problemer med fødderne.

Læs også: Pas på 6 sygdomme markeret med prikkende fødder

Genkendelse af forskellige hudsygdomme på fødderne

1. Ridser

Opstår generelt på grund af brug af nye sko eller skostørrelser, der ikke passer. Hvis denne tilstand opstår, skal du rense det skadede benområde, påføre en antibiotisk salve og derefter dække med et plaster eller bandage. I helingsperioden anbefales det, at du gør følgende:

  • Brug ikke jod eller brintoverilte som slibemiddel til at rense huden. Brug vand til at rense såret på huden.

  • Bad ikke med vand, der er for varmt, og brug sæber, der indeholder mange kemikalier. Dette kan gøre vablerne på fødderne værre.

  • Tør ikke blærerne på fødderne med et håndklæde, især ved at gnide det.

  • Komprimer huden med isvand for at mindske smerter.

2. Vanvittig

A.k.a. tilstanden med indgroede tånegle. Hvis det tages på en upassende måde (såsom tvangstræk), er du modtagelig for mere alvorlige infektioner. Normalt er indgroede tånegle forårsaget af skotryk, svampeinfektion eller dårlig fodstruktur. Så hvad skal man gøre? Svaret er at klippe dine tånegle ved hjælp af negleklipper, lad være med at trække dem med magt.

3. Hård hud

Sårbarhed opstår på grund af for stort tryk eller friktion, så huden på fødderne tykner, hærder og får en gullig farve. Denne fortykkelse gør huden på fødderne mindre følsom. Hård hud forekommer normalt på fodsåler, hæle eller tæer. Hvis du oplever hård hud, kan det behandles på følgende måder:

  • Læg dine fødder i blød i varmt saltvand i 15 minutter 3-4 gange om dagen. Mens du gennembløder fødderne, brug vatpind for at hjælpe med at skubbe huden væk fra neglen. Varmt vand kan lindre smerter og hævelser på grund af indgroede tånegle og derefter tørre fødderne.

  • Hold dine fødder rene og tørre under aktiviteter, undtagen når du lægger dem i blød i varmt saltvand.

  • Tag smertestillende medicin, såsom paracetamol eller ibuprofen.

  • Påfør en antibiotisk salve for at minimere risikoen for infektion.

  • Pak den indgroede tå med en gazebind. Det er bedre at bære sandaler under aktiviteter, indtil den indgroede tånegl heler. Hvis du vil bruge sko, så sørg for at størrelsen ikke er for smal.

Læs også: Fiskeøjne, usynlige, men forstyrrende fodtrin

4. Fiskeøje

Kendt som clavus, som er en fortykkelse af huden på grund af gentagne tryk og friktion. Fiskeøjne er runde og mindre end hård hud. Karakteristika af fiskeøje i form af fortykkelse, hærdning og klumper på føddernes hud. Huden bliver skællende, tør eller fedtet.

Mennesker med fiskeøje er tilbøjelige til at opleve smerte, når den inficerede hud presses. Denne smerte er forskellen mellem hård hud og fiskeøjne. Så hvad kan man gøre for at overvinde fiskeøjet?

  • Brug en speciel medicin til at behandle fiskeøje, enten i form af en væske, gel, pude eller plaster.

  • Brug af pimpsten. Læg dine fødder i blød i varmt vand i 5 minutter (eller indtil dine fødder føles bløde), fugt en pimpsten og gnid den mod den hærdede hud i 2-3 minutter. Skyl derefter dine fødder grundigt.

  • I alvorlige tilfælde er det nødvendigt med operation for at skære den fortykkede og hærdede hud ved hjælp af en skalpel. Denne operation har til formål at reducere trykket på vævet under det inficerede område. Andre procedurer til behandling af fiskeøje omfatter: kryoterapi og laserbehandling.

Læs også: Kend almindelige fodsygdomme hos ældre

Det er en hudsygdom, der normalt opstår på fødderne. Hvis du har klager på dine fødder, så tøv ikke med at tale med en specialist. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital her. Du kan også spørge og svare lægen med Hent Ansøgning via Spørg en læge-funktionen.